Prakalbo Skripalius gydę medikai: jie baiminosi baisiausio | kl.lt

PRAKALBO SKRIPALIUS GYDĘ MEDIKAI: JIE BAIMINOSI BAISIAUSIO

  • 0

Buvusį dvigubą agentą Sergejų Skripalį ir jo dukterį Juliją po apnuodijimo Solsberyje kovą gydę britų medikai sako iš pradžių baiminęsi, kad pacientai neišgyvens.

S. Skripalis ir aplankyti jo iš Maskvos atvykusi duktė kovo 4 dieną buvo rasti susmukę ant suoliuko Solsberyje, kur gyveno buvęs šnipas.

Šis įvykis sukėlė didelę diplomatinę krizę Rusijos ir Jungtinės Karalystės santykiuose. Londonas apkaltino Maskvą prieš Skripalius panaudojus sovietų gamybos nervus paralyžiuojančią medžiagą „Novičiok“, bet Rusija šiuos kaltinimus kategoriškai atmetė.

Pirmąją savaitę po apnuodijimo S. Skripalį ir jo dukterį gydęs Stephenas Jukesas (Stivenas Džiuksas), Solsberio ligoninės intensyvios slaugos skyriaus konsultantas, interviu BBC sakė, kad nustačius, jog buvo prieš pacientus buvo panaudota nervus paralyžiuojanti medžiaga, „visi požymiai rodė, kad jie neišgyvens“.

Sergejus Skripalis/Scanpix nuotr.

S. Jukesas taip pat sakė, kad iš pradžių ligoninės medikai įtarė, kad Skripaliai galėjo perdozuoti opiatų, tačiau netrukus ši diagnozė buvo pakeista į apnuodijimą nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Julija Skripal/Scanpix nuotr.

Visi kalbėję gydytojai patvirtino, jog pirmiausia dėjo visas pastangas, kad pacientai bent jau išliktų gyvi.

Skripaliams buvo duodamos didelės dozės stiprių raminamųjų ir kitų vaistų, siekiant apsaugoti juos nuo nuodų poveikio ir padėti jų organizmuose atkurti natūralią fermentų gamybą.

Kai į ligonę buvo atvežtas policininkas Nickas Bailey (Nikas Beilis) - trečias asmuo su panašiais simptomais - medikai sakė išsigandę, kad padėtis gali tapti nevaldoma.

„Buvo rimtai susirūpinta, kiek visa tai gali išplisti“, - pasakojo slaugytojų vadovė Lorna Wilkinson (Lorna Vilkinson).

Moteris sakė tuomet pagalvojusi, kad pirmieji du pacientai nebuvo paskutiniai, o dabar situacija pablogėjo ir ilgainiui nukentėjusiųjų bus daugybė. Tada medikai dar nieko nežinojo, pasakojo L. Wilkinson.

Julija Skripal buvo išrašyta iš ligoninės balandžio pradžioje, o jos tėvas  - anksčiau šį mėnesį.

Tačiau šio apnuodijimo pasekmės pacientų sveikatai ateityje yra nežinomos, sako Solsberio medikai.

Solsberio ligoninės direktorė medicinai Christine Blanshard (Kristin Blanšard) taip pat negalėjo atsakyti į šį klausimą.

„Sąžininga būtų atsakyti, kad mes nežinome“, - pareiškė ji.

Ch. Blanshard pridūrė, kad gydyti žmones, apnuodytus „Novičiok“, buvo „pirmoji pasaulinė patirtis“, todėl „galima būtų pasakyti, kad mes tebesimokome“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS