Slovakijoje nužudyto žurnalisto sužadėtinė palaidota su nuotakos suknele | kl.lt

SLOVAKIJOJE NUŽUDYTO ŽURNALISTO SUŽADĖTINĖ PALAIDOTA SU NUOTAKOS SUKNELE

  • 1

Slovakijoje nužudyto tiriamosios žurnalistikos reporterio Jano Kuciako sužadėtinė, taip pat kritusi nuo žudikų kulkų, penktadienį buvo palaidota aprengta vestuvine suknele, į gedulingą ceremoniją šiaurės rytiniame Gregorovcės miestelyje susirinkus šimtams žmonių, pranešė vietos žiniasklaida.

Policija praeitą sekmadienį rado 27 metų J. Kuciaką ir jo vienmetę sužadėtinę Martiną Kušnirovą, nušautus savo namuose netoli sostinės Bratislavos.

Šis nužudymas išprovokavo šalies masto protestus ir buvo pasmerktas daugelyje šalių, tvyrant susirūpinimui dėl žiniasklaidos laisvės ir korupcijos Slovakijoje.

J. Kuciakas buvo nušautas, kai ruošėsi paskelbti straipsnį apie galimus politikų ryšius su italų verslininkais, kaip įtariama, palaikančiais ryšius su liūdnai pagarsėjusia Kalabrijos nusikalstamus sindikatu „Ndrangeta“ ('Ndrangheta), esą veikiančiu ir Slovakijoje.

Slovakų policija ketvirtadienį sulaikė kelis J. Kuciako tyrime paminėtus italų verslininkus. Velionio parengtas, bet nespėtas išleisti sensacingas straipsnis buvo paskelbtas anksčiau šią savaitę.

J. Kuciakas mirė nuo šautinės žaizdos krūtinėje, o M. Kušnirova buvo nušauta į galvą, nurodė policija.

Pora planavo gegužę susituokti. J. Kuciako laidotuvės bus surengtos šeštadienį šiauriniame Štiavniko kaime, netoli sienos su Čekija.

Per M. Kušnirovos laidotuvių ceremoniją Gregorovcės katalikų bažnyčioje kunigas susirinkusiems gedėtojams pareiškė, kad mafija yra „įsitvirtinęs blogis“ ir kad „tik velnias gali žudyti jaunus žmones“.

Vėliau penktadienio vakarą daugelyje Slovakijos miestų tūkstančiai žmonių laikė uždegtas žvakes per gedulingus budėjimus, per kuriuos buvo pagerbtas nužudytas žurnalistas ir jo sužadėtinė, taip pat protestuojama prieš korupciją.

Organizatoriai nurodė, kad vien sostinėje Bratislavoje nepabūgę šalčio į gatves išėjo apie 25 tūkst. žmonių. Dar tūkstančiai dalyvavo panašiuose renginiuose keliolikoje miestų ir miestelių šioje 5,4 mln. gyventojų turinčioje Europos Sąjungos narėje.

GALERIJA

  • Slovakijoje nužudyto žurnalisto sužadėtinė palaidota su nuotakos suknele
  • Slovakijoje nužudyto žurnalisto sužadėtinė palaidota su nuotakos suknele
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kokia didi laimė,

kad Lietuvoj nėr mafijos (kaip seniau aiškino vienas kvailas stribas) , nėr pedofilijos (įrodyta), tik atskiri negeri atvejai, o prieš 30 metų net sekso nebuvo (ačiū Dievui).

SUSIJUSIOS NAUJIENOS