Lietuvos rankinio lygoje – „Dragūno“ ir „Šviesos“ pergalės | kl.lt

LIETUVOS RANKINIO LYGOJE – „DRAGŪNO“ IR „ŠVIESOS“ PERGALĖS

  • 0

Įsibėgėjančios Lietuvos rankinio lygos (LRL) kovos rankinio sirgaliams dovanoja įdomias ir gražias vienas kito vertų varžovų dvikovas. Trečiadienį Klaipėdoje sunkiai rungtynes pradėjęs „Dragūnas“ nugalėjo Alytaus „Varsą-Stronglasą“ 32:23 (15:15), o Vilniuje „Šviesa“ po atkaklios kovos įveikė „Kauno Ąžuolą-KTU“ 34:32 (18:15).

Uostamiestyje pirmasis rungtynių kėlinys vyko labai apylygiai, nors aikštelės šeimininkai visą laiką pirmavo minimalia persvara. Tačiau paskutinėmis kėlinio minutėmis dzūkai išlygino rezultatą - 15:15.

Po pertraukos kova vėl prasidėjo nuo pradžių. Iš pradžių komandos vėl žaidė apylygiai, bet pirmoje kėlinio pusėje „Dragūnas“ „spurtavo“ 5:0. Netrukus atotrūkį aikštelės šeimininkai iki 8 įvarčių - 27:19. Klaipėdos komandai rungtynių pabaigoje beliko užbaigti formalumus. Rungtynės baigėsi rezultatu 32:23.

Nugalėtojams 9 įvarčius pelnė Gabrielius Virbauskas, 6 - Karolis Bliuvas.

Alytaus ekipoje po 5 sykius pasižymėjo Žygimantas Micevičius bei Deivas Eidukonis.

„Praleidome 23 įvarčius, lyg ir neblogai, tačiau žaidimas buvo chaotiškas. Tai buvo matyti ir apšilimo metu, ir nuo pirmųjų rungtynių minučių. Kad ir kaip stengiausi, nesugebėjau jų nuteikti ir į aikštelę komanda išėjo neįvertinusi varžovo. Gerai, kad šiandien mus gelbėjo vartai. Dėl to antrame kėlinyje pavyko atitrūkti. Šiaip puolime savo žaidimo neperlaužėme, atrodėme blankiai“, - po rungtynių teigė Klaipėdos „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

„Blogai, pralaimėjome. Visų pirma reikia pasveikinti varžovą, jis buvo stipresnis. Kalbant apie rungtynių eigą, pirmas kėlinys visai neblogai mums ėjosi, gal turėjome problemų su gynyba truputį, puolime lyg ir buvo viskas gerai. Antrame kėlinyje pritrūko metimų iš toli, šimtaprocentinių progų realizacijos. Varžovas tuo pasinaudojo, pelnydamas greitus įvarčius, taip paleidome rungtynių ritmą ir jų pabaiga tapo tik formalumu“, - apmaudo neslėpė Alytaus „Varsos-Stronglaso“ vyr. treneris Egidijus Petkevičius.

Kiek kitokią rungtynių eigą sekė sostinės „Šviesos“ sirgaliai. Pirmasis susitikimo su „Kauno Ąžuolu-KTU“ kėlinys buvo labai banguotas. Nors aikštelės šeimininkai pradėjo geriau, kauniečiai kėlinio viduryje išlygino rezultatą ir išsiveržė į priekį (12:8). Antroje kėlinio pusėje „Šviesa“ vėl persvėrė rezultatą savo naudai (14:13). Vilniečiai pirmąją rungtynių pusę užbaigė drausmingiau ir į pertrauką išėjo jau turėdami 3 įvarčių persvarą - 18:15.

Antrame kėlinyje „Kauno Ąžuolo-KTU“ rankininkai išlygino rezultatą ir jį lygų išlaikė iki kėlinio antros pusės. Tuomet „Šviesa“ laimėjo atkarpą 4:0 ir šią 4 įvarčių persvarą aikštelės šeimininkai išlaikė iki pat kėlinio pabaigos (33:29). Vis dėlto kauniečiai pasiduoti neketino ir paskutines kėlinio akimirkas sužaidė geriau ir užbaigė rungtynes atsilikdami tik dviem įvarčiais - 32:34.

Vilniečiams 9 įvarčius pelnė Karolis Antanavičius, 7 - Valdas Drabavičius.

Kauno komandoje 9 kartus pasižymėjo Deivydas Jovaišas, po 7 - Vilius Juozaitis ir Arminas Stankūnas.

„Tikslas buvo laimėti. Jau patyrėme du skaudžius pralaimėjimus, po kurių norėjome pagaliau pasiimti du taškus. Mūsų žaidimas yra banguotas. Prieš rungtynes mes akcentavome, kad taip būtų kuo mažiau“, - sakė Vilniaus „Šviesos“ žaidėjas Karolis Antanavičius.

„Rungtynes vertiname visai neblogai, nedaug trūko, ruošėmės kaip ir pirmosiomis rungtynėmis, tačiau trūko susižaidimo. Tikslas buvo „išplėšti žaidimą“, t. y. greičiau kontraatakuoti, kartais pavykdavo, kartais ne. Todėl taip banguotai ir žaidėme“, - rungtynių eigą komentavo „Kauno Ąžuolo-KTU“ žaidėjas Deivydas Jovaišas.

GALERIJA

  • Lietuvos rankinio lygoje – „Dragūno“ ir „Šviesos“ pergalės
rankiniolyga.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS