Pasirodymą Europos diskgolfo čempionate tęsia tik M. Pošius | kl.lt

PASIRODYMĄ EUROPOS DISKGOLFO ČEMPIONATE TĘSIA TIK M. POŠIUS

  • 0

Kroatijoje vykstančiame Europos diskgolfo čempionate penktadienį įvyko trečiojo rato varžybos, po kurių paaiškėjo į finalinį, ketvirtąjį, ratą patekę sportininkai.

Šįkart pirmas žaidimą pradėjo 40+ amžiaus grupėje besivaržantis Darius Gricius. Pradėjęs labai blogai (pirmą krepšį sužaidė šešiais metimais (PAR3)), toliau D. Gricius žaidė pakankamai stabiliai ir baigė ratą su rezultatu 65 (+5). Jo bendras trijų ratų rezultatas yra 200 (+20) metimų. Tai jam tarp 29 sportininkų garantavo galutinę 23-iąją poziciją. Įskaitant tai, kad D.Griciaus reitingas buvo pats žemiausias tarp visų šios amžiaus grupės sportininkų, tai galima būtų vertinti teigiamai, tačiau pats sportininkas neliko patenkintas savo pasirodymu.

„Koją pakišo labai didelis skaičius klaidų atliekant paskutinius metimus į krepšį iš pakankamai artimų atstumų. Ištaisius šias klaidas buvo galima pretenduoti ir į finalinį penkioliktuką“, - sakė D. Gricius.

Šis pasirodymas buvo kur kas prastesnis, nei prieš dvejus metus Suomijoje vykusiame čempionate užimta 13-oji vieta.

Prieš pietus startavo atvirojo vyrų diviziono sportininkai. Po dviejų varžybų dienų vienodą rezultatą turėję lietuviai Gabrielius Gricius ir Mindaugas Pošius žaidė vienoje grupėje (diskgolfo žaidėjai varžybose žaidžia grupėse po keturis sportininkus). Abu lietuviai siekė patekti tarp 44 finalistų. Žaidimas lietuviams klostėsi gana sunkiai. Papildomu faktoriumi tapo ir pietinė Kroatijos saulė. M. Pošius baigė ratą rezultatu 62 (+2) ir su suminiu rezultatu 187 (+7), užimdamas 41-ąją vietą. Labai apmaudžiai rato pabaiga susiklostė G. Griciui. Jis neišnaudojo keleto progų laimėti taškų, įskaitant paskutinį nepataikytą metimą į krepšį, kuris būtų atnešęs vietą finale. G. Griciaus paskutinio rato rezultatas - 64 (+4), ir bendras trijų ratų - 189 (+9) paliko jį vienu taško atstumu nuo finalo. Du komandos draugai apsikeitė vietomis, lyginant su praėjusiu čempionatu. Tąkart G. Gricius žaidė finale (užėmė 38-ąją vietą galutinėje įskaitoje), o M. Pošius liko už finalo ribos.

Paskutinis iš lietuvių penktadienį startavo vyriausias rinktinės narys Raimondas Mikalkėnas (50+ amžiaus grupė). Jis startavo fantastiškai ir tik nesėkminga rato pabaiga sutrukdė jam pasiekti finalininkų devintuką. R. Mikalkėno dienos rezultatas 64 (+2) buvo net septintas tarp visų 17 šios amžiaus grupės sportininkų. Tai galutinėje įskaitoje kilstelėjo Lietuvos sportininką į 11-ąją poziciją.

Šeštadienį vyks finalinio rato varžybos, po kurių paaiškės galutinė M. Pošiaus vieta.

GALERIJA

  • Gabrielius Gricius
  • Raimondas Mikalkėnas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS