Strasbūro šaudynių įtariamasis tebėra laisvėje | kl.lt

STRASBŪRO ŠAUDYNIŲ ĮTARIAMASIS TEBĖRA LAISVĖJE

  • 2

Prancūzijos Strasbūro miesto Kalėdų mugėje surengtų šaudynių įtariamasis vis dar yra laisvėje. Šimtai pareigūnų šiuo metu dalyvauja jo paieškoje, skelbia BBC.

Apie 600 pareigūnų ieško šaulio Strasbūro mieste ir jo apylinkėse.

Kiek anksčiau Prancūzijos vidaus reikalų ministro pavaduotojas Laurent'as Nunezas pripažino, kad įtariamojo šaulio jau gali nebebūti Prancūzijoje. Strasbūras yra netoli sienos su Vokietija ir įtariamasis galėjo pabėgti į Vokietiją.

Tuo tarpu vidaus reikalų ministras Christophe'as Castaneris sakė, kad buvo sustiprinta sienų kontrolė. Saugumas taip pat bus stiprinamas visose Kalėdų mugėse.

Strasbūro miesto mero Roland'o Rieso teigimu, trečiadienį ir ketvirtadienį mieste uždaroma Kalėdų mugė.

Antradienį vakare šaudynes surengęs 29 metų vyras nužudė tris žmones, dar 12 buvo sužeisti, šeši iš jų - sunkiai. Teigiama, kad šaudyti pradėjęs Cherifas Chekattas šaukė „Allahu Akbar“ (Dievas yra didis).

Jis žinomas institucijoms kaip kalėjime radikalizuotas asmuo. Šaulys buvo ginkluotas pistoletu ir peiliu, iš įvykio vietos paspruko taksi. Užpuolikas gyrėsi taksi vairuotojui, kuris vėliau kalbėjosi su policija, kad nužudė 10 žmonių ir sakė, kad buvo sužalotas per susišaudymą su kariais.

Naktį Strasbūre buvo suimti keturi su pagrindiniu įtariamuoju susiję asmenys. Teigiama, kad tai įtariamojo motina, tėvas ir du broliai.

Įtariamasis Ch. Chekattas buvo teistas net 27 kartus Prancūzijoje, Vokietijoje ir Šveicarijoje. Kelis kartus jis teistas už rimtus apiplėšimus ir smurtą. Jis gimęs Strasbūre.

GALERIJA

  • Strasbūro šaudynių įtariamasis tebėra laisvėje
  • Strasbūro šaudynių įtariamasis tebėra laisvėje
  • Strasbūro šaudynių įtariamasis tebėra laisvėje
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tik taip

ka priime i sali ta ir turi bus dar blogiau

...

Chm: "Strasbūras yra netoli sienos su Vokietija ir įtariamasis galėjo pabėgti į Vokietiją" - nubėgo pas savo patronę Merkel pasislėpt?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS