Taifūno aukų skaičius Japonijoje išaugo iki 10 | kl.lt

TAIFŪNO AUKŲ SKAIČIUS JAPONIJOJE IŠAUGO IKI 10

Taifūnui Jebi ūžiant per Japoniją mažiausiai 10 žmonių žuvo, o dar per 340 buvo sužeisti, trečiadienį pranešė vietos žiniasklaida. Jebi - stipriausias per ketvirtį amžiaus šalį užklupęs taifūnas.

Po to, kai į tiltą, jungiantį saloje įsikūrusį tarptautinį Kansajaus oro uostą ir Izumisano miestą, vėjas bloškė tanklaivį, oro uoste nakčiai įstrigo apie 3 tūkst. žmonių. 11 laivo įgulos narių nenukentėjo.

Dalį įstrigusiųjų pradėta keltais perkelti į netoliese esantį Kobės oro uostą, kuris taip pat įsikūręs dirbtinėje saloje. Likusieji į sausumą vežami autobusais.

Trečiadienį oro uostas vis dar buvo uždarytas, dėl to teko atšaukti per 160 skrydžių.

Tuo metu elektros energija vis dar nebuvo atnaujinta 1,3 mln. namų ūkių.

Pranešama, kad apie 9 val. vietos laiku (3 val. Lietuvos laiku) 21-ojo šį taifūnų sezoną šaliai smogusio taifūno kategorija Totorių sąsiauryje buvo sumažinta iki ekstratropinio ciklono lygio.

Šalies meteorologijos agentūra įspėja, kad trečiadienį šiaurinėje šalies dalyje išlieka potvynių ir stiprių vėjų tikimybė.

Japonija dažnai kenčia nuo smarkių audrų, o šių metų vasarą šalis susidūrė ir su kitais ekstremaliais klimato reiškiniais. Liepą nuošliaužos ir didžiuliai potvyniai pareikalavo daugiau kaip 200 žmonių gyvybių. Po to Japoniją užklupo pražūtinga karščio banga.

Jebi yra stipriausias Japoniją užklupęs taifūnas nuo 1993 metų.

GALERIJA

  • Taifūno aukų skaičius Japonijoje išaugo iki 10
  • Taifūno aukų skaičius Japonijoje išaugo iki 10
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS