Per naujus susirėmimus Ukrainoje žuvo du kariai | kl.lt

PER NAUJUS SUSIRĖMIMUS UKRAINOJE ŽUVO DU KARIAI

  • 4

Įsiplieskus naujiems susirėmimas rytų Ukrainoje, du kariai žuvo trečiadienį, po pagrindinio separatistų lyderio pranešimo apie planus kurti naują „valstybę“ paūmėjus kovoms.

Per Rusijos remiamų separatistų apšaudymą artilerijos sviediniais, apie 40 kilometrų nuo sukilėlių sostinės Donecko, žuvo du kariai, tai didžiausias vienos dienos žuvusiųjų skaičius per dvi savaites, praneša Kijevas.

„Antiteroristinių operacijų zonoje situacija smarkiai pablogėjo“, – pranešime sakė Ukrainos kariuomenė.

Dar keturi kariai ir du civiliai sužeisti per apšaudymą iš minosvaidžių, sakė Ukrainos kariuomenė, kaltindama sukilėlius sunkiosios ginkluotės naudojimu, o tai neatitinka paliaubų susitarimo.

Tris metus besitęsiančio konflikto paūmėjimas prasidėjo Donecko sukilėlių vadui Aleksandrui Zacharčenkai antradienį paskelbus savo planus kurti naują „valstybę“, kuri pakeistų Ukrainą.

Pasak jo valstybė vadintųsi Malorosija (Mažoji Rusija), caro laikais taip vadinosi didžiuma dabartinės Ukrainos teritorijos, ir naujosios valstybės sostinė būtų Doneckas.

Netikėtas planas greitai pradėjo irti, Kijevui ir jo sąjungininkėms vakaruose jį pasmerkus, ir net A.Zacharčenkos rėmėjai Kremliuje planą pavadino jo „asmenine iniciatyva“.

Kaimynės Luhansko srities vyriausiasis separatistų lyderis Igoris Plotnickis sakė nepritaręs šiai idėjai, praneša vietinė žiniasklaida.

Pranešimas sukurstė nuogąstavimus, kad šio apie dešimt tūkstančių gyvybių pasiglemžusio konflikto stringantis taikos procesas visai sužlugs.

Baltarusijos sostinėje Minske 2015 metais pasirašytas susitarimas tarp Ukrainos, Rusijos, Prancūzijos ir Vokietijos lyderių užstrigo, tačiau dauguma jo šalių mano, kad tai vienintelis būdas Ukrainos karui išspręsti.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukraina, žuvo du kariai, Aleksandras Zacharčenka
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

pratesiant

kadangi kolegos manimi abejojo, radau vokiečių žiniasklaidoje „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung“ 2015 metų vasario 8 d., kur teigiama, kad remdamasi šaltiniais Vokietijos žvalgyba praneša, kad specialiųjų tarnybų manymu Ukrainoje žuvusių karių ir civilių gyventojų skaičius yra apie 50 tūkst. žmonių, taip pat Vokietijos spec. tarnybos mano, kad oficialiais Kijevo pateikiama informacija nereikėtų pasitikėti

prieš

du metus mūsų žiniasklaida skelbė, kad žuvusių skaičius Ukrainoje anot vokiečių spec. tarnybų buvo 55 tūkst., kai ukrainiečiai visiems skelbė, kad žuvo tadaise berods 5 ar 6 tūkst., taigi nieko nesuprasi ir dabar

Anonimas

Gaila kad tiek mazai. Liberastai meluoja. Jeigu raso kad 2, tai is tikruju apie 20.Novarusijos kariai NESITERLIOJA po 1 ar 2. Naikina chaholu okupantus kad net grazu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS