A lygos intriga: kas liks paskutiniai | kl.lt

A LYGOS INTRIGA: KAS LIKS PASKUTINIAI

Lietuvos futbolo A lygoje artėja lemiamų kovų metas. Rytoj jau antrą sykį per keturias dienas vienas kitam į atlapus kibs du pretendentai į medalius „Trakai“ ir Marijampolės „Sūduva“. Tuo tarpu turnyro lentelės apačioje verda ne mažiau atkakli kova dėl išlikimo.

Po šeštadienio dvikovos Vilniuje, kur namų rungtynes žaidžia trakiškiai, A lygos kovos persikels į kitą savaitę, o vėliau bus skelbiama pertrauka. Jos metu ne vienas pirmenybių žaidėjas išvyks į nacionalines rinktines, kur padės savo ekipoms Tautų lygos varžybose bei jaunimo komandų mačuose. Lietuvos rinktinė, kurioje nemažai A lygos žaidėjų, spalio 11 d. kausis su Rumunijos rinktine, o spalio 14 d. su Juodkalnija.

Per pertrauką A lygos dalyviai turės laiko išsilaižyti žaizdas, pasigydyti traumas ir pasirengti paskutinei čempionato atkarpai. Ji ypač svarbi bus ir dėl išlikimo besigrumiantiems klubams. Kol kas prasčiausioje pozicijoje rikiuojasi „Jonavos“ ekipa. Kauniečio Artūro Ramoškos vadovaujamas kolektyvas po 25 mačų turi 19 taškų ir vienu atsilieka nuo 7-ojoje žengiančios „Palangos“ ekipos. Nors prieš sezoną jonaviečiai puoselėjo ambicingus planus, neatmetant galimybės įžengti į Europos taurių turnyrų zoną, jų startas diriguojant treneriams ir klubo sporto vadovams iš Portugalijos, baigėsi visiška nesėkme. „Jonava“ smuko į gilią duobę ir gerokai atsiliko nuo visų likusių konkurentų. Atsisveikinus su gausiu desantu iš užsienio, reikalai pamažu ėmė gerėti. Vis dėlto jonaviečiams nepavyko ilgesniam laikui pabėgti iš autsaiderių pozicijos, tad jie lieka realiausiais kandidatais iškristi į lygos.

Trečioji Kauno apskrities komanda dar mėgins griebtis šiaudo per likusius kelis turus. Juolab, kad jonaviečiai, lyginant su pagrindine konkurente šioje kovoje - „Palanga“, yra sužaidę maču mažiau. Tiesa, jų laukia itin sudėtingas čempionato finišas. Spalio 4-ąją „Jonava“ išvykoje kausis su „Stumbro“ kolektyvu, kuris bus itin motyvuotas, nes turi visas galimybes užkopti ant prizininkų pakylos.

Dar sudėtingiau ekipai tikėtis taškų paskutiniuose dviejuose turuose. Spalio 17 d. „Jonava“ LFF stadione mėgins įkąsti naujajam pirmenybių lyderiui Vilniaus „Žalgiriui“, o pasirodymą baigs spalio 21-ąją namuose priimdama čempionės titulą ginančią Marijampolės „Sūduvą“.

Pagal varžybų nuostatus, paskutinėje vietoje finišavusi komanda turėtų kristi į Pirmąją lygą, o 7-ojoje pozicijoje likusi ekipa turės žaisti pereinamąsias rungtynes su antrąją pirmosios lygos komanda. Ši sistema netektų prasmės, jei kalbos apie A lygos plėtrą taptų realybe. Tuomet aukščiausiame ešelone, tikriausiai, liktų visos komandos, o prie jų prisidėtų keli žemesnio diviziono klubai.

Gairės: A lyga, Jonava, Palanga
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS