Turkijoje per valdančiosios partijos rinkimų kampanijos renginį nušauti trys žmonės | kl.lt

TURKIJOJE PER VALDANČIOSIOS PARTIJOS RINKIMŲ KAMPANIJOS RENGINĮ NUŠAUTI TRYS ŽMONĖS

  • 0

Pietų Turkijoje ketvirtadienį per rinkimų kampanijos renginį, kai vienas parlamentaras iš valdančiosios prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) partijos lankėsi netoli Sirijos sienos esančiame mieste, užpuolikas nušovė tris žmones, pranešė žiniasklaida.

Per incidentą Šanliurfos provincijoje esančiame Suručo mieste buvo sužeisti dar aštuoni žmonės. Parlamentaras Ibrahimas Halilas Yildizas (Ibrahimas Halilas Jildizas) tuo metu lankė smulkiojo verslo atstovus, pranešė Anatolijos ir „Dogan“ naujienų agentūros. Įstatymų leidėjas per šaudymą nenukentėjo, o žuvusiųjų tapatybės kol kas neskelbiamos.

Apie incidento aplinkybes pasirodė prieštaringų pranešimų.

Provyriausybinė žiniasklaida teigė, kad I. H. Yildizą ir jo šalininkus užpuolė peiliais ir pagaliais apsiginklavę oponentai.

Valstybinė Anatolijos naujienų agentūra apibūdino ataką kaip išpuolį prieš valdančiąją Teisingumo ir plėtros partiją (AKP) ir pridūrė, kad tarp žuvusiųjų yra parlamentaro brolis.

Agentūra pareiškė, kad prie atakos prisidėjo kurdus palaikančios Liaudies demokratijos partijos šalininkai.

Tačiau remiantis nepatvirtintais pranešimais prokurdiškoje žiniasklaidoje, už ataką yra atsakingi I. H. Yildizo asmens sargybiniai, kurie esą pradėjo šaudyti, kai jų viršininkas buvo priešiškai sutiktas per vizitą pas krautuvininkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS