Sibire sudužus darbininkus skraidinusiam sraigtasparniui žuvo 18 žmonių | kl.lt

SIBIRE SUDUŽUS DARBININKUS SKRAIDINUSIAM SRAIGTASPARNIUI ŽUVO 18 ŽMONIŲ

  • 1

Rusijos Sibire 18 žmonių žuvo šeštadienį sudužus kylančiam oro bendrovės „JUTair“ sraigtasparniui Mi-8, pranešė pareigūnai.

Nelaimė įvyko apie 10 val. 20 min. vietos (6 val. 20 min. Lietuvos) laiku Turuchansko rajone Krasnojarsko krašte esančiame Vankoro naftos ir dujų telkinyje, maždaug už 2 860 km į šiaurės rytus nuo Maskvos. Orlaivis, kuriame buvo 15 darbininkų, kilo kartu su dviem kitais sraigtasparniais ir sraigto mentėmis kliudė vieno iš jų krovinį, tuomet nukrito ir užsiliepsnojo.

„Jis nukrito su degalų pilnais bakai, visiškai sudužo ir sudegė. Niekas neturėjo galimybės išgyventi“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė vienas gelbėjimo tarnybų šaltinis.

„Pirminiais duomenimis, sraigtasparnis su keleiviais pakilo tuojau po sraigtasparnio, gabenusio ant gervės pakabintą metalo konstrukciją, ir mentėmis kliudė pirmojo sraigtasparnio išorinį krovinį“, – nurodė šaltinis.

Kitas sraigtasparnis turėjo ore atkabinti ir numesti ant žemės išorinį krovinį, kad nesudužtų“, – aiškino „Interfax“ pašnekovas.

Nepaprastųjų situacijų ministras Jevgenijus Ziničevas pareiškė užuojautą dėl šios katastrofos.

Pareigūnai dėl šio įvykio pradėjo baudžiamąjį tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

GRYBĘ - KGB MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS