Lietuvos šimtmečiui skirtą 100 km bėgimą laimėjo R. Seitkalijevas | kl.lt

LIETUVOS ŠIMTMEČIUI SKIRTĄ 100 KM BĖGIMĄ LAIMĖJO R. SEITKALIJEVAS

  • 0

Šeštadienį Vilniaus Vingio parke vyko bėgimo šventė, skirta atkurtos Lietuvos valstybės šimtmečiui. Keliasdešimt ultramaratonininkų stojo į kovą 100 km bėgime, o greičiausias jame buvo daugkartinis pasaulio bei Europos čempionatų dalyvis Ruslanas Seitkalijevas.

Jis 100 km Vingio parko takais nubėgo per 7 val. 8 min. 23 sek.

Mažiau nei dviem minutėmis nuo jo atsiliko antrąją vietą užėmęs Evaldas Nausėda (7 val. 10 min. 7 sek.).

„Šiame bėgime buvo daug azarto - tiek žiūrovams, tiek mums, bėgikams. Labai teigiamai vertinu šį renginį. Sveikinu organizatorius, kurie atgaivino šią gražią idėją ir norėtųsi, kad tokie bėgimai nesibaigtų, o tęstųsi kasmet“, - po finišo kalbėjo R. Seitkalijevas.

Jam atiteko ir Lietuvos 100 km bėgimo čempionato aukso medalis. Nors renginio metu oras buvo permainingas, R. Seitkaljevas džiaugėsi geromis sąlygomis, bet prisipažino, kad turėjo tikslą finišuoti greičiau nei per 7 valandas. Ši mintis nukeliama ateičiai.

Bronzos medalį iškovojo Andrius Preibys. Jo laikas - 7 val. 30 min. 40 sek. Šalia prizininkų pakylos liko Robertas Zaicevas (8 val. 18 min. 35 sek.) bei Vaidotas Baužys (8 val. 19 min. 42 sek.).

Šeštąją vietą tarp visų dalyvių užėmė rusė Elena Makarievič (8 val. 24 min. 24 sek.). Ji buvo greičiausia tarp moterų. Lietuvos čempionato medalius išsidalino Monika Gotcaitytė (8 val. 53 min. 26 sek.), Sada Bukšnienė (9 val. 29 min. 53 sek.) ir Vaiva Marcinkevičienė (11 val. 24 min. 13 sek.).

Visą 100 km distanciją iš viso įveikė 53 dalyviai. 1-3 vietas 100 km bėgime užėmę sportininkai (vyrai ir moterys) buvo apdovanoti taurėmis, o 1-5 pozicijoje finišavusieji - ir piniginiais prizais.

Dar keli šimtai dalyvių varžėsi estafetėje 10x10 km.

Čia įspūdingą rezultatą užfiksavo „F.O.C.U.S running“ komanda. Jos laikas - 5 val. 46 min. 56 sek. Artimiausius varžovus ji aplenkė daugiau nei pusvalandžiu.

Antroji vieta atiteko „TRItono“ pirmajai komandai (6 val. 22 min. 52 sek.), trečioji - „Volvere Run 1“ (6 val. 29 min. 43 sek.) bėgikams. Lietuvos policijos komanda (6 val. 32 min. 17 sek.) finišavo ketvirta.

Prizininkais tapusiems estafetės bėgikams atiteko komandinės taurės bei rėmėjų dovanos.

Visiems finišavusiems per nustatytą kontrolinį laiką buvo įteikti atminimo medaliai.

Renginio metu netrūko emocijų ne tik bėgimo trasoje, bet ir šalia jos. Kone visą dieną žiūrovai su šeimomis, vaikais galėjo pramogauti bei išbandyti savo jėgas „Sportland 100 metrų kliūčių ruože“ su atrakcionai.lt komanda bei įveikti „Power Hit Radio 100 iššūkių“ su „Impuls“ treneriais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS