Lietuvos kovotoja Sofijoje laimėjo bronzos medalį | kl.lt

LIETUVOS KOVOTOJA SOFIJOJE LAIMĖJO BRONZOS MEDALĮ

  • 0

Bulgarijos sostinėje Sofijoje vykusiame „Sofia Open“ G-1 kategorijos turnyre Klaudija Tvaronavičiūtė sekmadienį laimėjo bronzos medalį. Prieš savaitę Charkove (Ukraina) auksą laimėjusiai šiaulietei sportininkei pristigo vieno žingsnio iki finalo ir akistatos su dukart olimpine čempione Jade Jones.

Trenerio Romualdo Montvido auklėtinė pirmoje kovoje šį rytą išmėgino jėgas su turnyro šeimininke Luisa Zaharieva. Dvidešimtmetė lietuvė užtikrintai laimėjo šią dvikovą – 19:3. Neprireikė netgi viso trečiojo raundo, nes bulgarų prašymu kova buvo nutraukta.

Po trumpo poilsio Klaudija stojo į žūtbūtinę dvikovą su amerikiete Desirae Rolaff. Jauna, bet sparčiai kylanti JAV rinktinės narė anksčiau kovojo 62 ir 67 kg svorio kategorijose, bet numetė svorio ir perėjo į 57 kg svorio kategoriją.

Klampi dvikova klostėsi palankiai 18-metei amerikietei, bet paskutinę trečiojo raundo akimirką Klaudija tiksliu smūgiu išplėšė lygiąsias ir pratęsimą. Per papildomą laiką Lietuvos rinktinės lyderė nepaliko vilčių – auksinio taško lenktynėse triumfavo 3:0.

Turnyro pusfinalyje Klaudijai teko gerai pažįstama varžovė suomė Suvi Mikkonen, kuri pasauliniame kyorugi reitinge užima 21 vietą, o olimpiniame kyorugi reitinge yra 25. Aukštesnis reitingas suteikė suomei privilegiją nedalyvauti pirmojo rato kovoje.

Trisdešimtmetė Suomijos rinktinės lyderė šį vasarį lietuvei užkirto kelią medalio link per Turkijos prezidento taurės G-2 turnyrą – aštuntfinalio dvikovoje šventė pergalę 15:10.

Pastarąjį kartą Suomijos taekwondo legendą S.Mikkonen lietuvė buvo įveikusi prieš metus tame pačiame „Sofia Open“ turnyre. Tąsyk Klaudija ketvirtfinalyje šventė pergalę 16:12, o turnyre laimėjo bronzos medalį.

Šįsyk suomė pirmajame raunde vėl pabandė išmušti lietuvę iš įprasto ritmo. Žemesnio ūgio S.Mikkonen vengė kovoti atsitraukusi, stengėsi įvelti į artimą dvikovą ir taip varginti dešimtmečiu jaunesnę Klaudiją. Ši taktika pasiteisino: atrodė, kad pirmasis raundas baigsis be taškų, bet paskutinę akimirką suomė apgaulingu smūgiu pelnė 4 taškus.

Šis epizodas buvo lemiamas, nes lietuvei teko keisti taktiką – stengtis pasivyti, rizikuoti. Dešimtmečiu vyresnė varžovė išnaudojo patirtį – sumaniai gynėsi, laukė palankios akimirkos kontratakuoti. Klampi dvikova išsekino viena kova daugiau už Suomijos sportininkę kovojusią Klaudiją – šiaulietei teko pripažinti varžovės pranašumą 7:15.

Nesėkmė pusfinalyje lietuvei neleido pirmą kartą karjeroje išmėginti jėgas su pajėgiausia pasaulio sportininke dukart olimpine čempione brite Jade Jones. Pastaroji pusfinalyje 18:3 nugalėjo meksikietę Pauliną Armeria, o ketvirtfinalyje 18:6 palaužė suomę Helmi Harkonen.

Finale staigmenų nebuvo – Didžiosios Britanijos žvaigždė J.Jones užtikrintai pirmavo ir laimėjo dvikovą dėl aukso 19:6.

Turnyras Bulgarijoje sportininkėms buvo paskutinė repeticija prieš gegužės viduryje Mančesteryje (Didžioji Britanija) vyksiantį pasaulio čempionatą.

„Pergalė Ukrainoje ir bronzos medalis Sofijoje tikrai pakėlė nuotaiką visiems – ir sportininkei, ir federacijai. Džiaugiamės, kad prieš svarbiausias sezono varžybas, pasaulio čempionatą, sportininkei pavyko išvengti traumų. Be abejo, abu pastarieji turnyrai ir rezultatai Klaudijai yra psichologiškai svarbūs. Dabar visi nekantriai lauksime starto Mančesteryje“, – sakė Lietuvos taekwondo federacijos generalinis sekretorius Žymantas Bražiūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS