Vaidmenimis kine išgarsėjęs dramblys nužudė savo šeimininką | kl.lt

VAIDMENIMIS KINE IŠGARSĖJĘS DRAMBLYS NUŽUDĖ SAVO ŠEIMININKĄ

  • 1

Tailande vaidmenimis filmuose ir reklamose pagarsėjęs dramblys mirtinai suspaudė savo savininką, antradienį pranešė zoologijos sodo darbuotojai.

Šis incidentas pakurstė naujus debatus dėl gyvūnų naudojimo, siekiant pritraukti į Tailandą daugiau turistų.

Nelaimė įvyko pirmadienį ryte šalies šiaurėje esančiame Čiang Majaus mieste, kai savininkas Somsakas Riengngenas atrišo nuo grandinės penkias tonas sveriantį dramblį Ekasitą.

Dramblys su prižiūrėtoju ant nugaros žengė kelis žingsnius, o paskui apsisuko ir užpuolė ant žemės buvusį 54 metų Somsaką.

„Dramblys staiga apsisuko ir straubliu pagriebė auką. Tada dramblys savo straubliu jį suspaudė“, – naujienų agentūrai AFP sakė Čiang Majaus zoologijos sodo direktoriaus pareigas einantis Wuthichai Muangmanas (Vutičajus Muangmanas).

Wuthichai Muangmanas sakė, kad Somsakas buvo „dramblių ekspertas“. Jis pridūrė, kad nelaimė įvyko, kai 32 metų dramblys rujojo.

Pasak vieno zoologijos sodo darbuotojo, Ekasitas, vaidinęs Tailando ir užsienio filmuose bei keliose televizijos reklamose, šioje įstaigoje laikinai gyveno pagal sutartį, baigsiančią galioti balandį.

Tailandas liūdnai garsėja dramblių turizmu. Šie gyvūnai pasirodo cirkuose, nešioja pramogautojus, yra išnuomojami kitokioms pramogoms.

Liepos mėnesį paskelbtoje tarptautinės nepelno organizacijos „World Animal Protection“ ataskaitoje sakoma, kad Tailande į turizmo industriją patenka dvigubai daugiau dramblių nei visoje likusioje Azijos dalyje ir kad dauguma jų yra laikomi „itin neadekvačiomis sąlygomis“.

Iš 2 923 Azijos turizmo industrijoje užregistruotų dramblių 2 198 yra Tailande.

Wuthichai Muangmanas sakė, kad Čiang Majaus zoologijos sodas nerengia dramblių šou, bet leidžia turistams juos šerti.

Gyvūnų teisių gynimo organizacija PETA sakė, kad nors savininko mirtis yra tragedija, ji iliustruoja potencialiai smurtines dramblių laikymo uždarius pasekmes.

„Ar stebina, kad kai kurie šių romių gyvūnų galiausiai nebeištveria ir keršija, nes laikomi pririšti grandinėmis mažuose aptvaruose, kurių dydis tėra mažytė jų natūralių buveinių dalelė?“ – sakoma organizacijos pareiškime.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ignas

Galėtumėt bent azijinio dramblio nuotrauka idet. Truputi pasistenkit, nedaug.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS