Salės futbolo lygoje – skandalas dėl teisėjų viražų | kl.lt

SALĖS FUTBOLO LYGOJE – SKANDALAS DĖL TEISĖJŲ VIRAŽŲ

Ar Lietuvos futbole vadovaujamasi oficialiais nuostatais, ar kažkieno norais ir spontaniškais sprendimais? Tokį klausimą užduoda Lietuvos salės futbolo pirmenybių mačo tarp Gargždų „Pramogos-SC“ ir Vilniaus „Turbotranfsers“ dalyviai bei žiūrovai.

Minėtos „Betsafe-Futsal A lygos“ 9-ojo turo rungtynės Gargžduose klostėsi vietos ekipos naudai, tačiau kaip jos baigėsi dalyviai turi skirtingas versijas. Nors žemaičiai pirmavo užtikrintai – 3:0, 5:1, tačiau vilniečiai parodė charakterį ir vieną po kito pasiuntė keturis įvarčius į varžovus vartus. Paskutinysis jų krito jau aidint sirenai, kuri turėtų skelbti apie pasibaigusį mačo laiką. Tačiau rungtynėse dirbę teisėjai Šarūnas Tamulynas ir Jurijus Paškovskis pasitarę įvartį įskaitė. Vilniečiams nuėjus į rūbinę iš pradžių pas juos užsuko Gargždų ekipos atstovai ir pareiškė, jog išlyginamasis įvartis turi būti atšauktas ir esą kažkas mačą filmavo, tad būtina atlikti oficialią peržiūrą. Vilniečiams kategoriškai atsisakius, nes ši procedūra nenumatyta lygos nuostatuose, pas juos užsuko ir arbitrai, lydimi rungtynių inspektoriaus Roberto Valikonio. Jie pareiškė, kad vaizdo įrašas vis tiek bus peržiūrimas. Dar po 5 min. paaiškėjo, kad teisėjai nutarė, jog išlyginamasis įvartis pasiektas jau pasibaigus kėliniui ir pergalę paskyrė šeimininkams.

Sprendimas, lėmęs sostinės komandos pralaimėjimą, sukėlė vilniečių pasipiktinimą. Jie neslėpė nuostabos dėl keistų arbitrų viražų, ypač po to, kai vėliau buvo imta neigti net patį vaizdo peržiūrėjimo faktą.

„Mes apstulbę! Kreipsimės į Lietuvos salės futbolo asociaciją, nes tai neteisėtas sprendimas! Vaizdo įrašų peržiūrėjimas mūsų čempionate niekaip nereglamentuotas. Ypač jei filmuojama kone neoficialiai, o peržiūra vykdyta iš atsitiktinio žmogaus atsinešto kompiuterio. Kita vertus, mes jaučiamės teisūs ir iš moralinės pusės, nes po paskutinę minutę mūsų pelnyto ketvirto įvarčio, buvo neteisingai įžaistas kamuolys, ir sekretoriatas negrąžino ištiksėjusių poros sekundžių. O jų būtų su kaupu pakakę 5-ajam mūsų įvarčiui. Tada net diskusijos nebūtų kilusios“, - piktinosi „Turbotransfers“ ekipos vadovas Marijus Rimas.

Sostinės ekipa nusiuntė prašymą asociacijai ir LFF atstatyti rezultatą (5:5), kuriam esant komandos paliko aikštę.

GALERIJA

  • Vilniaus klubo vadovas M.Rimas neslėpė nuostabos dėl arbitrų veiksmų.
  • Rungtynių inspektorius R.Valikonis
Evaldo Šemioto
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Darius

Teisejo svilpukas uzbaigia rungtynes,jai ivartis imustas sirenos metu jis yra uzskaitomas.

Žiūrovas

Visu pirma kodėl tik vienos pusės išreikkšta nuomonė. Buvau rungtynėse, jos baigės ir turbut dauguma ziurovu nesuprato koks galutinis rezultatas. kai pasirode ivarcio video tai aiskiai matos kad smugio momentas po sirenos. po rungtyniu svieslenteje toliau dege 5:4 aiksteje kilo sumaistis, teisejai kokias 5-10min tareses koki sprendima priimti. esme gargzduose saleje is sales visus pirma isleidziamos komandos ir teisejai o po to ziurovai. tai ziurovai buvo ilgai uzlaikyti ir viska stebejo is sono. o diskusijai uzsitesus apsauga pradejo anksciau isleisti ziurovus. lauke dar rukant patys vilnieciai zaidejai juokaudami juokies kad ivartis po sirenos. skaitant pasirodziusius straipsnius matos kad cia labiau skauda Kauno Vyciui, nei Vilniui.

P. Malžinskas. Facebook. 2 dalis

"Jeigu teisėjas supranta, kad priėmė klaidingą sprendimą (pvz., pasikonsultavęs su
kitais teisėjais), tai jis gali jį pakeisti, jei žaidimas nebuvo atnaujintas arba jei teisėjas dar nebuvo paskelbęs pirmojo ar antrojo kėlinio pabaigos (įskaitant ir papildomus pratęsimo kėlinius) ir palikęs futbolo aikštės arba nebuvo nutraukęs rungtynių" Esminis klausimas ir aplinkybė yra laikas- kada tas sprendimas buvo priimtas?- jeigu iš karto po rungtynių ir dar teisėjams/žaidėjams esant aikštėje, tai viskas ok ir teisėjai pasitarę turi teisę pakeisti sprendimą užskaityti/neužskaityti įvartį. Jeigu teisėjai paliko aikštę ir atsidūrė rūbinėse ir tik tada peržiūrėjo video, tai deja sprendimo pakeisti jokios galimybės nėra, nežiūrint to kas yra teisinga, kas ne"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS