Taivane per 6,1 balo žemės drebėjimą sužeisti 17 žmonių | kl.lt

TAIVANE PER 6,1 BALO ŽEMĖS DREBĖJIMĄ SUŽEISTI 17 ŽMONIŲ

  • 0

Taivaną ketvirtadienį supurtė 6,1 balo žemės drebėjimas, per kurį sutriko eismas ir buvo sužeisti 17 žmonių, pranešė JAV geologijos tarnyba (USGS).

Pranešama, kad sostinėje Taibėjuje smarkiai svyravo dangoraižiai, o rytinėje Ilano apygardoje kai kurie supanikavę moksleiviai bėgo iš klasių.

Vietos žiniasklaida informavo, jog drebėjimas buvo juntamas visoje saloje, o dėl kritusių akmenų buvo uždarytas greitkelis, jungiantis Ilano ir Hualiano apygardas.

Kaip naujienų agentūrai AFP sakė vienas Huliano priešgaisrinės tarnybos pareigūnas, du žmonės buvo sužaloti krentant akmenims.

Tuo metu Nacionalinis priešgaisrinis departamentas paskelbė, kad buvo skubiai paguldytas į ligoninę vienas kritinės būklės turistas malaizietis, kuriam buvo sustojusi širdis, lūžo koja ir buvo sužeista galva.

Ugniagesių atstovai pridūrė, jog Taibėjaus apylinkėse buvo pranešta dar apie 15 sužeistųjų, ir kad du miesto pastatai buvo evakuoti dėl jų konstrukcijai per požeminius smūgius padarytos žalos.

Taibėjaus metropolitenas buvo uždarytas daugiau nei valandai dėl saugumo patikrinimų, kurie buvo atlikti po žemės drebėjimo, o Taivano geležinkelių administracija taip pat kelias valandas neteikė dalies paslaugų rytinėje pakrantėje, pranešė pareigūnai.

Apytiksliai 13 val. vietos (8 val. Lietuvos) laiku salai smogusio požeminio smūgio židinys buvo 19 km gylyje, rytinėje Hualiano apygardoje.

Centrinio meteorologijos biuro duomenimis, žemės drebėjimas buvo 6,1 balo stiprumo. USGS anksčiau pranešė apie 6 balų galingumo požeminį smūgį, bet vėliau taip pat informavo, jog smūgio stiprumas buvo 6,1 balo.

„Drebėjimas buvo juntamas 33 sekundes – tai yra gana ilgai... Jis buvo juntamas beveik visame Taivane, ir šiemet tai yra pirmasis galingesnis nei 6 balų drebėjimas“, – sakė šios agentūros seismologinių tyrimų skyriaus direktorius Chen Kuo-changas (Čen Kuočangas).

Socialinių tinklų vartotojai dalijosi nuotraukomis, kuriose matyti, kaip viename restorane per drebėjimą sudužo stikliniai indai, ir kaip nuo vienos parduotuvės ant žemės krenta plytelės.

„Gyvenu 21-ame aukšte. Pastatas taip svyravo, kad buvau mirtinai išsigandęs“, – parašė vienas vartotojas.

Japonijos meteorologijos agentūra perspėjo netoli pakrančių gyvenančius žmones, kad jie gali pastebėti tam tikrą poveikį jūros vandens lygiui, bet nurodė, kad cunamio nebus.

Turistų pamėgtą ir vaizdingu kraštovaizdžiu pasižymintį Hualianą pernai supurtė 6,4 balo drebėjimas, per kurį žuvo 17 žmonių, o dar beveik 300 buvo sužeisti.

Taivanas yra netoli dviejų tektoninių plokščių sandūros, tad drebėjimai jame įvyksta dažnai.

Per didžiausią pastarųjų dešimtmečių drebėjimą 1999-ųjų rugsėjį saloje žuvo maždaug 2,4 tūkst. žmonių. Tąsyk požeminiai smūgiai buvo 7,6 balo stiprumo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS