Krymo teismas leido 2 mėnesiams suimti 12 sulaikytų ukrainiečių jūrininkų | kl.lt

KRYMO TEISMAS LEIDO 2 MĖNESIAMS SUIMTI 12 SULAIKYTŲ UKRAINIEČIŲ JŪRININKŲ

  • 6

Rusijos aneksuoto Krymo teismas antradienį leido dviem mėnesiams suimti tris ukrainiečių jūrininkus po savaitgalį įvykusios Rusijos ir Ukrainos karinių laivų konfrontacijos Kerčės sąsiauryje.

Per posėdžius, rengtus trijose Simferopolio, pagrindinio Krymo miesto, teismo salėse, dalyvaujant trims teisėjams, sulaikyti ukrainiečių jūrininkai išgirsdavo standartinę nutartį: „Skirti kardomąją priemonę – areštą vienam mėnesiui ir 29 dienoms, tai yra, iki 2019 metų sausio 25 dienos.“

Tarp areštuotųjų yra 32 metų leitenantas Romanas Mokriakas, vieno iš dviejų Rusijos perimtų mažųjų šarvuotųjų katerių – „Berdiansk“ – vadas, nors jo advokatas Džemilis Temiševas siūlė paleisti kariškį už užstatą arba skirti namų areštą, nes „nepateikta jokių įrodymų, kad jis kelia pavojų aplinkiniams“.

Antradienį prieš teismą stojo tik dalis iš 24 Rusijos sulaikytų ukrainiečių jūrininkų. Kitų likimas turėtų būti nuspręstas trečiadienį.

Per sekmadienį įvykusį incidentą prie Rusijos aneksuoto Krymo pusiasalio Rusija apšaudė ir užėmė tris į Kerčės sąsiaurį įplaukusius Ukrainos karinio jūrų laivyno laivus.

Kijevas sako, kad buvo sulaikyti 23 įgulų nariai, tuo metu Rusijos pareigūnai nurodė, kad jų yra 24.

Trys per konfrontaciją sužeisti ukrainiečių jūrininkai yra gydomi Krymo ligoninėje.

Kol kas Rusija ignoruoja tarptautinės bendruomenės raginimus juos paleisti ir kaltina jūrininkus neteisėtai įplaukus į Rusijos vandenis ir ignoravus pasieniečių perspėjimus.

Tai yra pirma rimta Rusijos ir Ukrainos pajėgų konfrontacija jūroje nuo 2014 metų, kai Rytų Ukrainoje prasidėjo Maskvos palaikomų separatistų ginkluotas sukilimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

VYTAUTAS

jai Lietuvoje teisiamas Kaliningrado žmogus už tai,kad susio 13 tanke sėdėjo,pagal vadų įsakymą,už karo nusikaltimus,tai sienos pažeidėjai,ginkluoti teisiami pagrystai.

to zelemunčikas

Nu Ukrainai iki Afrikos lygio toli,jei laike ne tik kapitona,bet ir visa "Mehanik Pogodin" igula nelaisveje Chersone.

zelemunčikas

Net Afrikos šalių teisėjai žino,kad sienos pažeidimu galima apkaltinti tik laivų kapitonus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS