Klaipėdiečiai pergalingai baigė dviračių plento sezoną | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI PERGALINGAI BAIGĖ DVIRAČIŲ PLENTO SEZONĄ

  • 0

„Klaipėdos“ komanda įspūdingai baigė 2018 metų plento sezoną. Sekmadienį, spalio 7-ąją, Plateliuose (Plungės raj.) surengto paskutinio, aštuntojo, „Lietuvos plento taurės“ varžybų etapo pagrindinį važiavimą laimėjo uostamiesčio jaunimo (iki 23 metų) ekipos kapitonas Rojus Adomaitis, o antras finišavo jo komandos draugas Justas Beniušis.

Į pirmąjį dešimtuką iš viso pateko keturi „Klaipėdos“ dviratininkai. Trenerių Vaclovo ir Artūro Šiugždinių vadovaujama „Klaipėda“ buvo pirma komandų įskaitoje.

R. Adomaitis 97,8 km (3 ratai po 32,6 km) per lietų nuvažiavo per 2 val. 17 min. 31 sek. (vid. greitis – 42,7 km/h). Nugalėtojo laikas įskaitytas 2-4 vietas užėmusiems dviratininkams. Trečią vietą užėmė latvis Arvis Sprude („Evelo“), o ketvirtas – Justas Klimavičius („Koldas - Garmin“). Penktą vietą iškovojo Mantas Januškevičius („Klaipėda“, +12 sek.), šeštą – klaipėdietis Darijus Džervus („Memel“, +12 sek.), o septintą – Kasparas Punkrys („Klaipėda“, +17 sek.).

Lenktynėse iš „Klaipėdos“ dviratininkų dar dalyvavo Romas Zubrickas, Denas Masiulis ir Arvydas Birenis.

„Lietuvos plento taurę“ iškovojo D. Džervus. Jis po paskutiniojo etapo aplenkė bendrojoje įskaitoje pirmavusį Eimantą Gudiškį („Colibri“). Pastarasis paskutiniame etape finišavo devintas (+1.49). Prie D. Džervaus pergalės prisidėjo ir „Klaipėdos“ dviratininkai, kurie jau nebeturėjo galimybių aukštai pakilti bendrojoje įskaitoje. Trečią vietą iškovojo Arnoldas Valiauga („Colibri“).

„Klaipėdos“ komanda dalyvavo šešiuose „Lietuvos plento taurės“ etapuose iš aštuonių. Pirmajame etape J. Beniušis buvo antras, R. Zubrickas – penktas, o M. Januškevičius – šeštas. Trečiajame etape D. Masiulis iškovojo ketvirtą vietą. Ketvirtąjį etapą laimėjo J. Beniušis, o D. Masiulis buvo šeštas.

„Klaipėdos“ dviratininkai dar dalyvaus spalio 13 dieną Panevėžyje, „Cido“ arenoje, vyksiančiame Lietuvos dviračių treko čempionate.

„Neseniai grįžome iš treniruočių ir varžybų stovyklos Turkijoje. Tai savijauta buvo visai nebloga. Treneriai prieš šias lenktynes mums iškėlė nemažus tiklsus: padėti Darijui Džervui nugalėti bendrojoje įskaitoje, laimėti etapą ir būti pirmiems jo komandų įskaitoje. Smagu, kad pasiekėme visus iškeltus tikslus. Treneriai turėtų būti patenkinti, – džiaugėsi R. Adomaitis. – Per lenktynes stengėmės kuo labiau nuvarginti sezono lyderį Eimantą Gudiškį ir visą jo komandą. Manau, kad tai pavyko padaryti. Iš pradžių tarp bėglių atsidūrė Justas Beniušis, o vėliau ir aš prisijungiau jam padėti. Mes penkiese priekyje dirbome darniai. „Colibri“ nuolat teko būti besivejančių vaidmenyje. O dar ir Darijus Džervus kartkartėmis atakuodavo. Vėliau jis ir du mano komandos draugai prisijungė prie mūsų ir tada maksimaliai kibome į darbą. Kai iki finišo buvo likę apie 17 km, mūsų persvara siekė 1 min. 35 sek. O dar po dešimties kilometrų, kai persvara buvo 1 min. 15 sek., prasidėjo taktiniai žaidimai. Likus 3 km, atakavo Justas Klimavičius. Mes iškart nesureagavome, bet jį pavijome. Po to sekė dar kelios atakos, o į finišą sudėjau viską, ką galėjau. Smagiausia, kad Darijui Džervui pavyko su kaupu įveikti prieš startą turėtą 10 sek. deficitą.“

GALERIJA

  • Klaipėdiečiai pergalingai baigė dviračių plento sezoną
Tomo Gaubio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS