A. Juknevičius prieš paskutinį Dakaro etapą: laukia įdomiausia dalis | kl.lt

A. JUKNEVIČIUS PRIEŠ PASKUTINĮ DAKARO ETAPĄ: LAUKIA ĮDOMIAUSIA DALIS

Dakaro raliui artėjant prie pabaigos, drama ir įtampa lenktynėse neslūgsta. Priešpaskutiniame varžybų etape krito net du dėl prizinių vietų kovoję sportininkai automobilių ir sunkvežimių kategorijose, netikėtumų neišvengė ir lietuviai.

Į užsikasusį Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio automobilį trasoje atsitrenkė konkurentas, tačiau rimtų avarijos padarinių išvengę lietuviai finišavo 15-i ir absoliučioje įskaitoje iš 13-osios pozicijos pakilo į 12-ąją.

Drama 13-ajame Dakaro ralio etape laukė nuo pirmų greičio ruožo kilometrų. Pirmuose greičio ruožo kilometruose strigo automobilių klasės lyderiai, o čempiono titulą siekiantis apginti prancūzas Stephane'as Peterhanselis 78-ajame kilometre patyrė avariją, tačiau tuo siurprizai tik prasidėjo, nes netrukus iš varžybų pasitraukė vos sekunde nuo sunkvežimių klasės lyderio prieš šį etapą atsilikęs argentinietis Federico Villagra, o antrojoje dalyje dėl mechaninio gedimo krito ir vienas automobilių klasės lyderių - olandas Bernhardas Ten Brinke. Tuo tarpu A. Juknevičius finišą sėkmingai pasiekė, tačiau negailėjo kritikos sau už išbarstytą laiką.

„Pradžioje turėjome būti greitesni, ten buvo visiška bekelė „fesh-fesh“ dulkėse, tokia, kokia man patinka važiuoti, bet sugebėjome užsikasti ir praradom apie 10 minučių. Mano klaida, dėl kurios žiauriai gaila, bet jau nieko nepakeisi“, - po finišo pasakojo A. Juknevičius.

10 prarastų minučių „Craft Bearings“ komandos ekipažui lėmė ne tik iš rankų vakar paleistą 11-ąją poziciją, bet ir leido kitiems sportininkams dar labiau priartėti. Lietuvius nuo artimiausio ekipažo skiria kiek daugiau nei 7 min., o už jų - mažiau nei 5 min. atsilikęs „Mini X-Raid“ komandos lenktynininkas.

„Žiūrovams, visiems stebintiems Lietuvoje ir mums patiems laukia turbūt įdomiausi 120 km šiame maratone. Beveik 9000 km įveikta, o viskas spręsis paskutiniame etape, čia visi norės pakilti aukščiau, kai galimybė tokia aiški. Mums tikrai niekas neleis laisvai pasivyti, o spaudimą iš galo tikrai jausime, bus tikra kova“, - apie lemiamą, 14-ąjį, etapą kalbėjo A. Juknevičius. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonas buvo ir na

Sudna diena broliai lietuviai.Vanagas pridėjo į kelnes eilini kartą.Uzuojauta nevykėliui.

Jeigu

vietoje jo būtu koks susiktas vanagas tai dabar visos tv ir internetas plyštu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS