Prie Jemeno krantų paskandinta apie 50 migrantų | kl.lt

PRIE JEMENO KRANTŲ PASKANDINTA APIE 50 MIGRANTŲ

  • 6

Iki 50 migrantų iš Somalio ir Etiopijos buvo sąmoningai paskandinti, kontrabandininkui privertus juos šokti į jūrą prie Jemeno pakrantės, trečiadienį pranešė Jungtinių Tautų migracijos agentūra, pavadinusi tai „sukrečiančiu ir nežmonišku“ poelgiu.

Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) darbuotojai eilinio patruliavimo metu Šabvos paplūdimyje aptiko negilius kapus su 29 nuskendusių migrantų palaikais, rašoma agentūros išplatintame pranešime.

Žuvusiuosius palaidojo išsigelbėję migrantai.

Dar mažiausiai 22 migrantai tebėra dingę, nurodė TMO ir pridūrė, kad keleivių amžiaus vidurkis buvo maždaug 16 metų.

Siauras vandens ruožas tarp Somalio pusiasalio ir Jemeno yra populiarus migracijos maršrutas nepaisant Jemene tebevykstančio konflikto. Migrantai stengiasi patekti į naftos turtingas Persijos įlankos valstybes.

TOM pranešime rašoma, kad migrantus gabenęs kontrabandininkas trečiadienį ryte, laivui priartėjus prie Jemeno pakrantės, privertė daugiau nei 120 migrantų šokti į jūrą.

„Išsigelbėjusieji paplūdimyje papasakojo mūsų kolegoms, kad kontrabandininkas privertė juos šokti į jūrą, kai prie kranto pamatė kažkokius valdžios atstovus“, – sakė TMO misijos Jemene vadovas Laurent'as de Boeckas (Loranas de Bukas).

„Jie taip pat mums sakė, kad tas kontrabandininkas jau sugrįžo į Somalį tęsti savo verslo ir toliau tuo pačiu maršrutu gabenti migrantus į Jemeną“, – pridūrė jis.

TMO darbuotojai suteikė pagalbą 27 išsigelbėjusiems migrantams, kurie liko paplūdimyje. Kiti migrantai paliko paplūdimį.

L.De Boeckas sakė, kad šiuo maršrutu keliaujantys migrantai patiria didžiulius išbandymus, ypač keliaujantieji dabar, kai Indijos vandenyne yra vėjuotas sezonas.

„Per daug jaunų žmonių moka kontrabandininkams puoselėdami viltį dėl šviesesnio rytojais“, – sakė misijos vadovas.

TMO duomenimis, nuo sausio iš Somalio pusiasalio valstybių, daugiausia Somalio ir Etiopijos, į Jemeną išplaukė apie 55 tūkst. migrantų, maždaug trečdalis jų – moterys.

Iš laivo išmesti dar 180 migrantų

Mažiausiai penki migrantai ketvirtadienį nuskendo, dar pusšimtis dingo, kai nelegaliu žmonių gabenimų užsiimantys kontrabandininkai privertė 180 afrikiečių šokti iš laivo, kuriuo jie plaukė į Jemeną, pranešė Jungtinių Tautų migracijos agentūra.

Kaip informavo Tarptautinės migracijos organizacija (TMO), ketvirtadienį 25 migrantams dėl patirtų sužalojimų buvo suteikta medicinos pagalba paplūdimyje.

TMO kol kas negalėjo pateikti informacijos apie aukų tautybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Įdomu, ar tie juodukai gelbėtų europiečius, jei mes pas juos plauktume? Turbūt Alacho vardu nuskandintų.

Anonimas

Mažoka galėtų daugiau nuskandyti .

Anonimas

ka naudingo nuveikia toji TMO (tarptautine migracijos tarnyba)? Apie jos veikla , tarpvalstybines sutartis, politines ar socialines pastangas nieko nezinom !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS