Kauno klubai ramina savo sirgalius | kl.lt

KAUNO KLUBAI RAMINA SAVO SIRGALIUS

„Noriu nuraminti sirgalius– mes liksime Kaune. Jei neįvyks kažko labai netikėto, artimiausias rungtynes dar sužaisime mūsų senajame didžiajame stadione, į kitus miestus nesidairome“, – pabrėžė „Kauno Žalgirio“ klubo vienas vadovų Laimis Bičkauskas.

S.Dariaus ir S.Girėno stadione jau prasideda kapitalinė rekonstrukcija, truksianti maždaug porą metų. „Kauno Žalgirio“ ir Kauno „Stumbro“ klubai praėjusią savaitę jau sužaidė atsisveikinimo su pagrindine miesto futbolo arena rungtynes. Atkaklus mačas baigėsi be įvarčių, o klubai mąstė apie persikėlimą į kitą aikštę. Abu jie, kaip rezervinę areną, įtraukė Marijampolės miesto stadioną. Tačiau į Suvalkijos sostinę kauniečiams vykti neteks. Jie su S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro vadovais sutarė, jog iki pertraukos A lygoje sužais savo mačus Kaune.

Pirmieji į S.Dariaus ir S.Girėno stadiono veją sugrįš „Stumbro“ futbolininkai. Šį sekmadienį Alytuje sužaidę vienas svarbiausių sezono rungtynių LFF taurės turnyro finale su Vilniaus „Žalgiriu“, jie spalio 4-ąją namuose priims A lygs autsaiderę „Jonavą“. Jau kitą dieną į tą pačią veją žengs „Kauno Žalgirio“ ekipa. Žalgiriečiams teks taip pat įveikiama varžovė – priešpaskutinė čempionato komanda „Palanga“. Jei „Stumbras“ aršiai kovoja dėl šalies pirmenybių medalių, tai „Kauno Žalgiris“ turnyro lentelėje jaučiasi ramiai. Žalgiriečiams, keletą pastarųjų metų likdavusiems paskutinėje A lygos vietoje, iškritimas į žemesnį divizioną negresia. Jie su 32 taškais po 26 mačų rikiuojasi 5-ti. Tačiau nuo prizininkų trejeto juos skiria taip pat nemažai – 7 taškai bei sužaista maču daugiau nei konkurentai. Tiesa, kauniečius motyvuoja ir ketvirtoji vieta, nuo kurios atstumas vienu tašku mažesnis. Mat, sėkmingai susiklosčius aplinkybėms, šį pozicija gali garantuoti pirmą klubo istorijoje kelialapį į Europos taurių turnyrus.

„Mes dar turime dėl ko kautis. Vyrams motyvacijos nestinga, tad likusiuose mačuose kausimės iš visų jėgų. Tikrai stengsimės nenuvilti sirgalių ir su senuoju stadionu atsisveikinti kaip pridera“, – kalbėjo L.Bičkauskas.

Galutinai stadionas futbolininkams užvers duris spalio 7-ąją, kai dar vienas savo namų rungtynes sužais „Stumbras“, priimsiantis šalies čempionę Marijampolės „Sūduvą“.

Tiesa, net ir tada Kauno klubų sirgaliams nereikės belstis per šimtą kilometrų pirmyn ir atgal į savo numylėtinių rungtynes Marijampolėje. Mat A lygoje bus paskelbta pertrauka dėl šalių rinktinių dalyvavimo Tautų lygos varžybose, o klubams sugrįžus į aikštes kauniečiai galės čempionatą užbaigti ant sintetinės dangos – Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) aikštyne. Tai, atsižvelgiant į oro sąlygas, leidžia ir A lygos varžybų reglamentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS