Paskelbti geriausi 2018 metų rankininkai | kl.lt

PASKELBTI GERIAUSI 2018 METŲ RANKININKAI

  • 0

2018 metų geriausių Lietuvos rankininkų rinkimuose užfiksuotas rekordinis internetinių balsuotojų aktyvumas, o jų nuomonė kaip niekad išsiskyrė su vertintojų komisijos balsais. Vis tik, susumavus ir komisijos, ir internetinio balsavimo rezultatus, geriausiu šalies rankininku trečius metus iš eilės išrinktas Aidenas Malašinskas, geriausia rankininke tapo Kauno „Acme-Žalgirio“ lyderė Audinga Kniubaitė, o metų proveržiu pripažintas Vilniaus „Šviesoje“ rungtyniaujantis Karolis Antanavičius.

Vyrų rinkimuose šiais metais išryškėjo du aiškūs lyderiai - Aidenas Malašinskas ir Jonas Truchanovičius. Nors komisija abiems Čempionų lygoje žaidžiantiems lietuviams davė po vienodą balsų skaičių, tačiau internetiniame balsavime A. Malašinskas sulaukė gausesnio palaikymo - už jį savo balsus atidavė net virš 40 proc. visų balsavusių, kai tuo tarpu antras likęs J. Truchanovičius surinko 16 proc. balsų.

Šį sezoną A. Malašinskas tiesiog žiba Čempionų lygoje - uteniškis net tris kartus buvo renkamas į savaitės geriausiųjų žaidėjų septintuką, o jo vedama Zaporožės „Motor“ komanda skinasi kelią atkrintamųjų varžybų link. Su Lietuvos rinktinės apranga A. Malašinskas 2018 metais sužaidė šešerias oficialias rungtynes, per kurias pelnė net 46 įvarčius - tai taip geriausias rezultatas šalyje. A. Malašinskas geriausiu Lietuvos rankininku buvo išrinktas jau trečius metus iš eilės.

Jeigu vyrų rinkimuose buvo du aiškūs lyderiai, kurie susirinko didžiąją dalį balsų, tai moterų tarpe kovos būta dar atkaklesnės. Internetu balsavusieji geriausia šalies rankininke 2018 metais norėjo matyti Gretą Rinkevičiūtę, tačiau ekspertų komisija savo biuleteniuose Garliavos lyderę žymėjo itin retai. Visiškai priešingoje situacijoje atsidūrė Marija Gedroit, kuri susilaukė daugiausiai simpatijų iš komisijos, tačiau tarp balsavusiųjų internetu surinko vos 9 proc. balsų. „Acme-Žalgirio“ gretose rungtyniaujanti Audinga Kniubaitė pasinaudojo sena patarlė, kur du pešasi trečias laimi, ir susumavus visus komisijos bei internetinio balsavimo rezultatus surinko aukščiausią balų skaičių.

Praėjęs pavasaris A. Kniubaitei buvo itin sėkmingas - su „Acme-Žalgiriu“ varėniškė laimėjo visus įmanomus titulus Lietuvoje, o pati ji buvo išrinkta ir į simbolinį Lietuvos moterų rankinio lygos septynetą. Naujajame sezone ji ir toliau išlieka viena iš komandos lyderių, o Kauno klubas ir šį sezoną Lietuvos moterų lygoje žygiuoja užtikrintai. Kovingu charakteriu bei universalumu garsėjanti A. Kniubaitė 2018 metais žaidė visose Lietuvos rinktinės rungtynėse ir per septynis susitikimus pelnė 18 įvarčių. Per visą savo karjerą universitete dėstytoja dirbanti A. Kniubaitė taip ir nebuvo išvykusi rungtyniauti už Lietuvos ribų.

Kaip ir vyrų rinkimuose, taip ir metų proveržio balsavime išryškėjo du aiškūs lyderiai - K. Antanavičius bei Aušra Šponė. Vis tik, kelių balsų skirtumu šioje kategorijoje pranašesnis buvo „Šviesos“ lyderis Karolis Antanavičius, kuris vasarą Europos jaunimo (iki 20 metų) čempionato B divizione per šešerias rungtynes kamuolį į varžovų vartus siuntė net 44 kartus.

Puikūs šie metai K. Antanavičiui buvo ir su „Šviesos“ klubu. Pavasarį netikėtai vilniečiai nužygiavo iki lygos finalo, o pats kairysis pusiau kraštas pateko ir į simbolinę lygos septyniukę. Šiemet „Šviesa“ puikiai atrodo ne tik vietiniame fronte, bet ir Europos rankinio federacijos (EHF) Iššūkio taurėje, kur pateko tarp 16 stipriausių ekipų.

K. Antanavičiui minimaliai nusileidusi A. Šponė šiuo metu yra viena iš rezultatyviausių Lietuvos moterų rankinio lygos žaidėjų, tačiau bene svarbiausio starto 17-metė laukia ateinančią vasarą, kuomet su 19-mečių rinktine Klaipėdoje rungtyniaus Europos merginų čempionate.

GALERIJA

  • Audinga Kniubaitė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS