JAV rezga sąmokslą diskredituoti pasaulio futbolo čempionatą? | kl.lt

JAV REZGA SĄMOKSLĄ DISKREDITUOTI PASAULIO FUTBOLO ČEMPIONATĄ?

  • 2

Įtakingas Rusijos senatorius ketvirtadienį pareiškė turintis patikimų įrodymų, kad Jungtinės Valstijos rezga sąmokslą diskredituoti 2018 metų FIFA Pasaulio čempionatą, kurį jo šalis rengia pirmą kartą.

Nuo birželio 14-osios iki liepos 15-osios vyksiantį čempionatą Rusija rengia vykstant diplomatiniam karui su Vakarais dėl įvairių klausimų – pradedant Ukraina, baigiant Sirija ir įtariamo Maskvos kišimosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus.

Rusijos aukštųjų parlamento rūmų (Federacijos Tarybos) naujo Valstybės suverenumo gynimo komiteto pirmininkas Andrejus Klimovas sakė, kad šis klausimas bus iškeltas per antradienio susitikimą, kuriame dalyvaus Užsienio reikalų ministerijos ir sporto pareigūnai.

„Komitetas gavo patikimų įrodymų, ... kad Amerikos vyriausybės pareigūnai tiesiogiai kreipia savo kolegas Europoje kiek tik įmanoma naudotis sporto tema Rusijai 2018 metais diskredituoti“, – sakė A. Klimovas.

„Turime pagrindo manyti, kad įvyks ataka prieš futbolo Pasaulio čempionatą“, – sakė senatorius, kurį citavo valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Jis pridūrė, kad Rusija „turės imtis atsakomųjų priemonių“, bet neužsiminė, kokią ataką, jo nuomone, rengia Vašingtonas.

Jungtinės Valstijos nepateko į Pasaulio čempionatą ir todėl išvengs politiškai opaus susidūrimo su Rusija tokiu metu, kai jų diplomatiniai santykiai yra kone blogiausi nuo Šaltojo karo laikų.

Maskva yra puolama ir sporto, ir politikos srityse.

Rusijos parlamento aukštieji rūmai trečiadienį pritarė įstatymui, pagal kurį tarptautinės žiniasklaidos priemonės turės Rusijoje registruotis kaip „užsienio agentai“. Tai buvo atsakas į Vašingtono reikalavimą Kremliaus remiamai televizijai RT padaryti tą patį.

Rusijos atžvilgiu taip pat vyksta didelis tyrimas dėl dopingo, keliantis grėsmę Rusijos dalyvavimui 2018 metų žiemos olimpiadoje. Šios žaidynės vasario 9–25 dienomis vyks Pietų Korėjos mieste Pjongčange.

Vladimiras Putinas šį mėnesį tyrimą pavadino JAV bandymu kištis į kovo mėnesį įvyksiančius Rusijos prezidento rinkimus, kuriuose jis tikriausiai dalyvaus ir kuriuos tikriausiai laimės.

Rusija trečiadienį taip pat atsiėmė savo paraišką rengti 2023 metų Pasaulio krepšinio čempionatą, nurodžiusi, kad dėl tokio sprendimo kalta tarptautinė kritika šalies atletams.

Rusijos krepšinio federacijos prezidentas ir buvusi legendinio Maskvos CSKA klubo žvaigždė Andrejus Kirilenka sakė, kad paraišką nuspręsta atsiimti „atsižvelgiant į neigiamą pasaulio sporto bendruomenės požiūrį į Rusijos atletus ir mūsų šalies sportą apskritai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tsakant

Vargšė ta Maskva.Ja nabage visi puola.Ji nieko nepuola,tik ją visi puola.

tegul

geriau pasirupina savo salies /demokratija/ kur tapo pavoinga gyvent.... /kaikam/....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS