Per šaudynes Floridoje žuvo du žmonės, dar 11 sužeista (atnaujinta) | kl.lt

PER ŠAUDYNES FLORIDOJE ŽUVO DU ŽMONĖS, DAR 11 SUŽEISTA (ATNAUJINTA)

  • 2

Floridos šiauriniame Džeksonvilyje du žmonės žuvo ir dar 11 buvo sužeisti sekmadienį vienam dalyviui pradėjus šaudyti per vaizdo žaidimų turnyrą ir galiausiai nusižudžiusiam, pranešė vietos policija.

Džeksonvilio šerifas Mike'as Williamsas (Maikas Viljamsas) nurodė, kad šaudynių, įvykusių per amerikietiškąjį futbolą imituojančio žaidimo „Madden NFL 19“, įtariamas užpuolikas buvo 24 metų žaidėjas Davidas Katzas (Deividas Kacas), gyvenęs Baltimorės mieste Merilando valstijoje.

„Įvykio vietoje buvo trys negyvi asmenys, vienas jų – įtariamasis, kuris nusižudė“, – per spaudos konferenciją sakė M. Williamsas.

Šerifas pridūrė, kad vietos ugniagesių gelbėtojų departamento darbuotoja į ligonines nuvežė devynis sužeistuosius, iš jų septynis, turėjusius šaudinių žaizdų. Dar du kulkų sužeisti žmonės į ligonines nuvažiavo patys.

Pasak M. Williamso, D. Katzas per išpuolį panaudojo „mažiausiai vieną trumpavamzdį ginklą“.

„Madden“ yra labai populiarus oficialus Nacionalinės futbolo lygos (NFL) vaizdo žaidimas. Savo pareiškime NFL nurodė esanti „sukrėsta ir giliai nuliūdinta šios šiurpios tragedijos“.

Incidentas įvyko Džeksonvilio pramogų ir prekybos komplekse „Jacksonville Landing“; tuo metu ten esančiame žaidimų bare GLHF vyko regioninės atrankos rungynės į „Madden“ turnyro finalą Las Vegase, kur bus kovojama dėl 25 tūkst. dolerių (21,6 tūkst. eurų) prizo.

M. Williamsas sakė, kad šaudymas picerijoje „Chicago Pizza“ prasidėjo apie 13 val. 30 min. vietos (20 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Šerifo biuras anksčiau per „Twitter“ paragino užrakintose komplekso patalpose esančius žmones likti vietoje ir pagalbos telefonu 911 informuoti apie savo buvimo vietą.

„Traumuotas ir sukrėstas“

Turnyras buvo tiesiogiai rodomas per platformą „Twitch“; transliacijos metu pasigirdo keletas šūvių, tuomet ji išsijungė. „Twitch“ tą vaizdo įrašą pašalino, bet jis tebėra prieinamas per socialinius tinklus. Policija taip pat nurodė turinti įrašą, užfiksavusį incidentą.

„Siaubinga padėtis, ir kuo giliausiai užjaučiame visus susijusius“, – sakoma „Madden“ kūrėjos „EA Sports“ pranešime.

Viena iš turnyre dalyvavusių komandų „ComLexity Gaming“ pranešė, kad jos žaidėjas Drini Gjoka (Drinis Gdžoka) buvo pašautas į ranką.

„Aišku, esam sukrėsti ir nuliūdinti šios popietės įvykių. Mūsų žaidėjui Drini buvo peršautas nykštys, bet jam viskas bus gerai. Jis sugebėjo ištrūkti ir nubėgti gatve į šalimais esantį sporto klubą“, – naujienų agentūrai AFP sakė komandos direktorius Jasonas Lake'as (Džeisonas Leikas).

„Nieko nelaikysiu savaime suprantama. Gyvenimas gali būti nutrauktas per sekundę“, – tviteryje pranešė D. Gjoka.

Kitas žaidėjas, pasivadinęs „DubDotDUBBY“, sakė, kad kulka grybštelėjo jam galvą.

„Jaučiuosi gerai, tai tik įdrėskimas man ant galvos. Traumuotas ir sukrėstas“, – jis rašė per „Twitter“.

Vokietijos komanda „SK Gaming“ patvirtino, kad jos žaidėjas „JoelCP_“ yra saugus.

„Mūsų mintys su visais, turėjusiais tapti tokio šiurpaus įvykio dalimi“, – sakė jis.

Žaidėjas profesionalas „oLARRY2K“, priklausantis komandai „Bucks Gaming“ buvo pašautas į krūtinę, pranešė keli socialinių tinklų vartotojai, tarp jų viena, pasivadinusi vaikino motina.

„Negalime susitaikyti“

Vasarį Floridos mieste Parklande įvykusių šaudynių liudininkai reiškė sielvartą dėl dar vieno jų valstijoje įvykusio panašaus incidento.

„Ir vėl man skauda širdį; manę visą apėmęs didelis pyktis. Negalime susitaikyti, kad tokia mūsų tikrovė“, – sakė viena iš moksleivių vadovaujamo judėjimo „Žygis už mūsų gyvybes“ organizatorių Delaney Tarr (Delani Tar).

Floridoje per kelis pastaruosius metus įvyko ne vienos šaudynės. 2016 metų birželį 49 žmonės žuvo per ataką viename Orlando gėjų klube, o anksčiau šiais metais išpuolis Marjory Stoneman Douglas (Mardžori Sounman Daglas) vidurinėje mokykloje pareikalavo 17 gyvybių.

Valstijos senatorius Marco Rubio (Markas Rubijas) sakė, kad sekmadienio šaudynes tiria Federalinis tyrimų biuras (FTB) ir Alkoholio, tabako, šaunamųjų ginklų ir sprogmenų biuras.

Floridos gubernatorius Rickas Scottas (Rikas Skotas) savo ruožtu patvirtino, kad pasiūlė valstijos pagalbą nelaimės padariniams švelninti, taip pat pridūrė, kad prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pasiūlė „bet kokius reikalingus federalinius išteklius“.

Gairės: Florida, Džeksonvilis, Šaudynės, nušauti žmonės, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Che, panašu kad psich.grifai pergyvena kad pas mus tie šaunamieji ginklai laisvai nepardavinėjami - kiek jiems atsivertų erdvės š. voliojimui!

AS

O pilieciai galetu ginklu laisvai prekiaujamumui pasipriesinti.Rinkti parasua ar valdanciuosius paduoti i teisma uz tai ,kad leidzia laisvai bet kokiam iskrypeliui nusipirkti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS