D. Maradona atvyko į Baltarusiją naujam darbui | kl.lt

D. MARADONA ATVYKO Į BALTARUSIJĄ NAUJAM DARBUI

  • 1

Neseniai sąmyšį Pasaulio futbolo čempionate sukėlęs Diego Maradona (Diegas Maradona) pirmadienį atvyko į Baltarusiją, kur pradeda naują savo spalvingos karjeros skyrių.

1986-ųjų Pasaulio futbolo čempionatą laimėjusios Argentinos rinktinės žaidėjas tvirtina, kad jo naujas darbas – prezidento pareigos Bresto „Dinamo“ klube, žaidžiančiame Baltarusijos 1-ajame divizione – yra „labai rimtas“. D. Maradona tikisi, kad jo buvimas šalyje padės Baltarusijos sportui „kiekvieną dieną tapti geresniam“.

Karjerą baigęs 57 metų sportininkas taip pat pareiškė norįs susitikti su autoritariniu Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka.

„Turiu labai gerų prisiminimų apie Fidelį Castro (Fidelį Kastrą), (Hugo) Chavezą (Hugą Čavesą) ir Muamarą Kadhafi (Muamarą Kadafį), taip pat pažįstu (Vladimirą) Putiną“, – per spaudos konferenciją sakė praeityje marškinėlius su 10-uoju numeriu dėvėjęs argentinietis, paminėdamas velionius Kubos, Venesuelos ir Libijos lyderius bei dabartinį Rusijos prezidentą.

„Dabar noriu nusifotografuoti su Lukašenka“, – jis kalbėjo apie buvusį kolūkio pirmininką, nuo 1994 geležiniu kumščiu valdantį posovietinę valstybę.

„Tikiuosi, kad jis bus mūsų gerbėjas“ – pridūrė D. Maradona, kalbėdamas ispaniškai.

A. Lukašenka žinomas kaip didelis ledo ritulio aistruolis.

D. Maradona taip pat paminėjo, kad norėtų apsigyventi Baltarusijoje ir pažymėjo, kad nebijo šalčio.

„Kai buvau mažas, jokių batų neturėjau ir vaikščiojau basas. Taigi, sniego nebijau. Galiu gyventi Baltarusijoje be jokių problemų“, – tikino lūšnynuose užaugęs argentinietis.

Jis pridūrė, kad planuoja mokytis rusų kalbos.

D. Maradona gegužę pasirašė trijų mėnesių sutartį ir pirmadienio vakarą ruošėsi žiūrėti savo pirmąsias varžybas kaip komandos prezidentas. Bresto „Dinamo“ rungtyniavo namuose prieš ketvirtą vietą Baltarusijos aukščiausioje lygoje užimančią „Šachtior“.

„Dinamo“ prieš patį sezono vidurį užėmė šioje lygoje šeštąją vietą.

„Mėginsime sukurti komandą, kovosiančią dėl geriausių vietų“, – sakė „Auksinio kamuolio“ laimėtojas, kurio liūdnai pagarsėjęs „Dievo rankos“ įvartis Anglijos rinktinei padėjo Argentinai laimėti 1986-ųjų Pasaulio čempionatą.

Nors D. Maradona laikomas vienu geriausių visų laikų futbolo žaidėjų, per Pasaulio futbolo čempionatą Rusijoje jis dažnai tapdavo pajuokos objektu.

Kai Argentinos rinktinė rezultatu 2:1 nugalėjo Nigeriją, užėmusią paskutinę 16-ąją vietą, jis parodė nepadorų gestą iš VIP ložės ir dėl to sulaukė aštrios kritikos.

Net kai jo šalis iškrito iš čempionato po varžybų su Prancūzija, jis sugebėjo atsidurti dėmesio centre, pareiškęs, jog Argentina būtų laimėjusi, jei jis būtų dirbęs rinktinės treneriu. Vėliau jis sulaikė FIFA papeikimo už tiradą prieš teisėją ir kitus pareigūnus po Kolumbijos pralaimėjimo Anglijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Eusebio

vargsas nupezes diedas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS