Plaukikei R. Meilutytei – nauja veikla: vertins sporto filmus | kl.lt

PLAUKIKEI R. MEILUTYTEI – NAUJA VEIKLA: VERTINS SPORTO FILMUS

  • 5

Ketvirtadienį prasidėsiančiame kasmetiniame Sporto kino festivalyje pirmą kartą vyks trumpametražių filmų konkursas „Sport Shorts“. Konkurso tema – įtrauktis ir įvairovė.

Kūrėjai buvo kviečiami siūlyti savo trumpo metro filmus apie sportą, kuris vienija. Filmais siekiama parodyti sportą kaip priemonę, kuri gali padėti įveikti socialinę, tautinę, rasinę, lytinę ir kitas atskirtis, laužyti stereotipus.

Konkurso dalyvių darbus vertins ir olimpinė, pasaulio bei Europos čempionė Rūta Meilutytė. Plaukikė puikiai išmano ne tik filmavimo užkulisius, bet ir problematiką.

Metų pradžioje režisieriai Ronaldas Buožis ir Rokas Darulis pristatė filmą „Rūta“. Dokumentinėje juostoje sportininkė labai atvirtai pasakojo apie sunkumus, kurie ją užgriuvo, kai dar būdama paauglė ėmė šluoti vieną titulą po kito.

Konkurso dalyvius taip pat vertins Lietuvos tautinio olimpinio komiteto Olimpinio švietimo programos direktorė Vita Balsytė, Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Audiovizialinio vertimo studijų programos dėstytoja Jurgita Astrauskienė, diplomatas, vertėjas, knygų apie sportą autorius, lenkų olimpinio komiteto Kultūros ir olimpinio švietimo narys Pawelas Krupka ir kino prodiuserė, kino gamybos kompanijos „M-films“ vadovė Marija Razgutė.

Dviejų filmų kūrybinių komandų, nubalsavus komisijai ir žiūrovams, laukia 1000 eurų vertės piniginiai prizai.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto ir VU Sveikatos ir sporto centro organizuojamas Sporto kino festivalis vyks gruodžio 6-9 dienomis Vilniuje (Kino teatre „Pasaka“), Kaune (Kino teatre „Romuva“) ir Klaipėdoje (Kino teatre „Arlekino“). Šis renginys yra nemokamas ir atviras visiems.

Sporto kino festivalis yra vienintelis kino festivalis Lietuvoje, skirtas sportui. Juo siekiama supažindinti Lietuvos visuomenę su sporto ir aktyvaus gyvenimo būdo teikiamomis naudomis, paskatinti domėtis sporto istorija, olimpinėmis vertybėmis, įvairių šalių kultūromis ir olimpiniu judėjimu.

„Sport Shorts“ konkurso dalyviai:

„Laipiojantis Vilnius“. Filmas pristato tarptautinių studentų mainų programos dalyvių gyvenimą Vilniuje per laipiojimo sportą.

Kūrybinė grupė: Jensas Zierle, Demetre Datiashvili. Trukmė: 8 min.

„Metafora“. Filmas pasakoja apie negalią turinčio žmogaus meilę krepšiniui ir galimybę socializuotis, bei jaustis pilnaverčiu pradėjus žaisti vežimėlių krepšinį.

Kūrybinė grupė: Marius Pocevičius, Robertas Kovalevičius, Brigita Beniušytė, Mindaugas Šmėga, Simona Slavinskaitė. Trukmė: 3 min.

„Trūksta nedaug“. Irkluotojas Mindaugas Maldonis dalijasi mintimis apie sporto teikiamą naudą asmenybei ir visuomenei.

Kūrybinė grupė: Simonas Maldonis, Lukas Bučmis, Kristina Maldonienė, Žiedūnė Maldonienė, Julija Selezniova. Trukmė: 2:33 min.

„Ernis“. Filmas apie neįgalų futbolininką, kuriam negalia netrukdo treniruotis ir siekti tikslų.

Kūrybinė grupė: Mantas Stankevičius. Trukmė: 15min.

„Kaip Andžeika nuo problemų bėgo“. Filmas apie paauglį, kurį sportas gelbsti nuo persekiojančių problemų.

Kūrybinė grupė: Martinas Kaminskas, Simonas Jurkynas, Abelis Alysovas. Trukmė: 7 min.

„Sprendimai, su kuriais susiduriame“. Filmas pasakoja apie parkūru užsiimantį vaikiną, jo neįgyvendintą svajonę ir jos siekimą.

Kūrybinė grupė: Tadas Mikštavičius, Andrius Sazankis, Haroldas Savickas, Svajūnas Širmelis. Trukmė: 8:35 min.

GALERIJA

  • Plaukikei R. Meilutytei – nauja veikla: vertins sporto filmus
  • Plaukikei R. Meilutytei – nauja veikla: vertins sporto filmus
  • Plaukikei R. Meilutytei – nauja veikla: vertins sporto filmus
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Algys

Tegul pati kelis filmus sukuria,kad galetu vertinti turedama pavyzdi. O dabar su kuo palygins? Tokiu kritiku pilni suoliukai po pasalpu!

ha

Gal pirma geriau savo klaida analizuoti. Parodija :) mu šokėja nekokia aišku . :D

Anonimas

Kodėl jūs tokie pykti jeigu jai patinka ši profesija tai tegul ir užsiiminėja jai sekmės.Ko jūs pavydyte,ji jauna ir jos protas imlus jai dar viskas įdomus. Rūtele tau sekmės visur. Birutė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS