Kas pateks į kitą etapą – Argentina, Islandija, o gal Nigerija? | kl.lt

KAS PATEKS Į KITĄ ETAPĄ – ARGENTINA, ISLANDIJA, O GAL NIGERIJA?

Antradienį – lemiamų dvikovų metas C ir D grupėse. Tik dvi komandos – Prancūzija ir Kroatija – gali džiaugtis vietomis kitame etape, o dėl likusių – daug nežinomųjų. Kokie atsakymai į juos – žiūrėkite per oficialų turnyro transliuotoją LRT.

Gyvos australų viltys

Kai Peru rinktinei šios paskutinės C grupės rungtynės nieko nelemia, tai Australija pergalės atveju ir su sąlyga, jei danai pralaimės prancūzams, dar gali svajoti apie kitą čempionato etapą.

Pietų amerikiečiai prieš pirmąjį savo pasirodymą po 36 metų pertraukos turėjo daug vilčių, kurias nubraukė du „Los Incas” pralaimėjimai rezultatu 0:1 tiek Danijai, tiek Prancūzijai.

Tad šįkart Ricardo Garecos treniruojamus Peru futbolininkus veda į priekį ir noras Rusijoje gausiai susirinkusiems savo sirgaliams padovanoti ir pirmąjį įvartį šiame čempionate.

Tuo metu australai po įtemptos kovos nusileido Prancūzijos ekipai ir sužaidė lygiosiomis 1:1 su Danijos vienuolike. Būtent šis susitikimas leidžia „Socceroos“ išlaikyti menkas viltis keliauti į kitą etapą.

Sočyje vyksiančiame susitikime Berto Van Marwijko treniruojamai komandai, panašu, kad nepadės traumą patyręs puolėjas Andrew Nabboutas.

Numanomos rinktinių sudėtys:

Australija: Mathew Ryan, Aziz Behich, Mark Milligan, Trent Sainsbury, Josh Risdon, Aaron Mooy, Tom Rogic, Mile Jedinak, Robbie Kruse, Tomi Juric, Mathew Leckie

Peru: Pedro Gallese; Luis Advincula, Christian Ramos, Anderson Santamaria, Miguel Trauco; Renato Tapia, Yoshimar Yotun; Andre Carrillo, Christian Cueva, Edison Flores; Paolo Guerrero

Šias rungtynes stebėkite nuo 16.45 val. per LRT KULTŪRĄ ir naujienų portale LRT.lt.

Ramūs prancūzai

Šioje Lužnikų stadione vyksiančioje dvikovoje ramiai gali jaustis Prancūzijos futbolininkai, kurie jau užsitikrino vietą kitame etape. Tiesa, pralaimėjimo atveju „Les Bleus“ reikėtų tenkintis antrąją C grupės vieta. Tačiau danai galvoja bent apie lygiąsias, kurios atvertų kelią į kitą čempionato etapą.

Tiesa, durys į kitą etapą galėtų atsiverti ir pralaimėjimo atveju, tačiau reikėtų laukti Australijos rinktinės pralaimėjimo Peru arba šių komandų lygiųjų. Tačiau į tai nereikėtų dėti itin daug vilčių.

Būtent patekimo į kitą etapą labiausiai ir trokšta Age`o Hareide`o vyrai, ypač kai jų žaidimas čempionate nežiba – lygiosios su Australija ir sunki pergalė prieš Peru neleidžia tikėtis nuversti kalnų šiame čempionate, ypač kai itin svarbus komandai Yussufas Poulsenas yra suspenduotas.

Tuo metu „Les Bleus“ strategas Didier Deschampsas jau prisidėjo prie vienos prancūzų pergalės prieš danus kaip žaidėjas – 1998 m. pasaulio futbolo čempionate šios komandos susitiko grupių etape, kur turnyro šeimininkai šventė pergalę 2:1.

Šiame turnyre jo auklėtiniai taip pat rungtyniauja puikiai ir jau džiaugėsi dviem pergalėmis – prieš Australiją ir Peru.

Numanomos rinktinių sudėtys:

Danija: Kasper Schmeichel; Henrik Dalsgaard, Simon Kjaer, Andreas Christensen, Jens Stryger Larsen; Lasse Schone, Thomas Delaney, Christian Eriksen; Andreas Cornelius, Martin Braithwaite, Nicolai Jorgensen.

Prancūzija: Hugo Lloris; Benjamin Pavard, Raphael Varane, Presnel Kimpembe, Lucas Hernandez; Paul Pogba, Ngolo Kante, Corentin Tolisso; Nabil Fekir, Antoine Griezmann, Thomas Lemar.

Šias rungtynes stebėkite nuo 16.45 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir naujienų portale LRT.lt.

Argentina – ant prarajos krašto

Argentinos futbolo rinktinė jau antradienį Sankt Peterburge gali užbaigti savo pasirodymą pasaulio futbolo čempionate net tada, jei nugalės Nigerijos rinktinę. Per pirmus du susitikimus po lygiųjų su Islandija ir pralaimėjimo Kroatijai vos tašką surinkę pietų amerikiečiai dabar yra D grupės lentelės dugne, tad dabar argentiniečiams tenka žvalgytis ir į Kroatijos ir Islandijos dvikovą. Jei islandai nugalės kroatus didesniu įvarčiu skirtumu nei Argentina Nigeriją, Lionelis Messi ir jo bendražygiai turės krautis lagaminus namo.

Tiesa, „La Albiceleste“ rezultatai žaidžiant su šiais Afrikos atstovais – itin geri. Jie per penkis susitikimus nugalėjo net 4 kartus.

Tačiau Nigerija šiame čempionate gali nustebinti. Gernoto Rohro vyrai pralaimėjo pirmą susitikimą Kroatijai rezultatu 0:2, o antrajame su Islandija pirmą kėlinį atrodė beviltiškai, tačiau po ilgosios pertraukos atgijo, pelnė du įvarčius ir šventė pergalę rezultatu 2:0.

Dabar, jei Islandija nelaimėtų prieš Kroatiją, Nigerijai rungtynėse su Argentina užtektų ir lygiųjų, o tai jau net labai įmanomas variantas prieš beveidę ir pakrikusią „La Albiceleste“. Abiejų „Super erelių“ įvarčių autorius Ahmedas Musa šias rungtynes pavadino „gyvenk arba mirk“ stiliaus dvikova, kurioje galima sulaukti itin įdomios atomazgos.

Numanomos rinktinių sudėtys:

Nigerija: Francis Uzoho; Kenneth Omeruo, William Ekong, Leon Balogun; Tyronne Ebuehi, Wilfred Ndidi, John Obi Mikel, Oghenekaro Etebo, Victor Moses; Kelechi Iheanacho, Ahmed Musa.

Argentina: Franco Armani; Eduardo Salvio, Gabriel Mercado, Nicolas Otamendi, Nicolas Tagliafico; Ever Banega, Javier Mascherano, Enzo Perez, Angel Di Maria; Lionel Messi, Gonzalo Higuain.

Šias rungtynes stebėkite nuo 20.45 val. per LRT KULTŪRĄ ir naujienų portale LRT.lt.

Ar pateks turnyro naujokai į kitą etapą?

Islandijos rinktinė čempionatą pradėjo puikiomis lygiosiomis su Argentinos komanda, tačiau vikingų ragai kiek aplūžo rungtynėse su Nigerija – europiečiai nusileido rezultatu 0:2.

Tačiau po tokio šalto dušo dar viskas įmanoma, mat Rostove rungtynėse su Kroatija jiems tereikia pergalės. O tai padaryti prieš vietą kitame etape ir praktiškai pirmą vietą grupėje užsitikrinusią Kroatiją įmanoma. Kad Kroatija įveikiama, Heimiro Hallgrimssono komanda parodė atrankoje į šį pasaulio čempionatą.

Beje, trys Islandijos žaidėjai jausis kaip namuose – Sverriras Ingasonas, Ragnaras Sigurdssonas ir Bjornas Sigurdarsonas žaidžia Rostove. Beje, panašu, kad pilnai atsigavęs ir Johannas Gudmundssonas.

Tiesa, varžovų forma – išties gera. Šie Zlatko Daličiaus vyrai pirmajame susitikime 2:0 įveikė Nigeriją, o paskutinėse rungtynėse net 3:0 parklupdė Argentiną. Jei pavyktų laimėti prieš Islandiją ir nepraleisti įvarčio, ši komanda taptų vos ketvirtąją ekipa, kuri grupių etapą baigė su trimis pergalėmis ir „sausais“ vartais. Prieš tai tai yra dariusi Brazilija 1986 m. Meksikoje, Italija 1990 m. namie vykusiame čempionate ir Argentina 1998 m. Prancūzijoje.

Tiesa, jei ir laimėtų, islandai turėtų žvalgytis į rungtynes Sankt Peterburge, kur Nigerijos pergalė vis tiek užkirstų kelią į kitą etapą. Jei ten dvikova baigtųsi lygiosiomis, reiktų jau skaičiuoti įvarčių santykį.

Numanomos rinktinių sudėtys:

Islandija: Hannes Halldorsson; Birkir Saevarsson, Kari Arnason, Ragnar Sigurdson, Hordur Magnusson; Aron Gunnarsson, Emil Hallfredsson, Johann Gudmundsson, Gylfi Sigurdsson, Birkir Bjarnason; Alfred Finnbogason.

Kroatija: Lovre Kalinic; Tin Jedvaj, Vedran Corluka, Domagoj Vida, Josip Pivaric; Milan Badelj, Mateo Kovacic, Filip Bradaric; Marko Pjaca, Andrej Kramaric, Ivan Perisic.

Šias rungtynes stebėkite nuo 20.45 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir naujienų portale LRT.lt.

GALERIJA

  • Nigerijos futbolo rinktinė.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS