Po „kraštutinių dešiniųjų“ išpuolio Salonikų meras atsidūrė ligoninėje | kl.lt

PO „KRAŠTUTINIŲ DEŠINIŲJŲ“ IŠPUOLIO SALONIKŲ MERAS ATSIDŪRĖ LIGONINĖJE

  • 1

Antro didžiausio Graikijos miesto meras ankstų sekmadienio rytą atsidūrė ligoninėje, nes nukentėjo per įtariamų kraštutinių dešiniųjų išpuolį mitingo metu, pranešė pareigūnai.

Salonikų meras Janis Butaris (Yiannis Boutaris) turėjo būti išlydėtas iš renginio, kai keli žmonės iš minios jį puolė. Renginys buvo skirtas paminėti vadinamųjų Ponto graikų (nuo seno gyvenančių Ponte – Juodosios jūros pakrantėse bei Ponto kalnų papėdėse) žudynes Turkijoje Pirmojo pasaulinio karo metais ir po jo.

„Jie mane mušė visur. Spardė, mušė kumščiais, daug, – valstybinei naujienų agentūrai ANA sekmadienį sakė J. Butaris. – Tai buvo niekingas išpuolis, bet jaučiuosi gerai.“

Filmuotoje medžiagoje iš renginio matyti, kad iš pradžių žmonės ėmė 75 metų merą pertraukinėti. Kai jis pradėjo eiti iš renginio, žmonės ėmė į jį mėtyti įvairius daiktus ir jis parkrito. Keli užpuolikai mėgino išdaužti mero automobilio langus.

Graikijos premjero Aleksio Cipro (Alexis Tsipras) kanceliarija teigia, kad užpuolikai buvo „kraštutinių dešiniųjų banditai“.

Savo prieštaringais pareiškimais apie Makedoniją, Turkiją ir Izraelį J. Butaris ne kartą yra papiktinęs kraštutinių pažiūrų atstovus Graikijoje. Pavyzdžiui, Graikijoje nekenčiamą šiuolaikinės Turkijos tėvu laikomą Kemalį Ataturką (Kemalį Atatiurką) jis yra pavadinęs „didžiu lyderiu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kraštutiniai dešinieji- tai kaip mūsų konservatoriai ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS