Paplūdimio futbolo taurę iškovojo „Audra“ | kl.lt

PAPLŪDIMIO FUTBOLO TAURĘ IŠKOVOJO „AUDRA“

  • 0

Daugybė įvarčių, emocijos, karštis ir Baltijos jūra - savaitgalį tai sujungė paplūdimio futbolo taurės varžybos. Palangoje aštuonios ekipos susikovė dėl antrojo sezono trofėjaus.

Nors Lietuvos paplūdimio futbolo čempionate triumfavo Vilniaus „Igol“ komanda, taurės jai iškovoti nepavyko. Čia stipriausia tapo kita sostinė ekipa „Audra“. Ji finale 2:1 įveikė „Igol“ komandą, o naudingiausiu žaidėju buvo pripažintas Aurimas Tamaliūnas.

„Diena tikrai buvo nelengva, - po finalinio mačo šypsojosi A. Tamaliūnas. - Turnyras pareikalavo labai daug jėgų, ypatingai finalas. Važiuodami į taurės varžybas kalbėjome, kad galime pakovoti, esame surinkę neblogą sudėtį. Sunkiausia buvo kovoti fiziškai. Turėjome nedaug keitimų, tačiau labai gerai gynėmės, praleidome tik tris įvarčius, vieną iš žaidimo, o du po baudos smūgių. Manau, tai daug pasako apie mūsų žaidimą gynyboje“.

Po dvejų metų pertraukos į paplūdimio futbolo taurės varžybas sugrįžo Kauno „Inkaro“ komanda, tačiau šįkart ji liko septintojoje vietoje.

„Septinta vieta mūsų netenkina, nes važiavome pakovoti dėl taurės, - kalbėjo „Inkaro“ komandos vadovas Daivydas Kalpokas. - Tiesa, per pagrindinį laiką nepralaimėjome nei vienų rungtynių, visus pralaimėjimus patyrėme mušdami baudinius, o baudiniai yra loterija, šįkart nepasisekė, pasiseks kitais metais. Džiugu, kad tokios varžybos vyksta Palangoje, stebi šeimos su vaikais, anūkais. Tai yra šventė, tokie ir turi būti renginiai. Jeigu mes nederinsime šventės ir futbolo, tai mūsų paplūdimio futbolo renginiai nesutrauks dėmesio“.

Paplūdimio futbolo taurės varžybose netrūko žinomų futbolo pasaulio veidų - kovas stebėjo Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas, varžėsi buvę nacionalinės komandos žaidėjai Robertas Poškus ir Ramūnas Radavičius, paplūdimio futbolo varžybose debiutavo ir Lietuvos rinktinės gynėjas Tomas Mikuckis.

„Pirmą kartą atvykau į paplūdimio futbolo turnyrą, nors buvau kviestas ir anksčiau, o dabar atvykau, reikia palaikyti sportinę formą, - sakė T. Mikuckis. - Kiek žiūrėjau per televiziją, tai paplūdimio futbolas atrodė labai gražiai, smūgiai per save. Šiaip paplūdimio futbolas labai skiriasi nuo tradicinio. Mūsų komanda gero futbolo neparodė, tačiau į kitus buvo malonu žiūrėti. Tikėjomės būti finale, tačiau patys prisidarėme sau bėdų, nepavyko ir baudinių serija. Aš čia pirmą kartą, tačiau labai smagus renginys, atvyksta šeimos, visi laimingi“.

Prie Palangos gelbėjimo stoties šįkart susirinko daugybė žmonių, kurie ne tik stebėjo įnirtingas paplūdimio futbolo taurės kovas, tačiau ir smagiai leido laiką - pramogavo su šeimomis, dalyvavo konkursuose bei vykdė įvairias užduotis, spėliojo rezultatus.

„Smagu, kad pasitvirtino prognozės, jog intriga laikysis iki paskutinių rungtynių, taip ir buvo, - pasakojo Lietuvos salės futbolo asociacijos direktorius Remigijus Daugėla. - Taurės varžybose intrigų netrūko, komanda, kuri tapo Lietuvos čempione, nelaimėjo. Tai įrodo, kad taurės varžybose gali daug kas nutikti. Tai yra futbolo grožis“.

Galutinė komandų rikiuotė: 1. Vilniaus „Audra“, 2. Vilniaus „Igol“, 3. Vilniaus „Avelita, 4. „Prienai, 5. Mažeikių „Olimpas“, 6. „Tauragė“, 7. Kauno „Inkaras“, 8. Vilniaus FCI.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS