„Sūduvos“ atstovas grįžo su žiniomis apie naują UEFA futbolo turnyrą | kl.lt

„SŪDUVOS“ ATSTOVAS GRĮŽO SU ŽINIOMIS APIE NAUJĄ UEFA FUTBOLO TURNYRĄ

  • 0

Kovo 25-26 dienomis Amsterdame vyko 22-oji ECA (Europos klubų asociacija) generalinė asamblėja, kurioje dalyvavo ir „Sūduvos“ direktorius Karolis Skinkys.

„ECA sprendžiami klubams aktualūs labai įvairūs klausimai, kartais tokie, apie kuriuos net nesusimąstai kol nesusiduri. Pavyzdžiui, Varžybų darbo grupėje, kurioje dalyvauju aš pats, šį kartą daug buvo diskutuojama ne tik apie būsimą trečiąjį klubų turnyrą, bet ir apie tokius dalykus kaip bilietų kainų svečių komandų aistruoliams nustatymas. Visi sutaria, kad svečių gerbėjams kaina neturėtų būti didesnė nei šeimininkų, yra nuomonių įvesti ir kainų lubas. Su tuo nelinkę sutikti didieji klubai, nes jie prarastų dideles pajamas.

Kol kas vyksta diskusijos, tačiau tik laiko klausimas, kada bus prieita prie bendrų išvadų ir jų teikimo tvirtinimui, – apie ECA veiklą pasakojo K. Skinkys. – Taip pat buvo pristatyta, kada vyks 2019-ųjų tarptautiniai nacionalinių rinktinių turnyrai, tarp jų ir CONCACAF „Aukso taurė“, kurioje dalyvausiančių Kanados ir Kiurasao rinktinių kandidatai yra mūsiškiai Jeremy de Nooijeris bei Tossaintas Rickettsas.

Ta proga kalbėta ir apie futbolininkų sveikatą, ECA pristatė daugiausiai rungtynių 2017-2018 m. sezone sužaidusių futbolininkų sąrašą. Jo viršuje atsidūrė Ivanas Rakitičius ir Willianas, sužaidę, atitinkamai, 71 ir 70 rungtynių. Tai yra dalykai, kuriais užsiima ECA, atstovaujanti klubams ir padedanti ieškoti bendros krypties su UEFA bei FIFA.“

Vis dėlto „Sūduvai“ ir daugumai vidutinių bei mažųjų Europos klubų įdomiausia tema šį kartą buvo planuojamas trečiasis UEFA klubų turnyras, atsirasiantis greta Čempionų ir Europos lygų.

„Pagal planuojamą modelį jau nuo 2021 metų Europos turnyrų grupių etapuose turėtų žaisti 96 klubai – po 32 visuose turnyruose. Vidutiniams ir mažiems Europos klubams tai padidintų galimybes žaisti grupių turnyruose, pagal preliminarius skaičiavimus ir pristatytas patekimo į turnyrus taisykles grupių turnyruose gali būti atstovaujama 34-35 Europos valstybėms. Daugiausia galimybių ten patekti turėtų šalių čempionai, – dėstė „Sūduvos“ direktorius. – Šiemet bus toliau dirbama kuriant turnyro pavadinimą, rinkodaros strategiją, koeficientų sistemą, dėliojami finansiniai aspektai. Tikėtina, kad kitoje ECA generalinėje asamblėjoje rugsėjo mėnesį bus pristatyta kur kas daugiau konkrečios informacijos.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS