Geriausių sportininkų apdovanojimuose – irkluotojų ir krepšininkų triumfas | kl.lt

GERIAUSIŲ SPORTININKŲ APDOVANOJIMUOSE – IRKLUOTOJŲ IR KREPŠININKŲ TRIUMFAS

Tradiciniame geriausių praėjusių metų Vilniaus miesto sportininkų apdovanojimuose pagrindinius prizus pelnė 2018 m. Europos ir pasaulio čempionatuose medalius iškovoję irkluotojai Artūras Seja ir Milda Valčiukaitė bei jaunimo Eurolygos varžybas laimėjusi Vilniaus BC "Rytas" jaunimo krepšinio komanda.

Politikai mėgsta girtis

Sausio 9-ąją sostinės Rotušėje susirinko gausus Vilniaus sportininkų, trenerių ir sporto veteranų būrys. Renginio dalyvius pasveikinęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius ne tik pasidžiaugė sportininkų pergalėmis, bet ir pasigyrė savivaldybės nuveiktais darbais: "Visų vilniečių vardu dėkoju sportininkams, juos palaikantiems artimiesiems bei treneriams už tas smagias akimirkas, kurias mums suteikė jūsų pergalės. Jūs esate pavyzdys jaunimui, jūs galite įkvėpti juos atsitraukti nuo žaidimų kompiuterio ar televizoriaus ir rinktis sportą. Tikiu, kad kiekvienas sportuojantis vaikas gali pasiekti daug daugiau, todėl švietimo ir sporto sritims visada teikiu ypatingą svarbą. Juo labiau kad dabar sportuoti Vilniuje yra daug lengviau. Mes nuosekliai plečiame ir geriname sporto infrastruktūrą, tiesiame naujus dviračių takus, atnaujiname mokyklų krepšinio bei futbolo aikštynus, o ką tik atidarytas Fabijoniškių baseinas jau laukia visų norinčių. Pastaruoju metu daug kalbama apie poreikį gerinti miesto sporto infrastruktūrą, tad mes tikrai einame teisingu keliu."

Įdomu, kad prieš metus sakytoje sveikinimo kalboje Vilniaus meras žadėjo sportininkus ir visus vilniečius 2018-aisiais pradžiuginti dviem naujais baseinais. Tačiau Fabijoniškių baseinas duris atvėrė paskutinę praėjusių metų dieną, o iš didelio būrio norinčių mokytis plaukti vaikų į jį pateko tik 156 laimingieji. Paprastiems vilniečiams pasinaudoti naujo baseino privalumais taip pat nebus lengva, nes 80 proc. laiko bus skirta miesto sporto centro sportininkams. Situaciją galėtų pagerinti didysis Lazdynų baseinas, bet jo statybų darbai užstrigo. Planuojama, kad modernus daugiafunkcis plaukimo centras Lazdynų rajone iškils šių metų pabaigoje.

Apie Lazdynų baseiną merui priminė "Metų proveržio" nominacijoje pirmą vietą užėmusi jaunoji plaukikė Kotryna Teterevkova. Pernai liepą Helsinkyje vykusiame Europos jaunimo plaukimo čempionate 100 m krūtine nuotolyje auksą iškovojusi 15-metė plaukikė rudenį į pasiekimų kraitį įsidėjo ir jaunimo olimpinėse žaidynėse pelnytus sidabro bei bronzos medalius. 2017 m. rugpjūtį uždarius Lazdynų baseiną K.Teterevkova daugiau nei metus buvo priversta treniruotes Vilniaus vaikų ir jaunimo centro baseine derinti su išvykomis į Širvintas ir Elektrėnus, kur veikia modernūs baseinai. Iš R.Šimašiaus rankų atsiėmusi prizą jaunoji plaukikė nedviprasmiškai užsiminė, kad nors visi vandens sporto šakų atstovai džiaugiasi po ilgo laukimo atsiradusia galimybe treniruotis Fabijoniškių baseine, bet juos dar labiau pradžiugintų naujas 50 metrų plaukimo takelių baseinas Lazdynuose.

Lėmė didesnės pergalės

Geriausiais metų sportininkais išrinkti vilniečiai baidarininkas A.Seja ir irkluotoja M.Valčiukaitė neturėjo galimybės atvykti į apdovanojimų vakarą. (2018 m. A.Seja tapo Europos ir pasaulio vicečempionu, o M.Valčiukaitė su Ieva Adomavičiūte dviviete valtimi iškovojo auksą pasaulio irklavimo pirmenybėse.) Abu sportininkai naujam sezonui ruošiasi užsienyje vykstančiose treniruočių stovyklose.

Geriausių metų sportininkų nominacijoje su A.Seja konkuravo dar du irkluotojai – Europos čempionate bronzą pelnęs Mindaugas Griškonis ir pasaulio čempionate vienviete kanoja bronzą laimėjęs Henrikas Žustautas. Savo ruožtu, M.Valčiukaitė pranoko lengvaatletes – 2017 m. geriausia Vilniaus miesto sportininke išrinktą šuolininkę į aukštį Airinę Palšytę ir sportinio ėjimo atstovę Brigitą Virbalytę-Dimšienę.

Dviejose nominacijose pergales iškovojo krepšinio atstovai. Vilniaus "Ryto" jaunieji krepšininkai buvo pripažinti metų komanda, o šios komandos strategas Arvydas Gronskis buvo įvertintas geriausio metų trenerio prizu. Beje, "Ryto" krepšininkus į Eurolygos jaunimo krepšinio turnyro viršūnę atvedęs krepšinio specialistas geriausio trenerio nominacijoje pranoko plaukikės K.Teterevkovos trenerį Michailą Romanovskį ir baidarininko A.Sejos trenerį Romualdą Petrukanecą.

Aukščiausio įvertinimo nusipelniusi "Ryto" jaunimo komanda praėjusių metų gegužę Belgrade vykusių Eurolygos jaunimo varžybų finale 76:72 įveikė Romos "Stellazzurrą" ir antrą kartą klubo istorijoje tapo prestižinio turnyro nugalėtoja. Šis jaunųjų krepšininkų pasiekimas sulaukė aukštesnio įvertinimo nei Vilniaus "Žalgirio" futbolininkų laimėta Lietuvos futbolo federacijos taurė ar Vilniaus "Kibirkšties" krepšininkių užimta antroji vieta Lietuvos moterų krepšinio lygos pirmenybėse.

Apdovanojimų netrūko

Metų sporto legendos titulą pelnė du buvę sportininkai – 1965 m. imtynių pasaulio čempionas Rimantas Bagdonas ir irklavimo Europos čempionas, pasaulio vicečempionas, olimpinis vicečempionas Antanas Bagdonavičius. Abu legendiniai sportininkai pernai minėjo savo 80-mečius.

Kitose nominacijose buvo įvertinti ir veteranai, sportininkai, turintys negalią, neolimpinių sporto šakų atstovai bei kiti sportui nusipelnę žmonės. Metų sporto meistro veterano nominacijoje triumfavo lengvosios atletikos dešimtkovės Europos čempionas, pasaulio čempionato trečios vietos laimėtojas Henrikas Gulbinovičius, metų neolimpinių sporto šakų sportininku buvo išrinktas orientavimosi sporto kalnų dviračiais pasaulio čempionato bronzinis prizininkas Ignas Ambrazas, metų sportininku su negalia tapo sprinteris Danas Sodaitis. Praėjusiais metais jis iškovojo sidabro medalį Europos lengvosios atletikos čempionate 100 m distancijoje.

Metų sporto renginiu buvo išrinkta aktyvaus laisvalaikio šventė "Jump Vilnius". Praėjusių metų vasarą vykusi šventė Gedimino prospekte suvienijo žinomiausius profesionalius Lietuvos lengvaatlečius, aktyvios gyvensenos propaguotojus bei visus, norėjusius išbandyti savo jėgas šuoliuose skirtingose sporto rungtyse, ekstremaliose ar šeimoms skirtose pramogose. Metų iniciatyvos apdovanojimą pelnė sveiko sporto klubas "Alfa Steps", o sportiškiausia 2018 m. mokykla antrus metus iš eilės tapo Vilniaus Simono Daukanto gimnazija.

2018-ųjų Vilniaus sporto apdovanojimai:

Metų sporto renginys – "JUMP VILNIUS".

Metų iniciatyva – "Alfa Steps" sporto klubas.

Metų proveržis – Kotryna Teterevkova.

Sportiškiausia mokykla – Simono Daukanto gimnazija.

Metų sporto meistras veteranas – Henrikas Gulbinovičius.

Metų neolimpinių sporto šakų sportininkas – Ignas Ambrazas.

Metų komanda – BC "Rytas" jaunimo komanda.

Metų treneris – Arvydas Gronskis (BC "Rytas" jaunimo komanda).

Metų sporto legendos – Rimantas Bagdonas (imtynės) ir Antanas Bagdonavičius (irklavimas).

Metų sportininkas su negalia – Danas Sodaitis (lengvoji atletika).

Metų sportininkė – Milda Valčiukaitė (irklavimas).

Metų sportininkas – Artūras Seja (baidarės).

 

Vilniaus sportininkų apdovanojimas

Pauliaus Peleckio/Fotobanko nuotr.

GALERIJA

  • Geriausių sportininkų apdovanojimuose – irkluotojų ir krepšininkų triumfas
  • Geriausių sportininkų apdovanojimuose – irkluotojų ir krepšininkų triumfas
  • Geriausių sportininkų apdovanojimuose – irkluotojų ir krepšininkų triumfas
Dainiaus Labučio / ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Liberalų transformacijos

Kai jau mato kad niekas niekur jų nenori, patampa vestuvių generolais

SUSIJUSIOS NAUJIENOS