Kauno rajone – veteranų varžytuvės | kl.lt

KAUNO RAJONE – VETERANŲ VARŽYTUVĖS

  • 0

Sekmadienį Kauno rajone, šalia Aleksandro Stulginskio universiteto, finišavo tradicinės, daugiau nei keturis dešimtmečius gyvuojančios automobilių sporto veteranų velykinio slalomo lenktynės.

Daugiau kaip 60 dalyvių ir būrys svečių dar prieš jų pradžią spėliojo, kas šįkart išsiveš vyriausiojo varžybų dalyvio titulą?

Mat be garbaus amžiaus sporto meistrų bei teisėjų veteranų, į šią nominaciją labai rimtai kėsinosi ir, regis, dar gamyklinėmis spalvomis tviskantis 1931 m. pagamintas "Chrysler CM". Egzotišką istorinį automobilį į veteranų velykinį slalomą delegavo Lietuvos automobilių klubo valdybos nario Šarūno Žitkevičiaus vadovaujama "Retroklasikos" asociacija.

Pagarbos vertas keturratis atriedėjo ne tam, kad susirinkusieji varvintų seilę žiūrėdami į jį, o pasirengęs įrodyti savo tvirtumą bei manevringumą toje pačioje slalomo aikštelėje. Iš jį vairavusios "Retroklasikos" komandos narių greičiausias buvo Modestas Jakas, pranokęs "Chrysler CM" šeimininką Š.Žitkevičių ir trečioje vietoje likusį Tomą Bilių. Vis dėlto 87 metų amerikietiškas, Lietuvos meistrų antrajai jaunystei prikeltas automobilis nepelnė vyriausiajam varžybų dalyviui skirto prizo. Jis įteiktas metais už "Chrysler CM" vyresniam Vytautui Vanagui, kuris dar labiau džiaugėsi antrąja prizine vieta vyriausiųjų dalyvių grupėje. V.Vanagas į priekį praleido tik Vytį Vabalą, o trečioji vieta pripažinta Kazimierui Milevskiui. Slalomo karaliumi, bent jau iki kalėdinio, tituluojamas greičiausiai visiems absoliučiai vienodą trasą įveikęs sportininkas. Šįkart karūną išsivežė vilnietis Almantas Jacevičius, įveikęs trasą per 0.28,7 sek.

Nugalėtojų ir prizininkų pagerbtuvių ceremonijoje pasveikinti ir apdovanoti sportininkai, teisėjai bei automobilių sporto organizatoriai, šventę garbingas sukaktis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS