„Vyčio“ futbolininkams pritrūko ir sėkmės, ir kovingumo | kl.lt

„VYČIO“ FUTBOLININKAMS PRITRŪKO IR SĖKMĖS, IR KOVINGUMO

Lietuvos čempionui Kauno „Vyčio“ klubui teks mobilizuotis, norint pavyti lyderystę iš jo perėmusius konkurentus. Titulą ginantys kauniečiai nuo pirmaujančio Gargždų klubo atsilieka jau 5 taškais.

Lietuvos salės futbolo lygoje finišavo pirmasis ratas. Po 9 turų intriga pirmenybėse pranoksta lūkesčius. Atkakli kova užvirė ne tik dėl pirmosios vietos, bet ir visame lyderių trejete. Pirmenybių favoritas „Vyčio“ klubas Klaipėdoje nepasinaudojo proga priartėti prie pirmaujančios „Pramogos-SC“ ekipos. Mindaugo Grigalevičiaus auklėtiniai po atkaklios kovos nusileido vietos „Koralo“ komandai. Nors svečiai mačą pradėjo užtikrintai ir jau 10-ąją min. po Genigle Delmiro įvačio išsiveržė į priekį, netrukus praleido klaipėdiečių lyderio Tomo Birškio smūgį – 1:1. Gausus brazilų legionas „Vyčiui“ dar sykį padėjo 15 min., kai pasižymėjo Afranio. 46 metų veterano dėka kauniečiai ilsėtis išėjo pirmaudami 2:1. Vis dėlto antrasis kėlinys priklausė šeimininkams. Ypač aktyvus buvo T.Birškys. Jis 25-ąją min. rezultatą išlygino, o 37-ąją nulėmė „Koralo“ pergalę 4:3. Tarp puolėjo įvarčių 32-ąją min. įsiterpė klaipėdietis Neilas Urba ir trečią kartą kauniečiams pusiausvyrą atstatęs brazilas Kleberas (35 min.).

„Aiškinsimės... Žaidimas lyg ir nebuvo blogas, bet rezultatai mūsų netenkina. Klaipėdiečiai kiekviename žingsnyje atrodė kovingesni, o mūsiškiams šių savybių pritrūko“, - paklaustas apie kritusią rezultatų kreivę mūsų portalui sakė „Vyčio“ vadovas Darius Gurskis.

Su 19 taškų „Vytis“ rikiuojasi antrojoje pozicijoje, atsilikdamas nuo pirmaujančio „Pramogos-SC“ klubo 5 taškais. Tiesa, gargždiškiai gali netekti 2 taškų, jei čempionato organizatoriai patenkins Vilniaus „Turbotrasfers“ ekipos prašymą jų mače Gargžduose vietoje lyderių pergalės 5:4 grąžinti rezultatą 5:5. Tokia baigtis buvo užfiksuota po finalo sirenos, bet vėliau teisėjai peržiūrėję vaizdo įrašą nutarė, kad išlyginamąjį įvartį vilniečiai pelnė jau pasibaigus žaidimo laikui.

„Vyčiui“ ant kulnų mina ir kitas Kauno klubas - „Inkaras“. Ši ekipa išvykoje net 8:2 sutriuškino autsaiderį „Vievio žiedą“. Kauniečių gretose trimis įvarčiais pasižymėjo Lukas Sendžikas (12, 22 ir 39 min.). „Inkaras“ su 18 taškų rikiuojasi trečias, o „Koralas“ su 17 taškų - ketvirtas.

Artimiausiame ture šeštadienį „Vytis“ svečiuose egzaminuos VDA ekipą, o „Inkaro“ sekmadienį laukia sunki išvyka į Gargždus. Tiesa, abi Kauno ekipos startuos Lietuvos taurės turnyre. „Vytis“ Sporto halėje trečiadienį, 21 val. priims Mažeikių VIP, o „Inkaras“ šiandien 20 val. 30 min. Sporto halėje rungtyniaus su VDA komanda.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS