Vilniaus „Žalgiris“ įtikinamai įveikė A lygos debiutantus | kl.lt

VILNIAUS „ŽALGIRIS“ ĮTIKINAMAI ĮVEIKĖ A LYGOS DEBIUTANTUS

  • 2

Lietuvos futbolo A lygos 3 turas baigėsi Vilniaus „Žalgirio“ ir „Palangos“ klubų akistata sostinės „Sportimos“ manieže. Šalies vicečempionai žalgiriečiai nugalėjo A lygos debiutantus rezultatu 4:0.

Nuo rungtynių pradžios „Žalgirio“ futbolininkai perėmė iniciatyvą ir nuolat atakavo varžovų vartus. Vis tik kurį laiką jiems nesisekė nieko sukurti, nes palangiškiai gynėsi patikimai.

O 14 minutę jau „Palanga“ surengė aštrią ataką ir jos smaigalyje atsidūrusio Simono Urbio smūgį į kampinį nukreipė vilniečių vartininkas Džiugas Bartkus. Kaip vėliau paaiškėjo, tai ir buvo bene geriausia Palangos futbolininkų galimybė pasižymėti šiame mače.

Jau atsakomasis „Žalgirio“ išpuolis baigėsi įvarčiu. Po Marquinhoso perdavimo iš dešinio krašto šeimininkus į priekį tiksliu smūgiu galva išvedė slovakas Tomašas Malecas. Po poros minučių arti tikslo buvo Marko Tomičius, bet aplenkęs varžovų gynėjus, iš baudos aikštelės jis smūgiavo virš skersinio.

Anksti pelnę įvartį, žalgiriečiai nurimo ir atakavo laisviau bei išradingiau. Savo ruožtu „Palangos“ futbolininkai nepanikavo ir toliau kantriai gindamiesi, laukė savo galimybių kontratakose.

33 minutę savo pirmą įvartį „Žalgirio“ klube A lygoje stipriu smūgiu pelnė brazilas Marquinhosas, pasinaudojęs rezultatyviu Rolando Baravyko perdavimu iš krašto – 2:0.

Dar iki pertraukos žalgiriečių pranašumas galėjo virsti triuškinamu, bet atakos smaigalyje jiems vis stigo aštrumo.

Antrame kėlinyje, 55 minutę įvarčiu baigėsi dar viena Marquinhoso ir T. Maleco kombinacija. Brazilas vėl atliko perdavimą iš dešinio krašto, o slovakas pasižymėjo iš arti, taip dar labiau įtvirtindamas savo komandos persvarą – 3:0.

Kai dvikovos nugalėtojas jau nekėlė abejonių, abi komandos ėmė smagintis didesnį dėmesį skirdamos puolimui, o ne savų vartų saugumui. Palangiškius vis gelbėjo vartininkas Antonas Cvetkovas ar jam į pagalbą suskubdavę gynėjai. Po Danielio Romanovskio smūgio rikošetu atšokęs kamuolys pataikė į vartų virpstą.

Galiausiai paskutinę minutę tašką padėjo žalgirietis iš Slovakijos Tomašas Šimkovičius. Šiose rungtynėse dominavęs „Žalgiris“ pasiekė pergalę rezultatu 4:0.

Rungtynių statistika

Vilniaus „Žalgiris“ – „Palanga“ 4:0 (2:0)

Įvarčiai: T. Malecas (15, 55), Marquinhosas (33), T. Šimkovičius (90).

Geltonos kortelės: S. Blagojevičius (44); V. Kaborda (28), L. Haruna (61).

„Žalgiris“: Dž. Bartkus, R. Baravykas, L. Klimavičius, M. Mbodjis (46 min. D. Oyarzunas), D. Slijngardas, S. Blagojevičius (80 min. S. Mikoliūnas), J. Manzorro (56 min. D. Romanovskis), Marquinhosas, T. Šimkovičius, M. Tomičius, T. Malecas.

„Palanga“: A. Cvetkovas, M. Bagužis, W. Dioufas, B. Goupy (46 min. L. Haruna), J. Raziūnas, R. Šveikauskas, V. Furdui, V. Kaborda, Y. Moyo, D. Norvilas (54 min. G. Juška), Simonas Urbys (61 min. R. Osei).

A lygos turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Marijampolės „Sūduva“ 3 3 0 0 8:2 9

2. Vilniaus „Žalgiris“ 3 2 1 0 6:0 7

3. Klaipėdos „Atlantas“ 3 1 1 1 2:2 4

4. Trakų „Trakai“ 3 1 1 1 5:3 4

5. „Kauno Žalgiris“ 3 1 0 2 2:6 3

6. Jonavos „Jonava“ 3 0 2 1 4:6 2

7. Kauno „Stumbras“ 3 0 2 1 1:3 2

8. Palangos „Palanga“ 3 0 2 1 1:7 1

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Karolis Laukžemis („Sūduva“) ir Tomaša

GALERIJA

  • Tomašas Malecas
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

antroj lygoj

Tai antroj lygoj t.y. Treciam eselone tai komandose vien lietuviu pavardes.

Babutė Merkel

Čia Lietuvos čempionatas ? Vien nelietuviškos pavardės. Štai prie ko privedė eurogaidyno politika. Patys ir žiūrėkit tokius "čempionatus".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS