PAR per traukinio avariją žuvo 18 žmonių, 180 sužeista | kl.lt

PAR PER TRAUKINIO AVARIJĄ ŽUVO 18 ŽMONIŲ, 180 SUŽEISTA

  • 0

Pietų Afrikos Respublikoje mažiausiai 18 žmonių žuvo, sužeista 260, ketvirtadienį ryte keleiviniam traukiniui susidūrus su sunkvežimiu ir užsiliepsnojus, pranešė pareigūnas, gelbėtojams tebeieškant išgyvenusiųjų.

Pasak pareigūnų, manoma, kad sunkvežimio vairuotojas mėgino kirsti pervažą artėjant traukiniui, dalis kurio po avarijos užsiliepsnojo. Dalis keleivių įstrigo traukinio vagonuose. Išsigelbėti sugebėję keleiviai, nešini savo bagažu, skubiai evakavosi iš degančio traukinio į netoliese esantį kelią.

„Sunkvežimio vairuotojas rizikavo. Jis manė, kad spės pervažiuoti, – žurnalistams sakė transporto ministras Joe Maswanganyi (Džo Masvanganji). – Bet jis nežinojo, kad į jį atsitrenks traukinys. Dėl to žuvo žmonės.“

Kai kurie žuvusiejį smarkiai apdegė, sakė valstybinės geležinkelių keleivių agentūros laikinasis generalinis direktorius Mthuthuzeli Swartzas (Mtutuzelis Švarcas).

Traukinys, kuriame buvo 429 keleiviai, važiavo iš Port Elizabeto į šalies komercinį centrą Johanesburgą.

Vaizdo įraše iš nelaimės vietos tarp Henenmano ir Kronstado, Laisvosios Valstybės provincijoje, maždaug už 200 kilometrų į pietvakarius nuo Johanesburgo, matyti keli nuo bėgių nuvažiavę keli keleivinio traukinio „Shosholoza Meyl“ vagonai, nutrauktos elektros tiekimo linijos. Prie traukinio vagono, kuris atrodo dalinai užvirto ant mažesnio automobilio, matyti apvirtęs sunkvežimis.

Sunkvežimio vairuotojas liko gyvas, bet kaip ir traukinio vairuotojas, patyrė smulkių sužalojimų, sakė M. Swartzas.

Vietiniam naujienų kanalui eNCA M. Swartzas sakė, kad sunkvežimis, velkantis dvi priekabas, buvo pusiau kirtęs pervažą, kai į jį trenkėsi traukinys, sunkvežimį tempdamas dar 400 metrų.

Dėl nelaimės kalta „žmogaus klaida“, sakė jis.

Tyrimas tęsiasi.

Pietų Afrikos Respublikoje pirmosiomis metų dienomis labai suintensyvėja eismas, nes po švenčių daugybė žmonių grįžta namo traukiniais, autobusais arba savo transportu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS