Lietuvos rinktinei padeda ir JAV lietuvė | kl.lt

LIETUVOS RINKTINEI PADEDA IR JAV LIETUVĖ

Lietuvos merginų iki (19-metų) futbolo rinktinė intensyviai rengiasi Europos čempionato atrankos kovoms. Šiandien lietuvės pradeda pasirodymą Baltijos taurės turnyre Estijoje.

Prieš išvykdamos į turnyrą Vytauto Jančiausko auklėtinės stovyklavo Birštone. Ten prakaitą liejo  18 futbolininkių. Tarp jų ir naujokė – JAV gimusi ir augusi lietuvė Laura Žvinys. Iš Vašingtono atvykusi 15-metė pirmą kartą mėgino jėgas Lietuvos rinktinės stovykloje.

Sudėtyje taip pat yra Lietuvos nacionalinei moterų rinktinei atstovaujančios futbolininkės – Aušra Klevečkaitė, Paulina Narbutaitė, Liucija Vaitukaitytė, Anika Kyžaitė ir Paulina Potapova.

Baltijos taurės varžybose ketvirtadienį lietuvės susitiks su Latvijos komanda, o penktadienį su šeimininkėmis. Europos čempionato atrankos turnyro grupėje rugsėjį namuose jų laukia kur kas grėsmingesnės varžovės: Danija, Rumunija ir Slovakija.

- Kokius tikslus keliate Baltijos taurės turnyre? - mūsų portalas paklausė V.Jančiausko.

- Mums tai bus vienas iš pasirengimo Europos čempionato atrankai etapų. Pats Baltijos taurės turnyro laikas mums nelabai tinkamas. Daug merginų atostogauja nuo birželio vidurio, nes Lietuvos čempionate – ilga pertrauka. Tad iki reikiamos sportinės formos – toloka. Kitos yra išvykusios ilsėtis su tėvais ir panašiai. Per 3 – 4 dienas tinkamai pasirengti turnyrui – sunkoka.

- Tačiau rinktinė nėra naujai suburta, merginos pažįsta viena kitą?

- Jos šiek tiek apsiprato per balandžio mėnesį vykusį tarptautinį turnyrą Vilniuje. Tačiau dalis yra naujokės. Debiutantės pakeis neatvykusias merginas. Kita vertus, turime ir žaidėjų, jau pabuvusių ir moterų rinktinėje, turinčių aukštesnio rango varžybų patirties. Beje, jos atvyko po moterų rinktinės stovyklos, kur buvo akcentuojamas fizinis pasirengimas. Mums tai nėra labai palanku, nes rengiamės kiek kitokiu ciklu. Tačiau tai vis tiek yra pastiprinimas komandai.

- Tarp naujų žaidėjų yra ir JAV gyvenanti L.Žvinys. Kokį įspūdį ji palieka?

-  Jos tėvai atostogauja Vilniuje, tad tėvas paskambino ir paprašė įvertinti dukrą. Mums ir patiems įdomu pamatyti kitokios futbolo mokyklos atstovę. Pasak jos, Jungtinėse Valstijose ji sportuoja jau dešimt metų, treniruojasi keturis kartus per savaitę. Kol kas Laurai nėra lengva, bet mes ir nededami nepagrįstų vilčių: esą, kad jei ji užsienietė, tai turi būti visa galva geresnė nei kitos. Žiūrėsime, kaip ateityje seksis mūsų naujokei.

- Ar realu tikėtis įveikti Europos čempionato atrankos barjerą?

- Laukia rimtas išbandymas. Mums teko stiprios varžovės, iš futbolo šalių. Turėsime labai pasistengti, kad atlaikytume tokią konkurenciją.

GALERIJA

  • Lietuvos rinktinei padeda ir JAV lietuvė
LFF
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS