Suimti devyni įtariamieji, siejami su Juodkalnijos žurnalistės užpuolimu | kl.lt

SUIMTI DEVYNI ĮTARIAMIEJI, SIEJAMI SU JUODKALNIJOS ŽURNALISTĖS UŽPUOLIMU

  • 0

Juodkalnijos policija antradienį pranešė suėmusi devynis žmones, siejamus su išpuoliu prieš žurnalistę tyrėją Oliverą Lakič, per kurį ji buvo pašauta.

Manoma, kad šie devyni asmenys, areštuoti Juodkalnijoje ir užsienyje, priklauso „nusikalstamai grupei“, žurnalistams sakė Podgoricos policijos vadovas Milovanas Pavičevičius, bet jų vardų neatskleidė.

Pareigūnas nurodė, kad areštuotieji „įtariami ruošęsi“ pernai gegužę įvykdytam užpuolimui ir „sunkiai sužeidę“ O. Lakič – jai buvo peršauta koja.

Į O. Lakič, daugiausiai rengiančią reportažus apie organizuotą nusikalstamumą, buvo šauta šalia jos namų sostinėje Podgoricoje.

Įtariamųjų namuose policija taip pat konfiskavo didelį kiekį ginklų, sprogstamųjų įtaisų ir maskuojamųjų priemonių, sakė M. Pavičevičius.

Nuo 2004 metų Juodkalnijoje išpuolių aukomis tapo dešimtys žurnalistų, įskaitant tai metais nužudytą dienraščio „Dan“ reporterį.

Nė viena iš šių bylų nebuvo ištirta.

Prieš septynerius metus O. Lakič buvo sumušta nežinomų užpuolikų. To incidento kaltininkai irgi nebuvo nustatyti.

Apie 650 tūkst. gyventojų turinti Juodkalnija tikisi iki 2025 metų įstoti į Europos Sąjungą, bet yra vis labiau spaudžiama pagerinti žiniasklaidos laisvę ir kovoti su organizuotu nusikalstamumu.

Policija apie šiuose areštus pranešė likus dviem dienoms prieš ES plėtros komisaro Johanneso Hahno (Johaneso Hano) vizitą Podgoricoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS