Aukštyn veržiasi ne visi prizininkai | kl.lt

AUKŠTYN VERŽIASI NE VISI PRIZININKAI

19 pergalių čempionate ir sukauptas didelis taškų pranašumas nepadėjo Kazlų Rūdos „Šilui“ pasiimti LFF II lygos Pietų zonos nugalėtojų titulo. Pirmenybių auksas dramatiškai atiteko Kauno „Hegelmann Litauen“ klubui, iškovojusiam kelialapį į pirmąją lygą.

Kauniečiai dar likus dviem turams iki čempionato finišo atsilikinėjo net šešiais taškais, tad jiems galimybių suteikti galėjo tik dvi pergalės iš dviejų ir laimėjimas papildomose rungtynėse su „Šilu“. Laikinosios sostinės komanda savo šansu pasinaudojo puikiai. Ji finišuodama nukovė Vilniaus „Teros“ ir „Kauno Žalgirio B“ ekipas. Pastaroji, surinkusi 28 taškus, turnyre užėmė 9-ąją vietą iš 13-os galimų.

„Šilui“ ir „Hegelmann Litauen“ surinkus po 59 taškus prireikė varžybų nuostatuose numatytų auksinių rungtynių. Jos vyko Marijampolės manieže. Jose kauniečiai po atkaklios kovos 4:3 palaužė suvalkiečius. Nors favoritais laikyti Kazlų Rūdos futbolininkai, jie pirmieji praleido įvartį - 12 min. pasižymėjo Ugnius Lekečinskas, techniškai „permetęs“ kamuolį per iš vartų išbėgusį „Šilo“ vartininką. Vis dėlto varžovai nesutriko ir netruko atsitiesti. Po kampinio tiksliai galva smūgiavo buvęs Marijampolės „Sūduvos“ klubo gynėjas Gytis Urba. Prieš pat pertrauką „Šilo“ gynėjų klaida pasinaudojo kitas A lygoje rungtyniavęs futbolininkas – buvęs Kauno „Stumbro“ puolėjas Deividas Stradalovas. „Šilas“ titulo paleisti neketino. Po baudos smūgio vėl galva pasižymėjo Andrius Lukšys. Vis dėlto netrukus tuo pačiu atsakė buvęs „Kauno Žalgirio“ saugas Benas Olencevičius. Kaunietis taip pat po kampinio galva buvo tikslus, o galutinį tašką padėjo kitas dar vienas buvęs žalgirietis, dabar „Hegelmann Litauen“ puolėjas Donatas Stulga. 85 min. Tadas Lekeckas tik sušvelnino skirtumą – 4:3 kauniečių naudai.

Įdomu, kad iš antrosios lygos Pietų zonos paraišką dalyvauti 1-osios lygos licencijavimo procese pateikė ne tik čempionu tapęs Kauno klubas, bet ir trečiąją vietą užėmusi Kybartų „Sveikata“. Tuo tarpu antras likęs „Šilas“ kopti aukščiau neketina.

Gairės: futbolas, 2 lyga
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kaunietis

šaunuoliai!sveikinimai!...sekmes kitam sezone fc hegelman Litauen!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS