Narvuose – kovotojų aistros ir netikėti rezultatai | kl.lt

NARVUOSE – KOVOTOJŲ AISTROS IR NETIKĖTI REZULTATAI

Mūšis baigiasi tik teisėjui pakėlus nugalėtojo ranką. Šia elementaria tiesa dar kartą įsitikino "King of the Cage: Baltic Tour 4" mišrių kovos menų turnyro Kaune dalyviai.

Pirmavo, bet pralaimėjo

Sporto halėje surengtos tarptautinės kovų narve varžybos sutraukė ne tik pajėgius atletus iš visos Lietuvos, bet ir ne vieną svečią iš užsienio. Iššūkį vienas kitam metė dvidešimt dalyvių, o vienam jų pergalė atiteko be kovos. Kaunietis Žilvinas Brazauskas turėjo susigrumti su priešininku iš JAV Arsenijumi Gastovichiumi, tačiau šis į Kauną neatskrido.

Netikėtai pasibaigė pagrindinė vakaro kova tarp Karolio Buslio (Kauno "Dainaralfas") ir Georgi Lipartelianis iš Sakartvelo. Nors kaunietis dominavo narve, jis patyrė pralaimėjimą po to, kai gruzinas jį pargriovė ir užlaužė ranką.

"Rezultatas buvo netikėtas ir sportininkui, ir žiūrovams. Atrodė, kad dar keli smūgiai, ir aiškų pranašumą turėjęs lietuvis švęs išankstinę pergalę. Tačiau dar kartą pamatėme, kad kovos menai atsipalaidavimo neatleidžia", – kalbėjo vienas turnyro organizatorių Jordanas Poškaitis.

Kovėsi ir merginos

Pagal priešingą scenarijų vyko kita intriguojanti kova. Svorio kategorijoje iki 66 kg kaunietis Paulius Žitinevičius rankos laužimu pranoko kitą svečią iš Sakartvelo Sabą Machaidzę, nors pastarasis iki lemtingo epizodo priešinosi itin aršiai.

Daug žiūrovų aistrų sukėlė moterų susidūrimas. Kaunietė Evelina Puidaitė techniniu nokautu įveikė Moldovos atstovę Viktoriją Kuhut. Dar vienam Kauno atstovui Audriui Smelstoriui kelią į pergalę užkirto sveikatos problemos. Antrame raunde medikui neleidus tęsti kovos jis turėjo pripažinti Moldovos atleto Genadijaus Gitlano pranašumą.

Tiesa, rezultatą šeimininkų naudai pakoregavo šakiškis Marius Bagdonas, smaugimo veiksmu palaužęs rumuną Garbuzą Nikolae.

Dairosi į JAV

Kitoje kovoje kaunietis Eigintas Šlekys smaugimo veiksmu pranoko vilnietį Mindaugą Vaitkūną, o kitas miesto atstovas Renatas Buškus po atkaklios kovos palaužė Cingizą Basangovą iš Vilniaus.

Artūras Valentinovičius iš Vilniaus nusileido Rimantui Žvaliauskui (Prienai). Raimondas Krilavičius iš Marijampolės nugalėjo Tomą Bajoriną iš Vilniaus.

Specialioje kariškių akistatoje Giedrius Bušinas (Elektrėnai, "Geležinis vilkas", 1 kuopa) siekė revanšo prieš kaunietį Adolfą Vaičiūną ("Geležinis vilkas", 2 kuopa), bet po beveik 4 min. buvo nokautuotas.

"Dar kartą įsitikinome, kad kovos narvuose domina Lietuvos sirgalius. Tačiau planuodami renginius 2019-iesiems jau dairomės į užsienį. Planuojame, kad varžybose Lietuvoje atrinksime savotišką "King of the Cage" rinktinę, kurios nariai turės galimybę išmėginti jėgas prestižiniuose turnyruose Europoje ir Jungtinėse Valstijose", – kitų metų planais dalijosi J.Poškaitis.

GALERIJA

  • Narvuose – kovotojų aistros ir netikėti rezultatai
  • Narvuose – kovotojų aistros ir netikėti rezultatai
  • Narvuose – kovotojų aistros ir netikėti rezultatai
  • Narvuose – kovotojų aistros ir netikėti rezultatai
  • Narvuose – kovotojų aistros ir netikėti rezultatai
  • Narvuose – kovotojų aistros ir netikėti rezultatai
Erikos Kavaliauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS