Alytiškiai nepasipriešino galingai žaidusiam „Granitui-Kariui“ | kl.lt

ALYTIŠKIAI NEPASIPRIEŠINO GALINGAI ŽAIDUSIAM „GRANITUI-KARIUI“

  • 0

Lietuvos vyrų rankinio lygos (LRL) pirmosiose septintojo turo rungtynėse trečiadienį Kauno „Granito-Kario“ komanda namuose 38:27 (19:12) nugalėjo Alytaus „Varsos-Stronglaso“ ekipą.

Be pralaimėjimų šiame sezone žygiuojantys kauniečiai nuo pirmųjų rungtynių minučių turėjo iniciatyvą prieš principinius varžovus iš Alytaus. Prabėgus 7 rungtynių minutėms, „Granitas-Karys“ pirmavo 5:2, tačiau alytiškiai šį atsilikimą dar sugebėjo panaikinti. Likus 12 minučių iki pirmojo kėlinio pabaigos tarp ekipų jau tebuvo vienas įvartis (8:7), tačiau aukštesnę pavarą įjungę „Granito-Kario“ rankininkai solidžiai užbaigė kėlinį ir ilsėtis išėjo pirmaudami 19:12.

Po ilgosios pertraukos Alytaus „Varsa-Stronglasas“ kapituliavo. Kauno „Granitas-Karys“ netruko savo persvaros padidinti iki dviženklės (23:13) ir tuomet abi komandos jau leido pasireikšti savo jaunimui. Alytiškiams nors kartais ir pavykdavo kiek priartėti prie Kauno „Granito-Kario“, tačiau pavojaus šeimininkams jie jau nebesukėlė. Europos rankinio federacijos (EHF) Iššūkio taurės atsakomosioms rungtynėms besirengiantis Kauno klubas šventė pergalę 38:27.

Tai buvo jau šeštoji kauniečių pergalė iš tiek pat galimų.

11 įvarčių nugalėtojams pelnė Mindaugas Urbonas, 7 - Paulius Šarkauskas.

Alytaus komandoje 6 kartus pasižymėjo Žygimantas Micevičius, 5 - Gintautas Adamkevičius.

„Šios rungtynės buvo mums tarsi generalinė repeticija prieš šeštadienio rungtynes su Makedonijos klubu. Savo planą šiandien įvykdėme, laikėmės žaidybinės disciplinos. Nors pavienių klaidų išvengti nepavyko, tačiau savo komandos pasirodymą šiandien vertinčiau aštuonetui“, - sakė kauniečių treneris Modestas Prakapas.

„Šiandien „Granitas-Karys“ buvo stipresnė komanda ir nesvarbu, kad mes turėjome dvi sunkias rungtynes savaitgalį - tai nepasiteisinimas. Kauniečiai šiuo metu demonstruoja tikrai gerą žaidimą, o mes šiuo metu turime problemų su savo gynyba, kuri šlubuoja. Prie to prisideda ir mūsų maža rotacija ir šiuo metu žaidėjų turimos mikro traumos“, pabrėžė Alytaus klubo treneris Egidijus Petkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS