Vietname per potvynius žuvo 24 žmonės | kl.lt

VIETNAME PER POTVYNIUS ŽUVO 24 ŽMONĖS

  • 0

Centriniame Vietname nebūdingai gausių šiam sezonui liūčių sukelti potvyniai nusinešė mažiausiai 24 žmonių gyvybes, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Potvyniai kilo turistų mėgstamame regione, kuriame įsikūręs ir Hoi Ano miestas.

Vietnamas reguliariai susiduria su atogrąžų audromis bei smarkiomis liūtimis, tačiau gruodį, šiek tiek vėsesnį sausąjį sezoną, kai į šalį atvyksta itin daug turistų, tiek lietaus paprastai nebūna.

Iš pakrantėje esančios Bin Dinio provincijos gautas pranešimas, kad nuo gruodžio 12 dienos, kai prapliupo liūtys, žuvo jau 16 žmonių, nurodė internete paskelbtas oficialus nacionalinio potvynių ir audrų kontrolės komiteto pranešimas.

Šioje provincijoje, kur atokesnėse vietovėse po vandeniu atsidūrė šimtai namų, dar mažiausiai du žmonės yra laikomi dingusiais.

Pranešime nurodoma, kad iš viso padaryta 32 mln. dolerių (30,7 mln. eurų) žala, sunaikinta daugiau kaip 32 000 hektarų pasėlių.

Kai kurios centrinio Hoi Ano miesto, įtraukto į Pasaulio paveldo sąrašą, dalys taip pat buvo užlietos vandens. Šis istorinis miestas garsėja prieškolonijinių laikų pirklių namais.

„Keista, kad mūsų miestą potvynis užklupo gruodį“, – naujienų agentūrai AFP sakė vieno restorano Hoi Ane savininkė Nguyen Thi Hon (Ngujen Ti Hon). Ji pridūrė, kad kai kurie turistai nusprendė apžiūrėti vietovę plaukdami valtimis.

Per pastarąsias dienas potvyniai šiek tiek nuslūgo, sakė ji.

Tačiau vietos meteorologai įspėjo, kad savaitės pabaigoje į regioną atslinks daugiau liūčių.

GALERIJA

  • Vietname per potvynius žuvo 24 žmonės
  • Vietname per potvynius žuvo 24 žmonės
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS