T. Danilevičius susitiks su FIFA prezidentu | kl.lt

T. DANILEVIČIUS SUSITIKS SU FIFA PREZIDENTU

  • 0

Pastarąją savaitę LFF prezidentas Tomas Danilevičius lankėsi FIFA aukščiausio lygio asociacijų vadovų forume ir UEFA kongrese, kur vyko diskusijos dėl aktualių pasaulinių klausimų bei pasidžiaugė tolimesniu tarptautinių ryšių užmezgimu.

Nigerijos sostinėje Lagose vykusiame FIFA renginyje T.Danilevičius su įvairių pasaulio šalių asociacijų prezidentais ir generaliniais sekretoriais aptarė tokius globalius ir svarbius dalykus, kaip „FIFA Forward“ programos vystymas, žaidėjų perėjimų sistemos tobulinimas ir išmokamų sumų agentams ir tarpininkams sustygavimas. Taip pat dalyviai kalbėjo apie galimybes suteikti daugiau lankstumo nacionalinėms rinktinėms, diskutavo apie futbolininkų dvigubos pilietybės ir atstovavimo rinktinėms klausimus. Aptarti ir potencialūs nauji jaunimo pasaulio futbolo čempionato formatai.

„Šių konferencijų tikslas – diskutuoti apie aktualius pasaulio futbolo klausimus, todėl šie renginiai yra išskirstyti atskiromis datomis ir įvairių asociacijų vadovai dalinasi idėjomis bei nuomone apie aktualius reikalus. Lietuvos futbolui svarbiausia buvo „FIFA Forward“ programos subtilybes. Diskutavome apie tai, kaip būtų galima tikslingai ir proporcingai panaudoti gaunamas lėšas jaunimo ugdymui, čempionatų rengimui, infrastruktūrai ir kitiems aspektams. Taip pat iškeltos problemos dėl žaidėjų perėjimų – kalbėjomės apie tai, kaip rasti būdų, jog kuo daugiau lėšų iš transferų operacijų grįžtų į futbolą“, – pasakojo T.Danilevičius.

Tuo tarpu UEFA kongreso metu LFF vadovas pasveikino FIFA prezidentą Gianni Infantino, kurio kadencijai vasario 26 dieną suėjo du metai. Abiejų renginių metu prezidentai turėjo progą daugiau pabendrauti ir po produktyvių pokalbių sutarė artimiausiu metu nuspręsti dėl LFF delegacijos vizito FIFA būstinėje datos.

„Rudenį turėjome oficialų vizitą pas UEFA prezidentą Aleksandrą Čeferiną, o dabar džiugu pranešti, jog pasiekėme žodinį susitarimą dėl apsilankymo pas FIFA vadovą. Mums labai svarbu užmegzti, palaikyti ir plėtoti ryšius su futbolo federacijų vadovais. Tai suteikia mums daugiau lankstumo ir leidžia dalintis gerosiomis praktikomis“, – teigė T.Danilevičiaus.

Prezidentas, kartu su generaliniu sekretoriumi Nerijumi Dunausku, šios savaitės pradžioje dalyvavo kasmetiniame UEFA kongrese. Jame buvo balsuota dėl šių metų UEFA biudžeto, pakeitimų statute, o UEFA prezidentas ir vykdomasis komitetas pristatė atskirus raportus.

„Tai buvo reguliarus UEFA kongresas, tačiau, svarbiausia, kaip ir minėjau, yra naujų pažinčių užmezgimas, potencialaus bendradarbiavimo diskusijos ir akiračio praplėtimas“, – tvirtino LFF prezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS