Vilniaus „Žalgiris“ sezoną pasitinka su ambicingais tikslais | kl.lt

VILNIAUS „ŽALGIRIS“ SEZONĄ PASITINKA SU AMBICINGAIS TIKSLAIS

Praėjusiais metais visus svarbiausius trofėjus Lietuvoje praradęs Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubas naująjį sezoną pasitinka atsinaujinęs ir pasiryžęs susigrąžinti titulus.

Vilniaus klubo direktorė Vilma Venslovaitienė atskleidė, kad šio sezono tikslai yra patys aukščiausi - triumfuoti A lygoje, laimėti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurę ir pasiekti Europos lygos atrankos atkrintamąsias varžybas. Tai pat klubas tikisi patekti tarp 150 stipriausių Europos (UEFA) klubų. „Žalgiris“ šiuo metu reitinge yra 187-as. Tai geriausia pozicija tarp visų Baltijos šalių ekipų. Latvijos „Ventspils“ klubas yra 258-as, o Lietuvos čempionė Marijampolės „Sūduva“ - 328-a.

„Tarpsezonio metu kėlėme sau aukščiausius tikslus. Norime padėkoti už palaikymą Vilniaus savivaldybei, nes jos sprendimai leidžia mums svajoti. Po praėjusio sezono rankų nenuleidome, o kaip tik pakilo ambicija įrodyti, kad viską galime. Kaip ir anksčiau, mūsų svajonė yra Europos taurės grupių etapas - spaudos konferencijoje kalbėjo Vilma Venslovaitienė. - Tarp mūsų tikslų taip pat yra subalansuotas biudžetas, klubo vardo, miesto bei rėmėjų garsinimas pasaulyje, taip pat - jaunimo ugdymas. Turime išsikėlę ambicingą tikslą - pabaigti infrastruktūrą jaunimui“.

„Žalgirio“ biudžetas šiais metais yra kiek mažesnis nei pernai. Šiais metais Vilniaus klubas tikisi gauti kiek daugiau nei 2 mln. 227 tūkst. eurų pajamų (pernai - 2 mln. 348,4 mln.). 45 proc. šios sumos sudaro Vilniaus savivaldybės parama, 29 proc. planuojama gauti iš rėmėjų, 26 proc. - iš UEFA.

Didžioji dalis išlaidų - 1 mln. 82 tūkst. eurų - bus skirta žaidėjų atlyginimams. Kitą dalį sudaro išlaidos administracijai, mokesčiams, jaunimo ugdymui, infrastruktūrai ir kitiems dalykams.

V. Venslovaitienė džiaugėsi, kad net 12 „Žalgirio“ auklėtinių atstovauja įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėms, todėl tikimasi, kad ateityje komandoje sumažės legionierių skaičius.

„Žalgirio“ klubui specialią dovaną įteikė sirgaliai. Jie Vilniaus komandai padovanojo žvaigždę. Nuo šiol oficialiai viena iš Didžiųjų Grįžulo ratų žvaigždyno žvaigždžių turės Vilniaus „Žalgirio“ vardą.

„Didieji Grįžulo ratai buvo pasirinkti neatsitiktinai. Tai žvaigždynas, kuris neleidžia pasiklysti siekiant savo tikslo. Tikimės, kad žvaigždė padės komandai padės pasiekti naujų aukštumų“, - sakė klubo sirgaliai.

Šiais metais „Žalgirį“ į priekį ves naujas treneris Aurelijus Skarbalius. Ne vienerius metus Danijoje praleidęs buvęs futbolininkas tikisi, kad su naujausiomis technologijomis ir ambicingais tikslais bus galima pasiekti gerus rezultatus.

Šią žiemą Vilniaus ekipą papildė septyni naujokai - brazilas Marquinhos, serbas Marko Tomičius, prancūzas Jeremy Manzorro, slovakas Tomašas Malecas, Austrijos pilietybę turintis Tomašas Šimkovičius, Ugochukwu Louisas Ogana iš Nigerijos, po pertraukos į klubą sugrįžo Georgas Freidgeimas.

„Labai džiaugiuosi, kad surinkome stiprų ir ambicingą trenerių kolektyvą. Visi kartu per sausį ir vasarį pasiekėme nemažai tikslų, kuriuos buvome išsikėlę. Esame surinkę įdomią komandą su daug skirtingų asmenybių. Tai leidžia mums tikėtis lankstumo. Ne visada mums užtenka meistriškumo kovoti su stipriomis Europos komandomis, bet niekas mums nedraudžia žaisti kitaip. Visa klubo ambicija mane labai užvedė. Galiu dabar reikalauti, kad komanda tobulėtų. Noriu žaidėjų akyse matyti aistrą ir atsidavimą klubui. Konkurencija komandoje spaus kiekvieną žaisti ir jie galės tobulėti. Šiai dienai komanda yra sukomplektuota tokia, kokios ir tikėjomis“, - kalbėjo treneris.

A. Skarbalius taip pat apgailestavo, kad „Žalgiris“ neturi savo bazės ir turi nuomotis stadionus rinkos kainomis. Dėl to žiemą Vilniaus ekipa priversta treniruotis lauke.

„Sportimoje“ mums buvo pasiūlyta tik ketvirtis aikštės, todėl iškart atsisakiau, nes mums reikia treniruotis pilnų išmatavimų aikštėje. Tenka sportuoti lauke, kur šaltis nėra naudingas futbolininkams, bet mes siekiame tikslo. Iššūkių bus daug, bet aš apie juos žinojau prieš ateidamas į „Žalgirį“, - pridūrė A. Skarbalius.

Komandai sėkmės linkėjo ir Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius. Jis taip pat pažadėjo Lietuvos sostinėje gerinti futbolo infrastruktūrą bei pastatyti du pripučiamus stadionus.

„Tikiuosi, kad šią šaltą žiemą pirmi įspūdžiai apie „Žalgirio“ komandą bus šilti. Ekipa atsinaujinusi, matau daug įvairių šalių legionierių, todėl tikiu, kad užsienio šalyse juos stebės, spauda rašys apie „Žalgirį“. Klubas tarpsezonyje padarė gerą darbą, todėl tikiu, kad aukščiausi tikslai bus įgyvendinti. Jokių pasiteisinimų, kad kažkas nepavyko, jau nesinori girdėti. Spaudimą darome didelį, bet tai yra reikalingas dalykas. Džiugu, kad sėkmingai vyksta jaunimo integracija į klubą. Tikiu, kad ateityje turėsime lietuviškesnę „Žalgirio“ komandą“, - sakė Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius.

A lygos sezoną Vilniaus „Žalgiris“ pradės sekmadienį rungtynėmis „Sportima“ manieže su „Kauno Žalgirio“ ekipa.

GALERIJA

  • Vilniaus „Žalgiris“ sezoną pasitinka su ambicingais tikslais
  • Vilniaus „Žalgiris“ sezoną pasitinka su ambicingais tikslais
  • Vilniaus „Žalgiris“ sezoną pasitinka su ambicingais tikslais
  • Vilniaus „Žalgiris“ sezoną pasitinka su ambicingais tikslais
Vilniaus „Žalgirio“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Užpelkis

Jūs į stadioną pirmiausia nors 100 žiūrovų sutraukit, o jau po to pezėkit apie tuos savo "ambicingus" planus. Svarbu iš savivaldybės pinigų gauti, o visą kitą - nesibaigianti kasmetinė demagogija ir pažadai... 1977 -1989 metais niekas nepezėjo, o paprasčiausiai dirbo. Ir buvo rezultatai, ir žmonių minios stadione.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS