Rankininkai tikisi suburti dar vieną svajonių komandą | kl.lt

RANKININKAI TIKISI SUBURTI DAR VIENĄ SVAJONIŲ KOMANDĄ

  • 0

Lietuvos ledo ritulio rinktinei šiais metais pavyko suburti visus geriausius šalies ledo ritulininkus ir iškovoti kelialapį į aukštesnį pasaulio čempionato divizioną. To paties tikisi ir Lietuvos vyrų rankinio rinktinė, kuriai liko paskutinis žingsnis pasaulio čempionato link.

Lemiamose 2019 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Lietuvos rankininkai birželio 8 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje, o 13 d. svečiuose, kausis su Islandijos rinktine.

„Tikimės, kad lemiamose kovose su islandais subursime mūsų svajonių komandą. Pagrindiniais jos „varikliais“ turėtų tapti įspūdingą sezoną Čempionų lygoje žaidžiantys Jonas Truchanovičius ir Aidenas Malašinskas. J. Truchanovičius su „Montpellier HB“ (Prancūzija) komanda pateko į Čempionų lygos finalinį ketvertą, o A. Malašinskas buvo rezultatyviausias Čempionų lygoje Zaporožės „Motor“ (Ukraina) klubo gretose“, - sakė Lietuvos rankinio federacijos generalinis sekretorius Miglius Astrauskas.

Trukdžių grįžti į Lietuvos rinktinę gali kilti J. Truchanovičiui, kuris ne tik tapo pirmuoju Lietuvos rankininku, patekusiu į Čempionų lygos finalinį ketvertą, bet ir neseniai tapo tėvu.

„Suprantame, kad jauniems tėvams daug rūpesčių ir Jonui bei jo širdies draugei dabar jaudinančios dienos, tačiau aš tikrai žinau, kad jeigu bus bent menkiausia galimybė atvykti į rinktinę, Jonas tikrai gins Lietuvos garbę. Lemiamose kovose jo pagalba rinktinei yra labai reikalinga. Į Čempionų lygos finalinį ketvertą patekęs Jonas jau perrašė Lietuvos rankinio istoriją. Be to „Montpellier“ rankininkai pirmauja Prancūzijos čempionate ir lenkia turtingiausią rankinio klubą PSG. Šiemet Jonas padarė didelę pažangą ir tapo savo komandos lyderiu ne tik gynyboje, bet ir puolime. Per du Čempionų lygos ketvirtfinalio susitikimus, jis įmetė net 13 įvarčių“, - teigė M. Astrauskas.

J. Truchanovičius rankinio specialistus ne kartą stebino savo valia ir pasiaukojimu. Pirmose Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynėse lietuvis į „Barcelona“ (Ispaniija) vartus įmetė net aštuonis įvarčius, tačiau atsakomajame susitikime jam buvo išnarintas pirštas. Rankininkas pats jį atstatė ir susiteipavęs grįžo į aikštę, nepaisydamas traumos.

„Ko jau ko, bet užsispyrimo ir noro iš mūsų rankininkų neatimsi. Praėjusiais metais, A. Malašinskas likus porai savaičių iki rinktinės rungtynių, gavo skausmingą čiurnos traumą. Jis paprašė klubo leidimo, kad galėtų anksčiau grįžti į Lietuvą ir čia dvi savaites įnirtingai gydėsi, praėjo reabilitacijos kursą kartu su rinktinės kinezioterapeutu Martynu Ramanausku. Ir į aikštę grįžo su trenksmu. Susitikime su pasaulio vicečempione Norvegija, Aidenas sužaidė geriausias rungtynes rinktinėje ir padėjo iškovoti istorinę pergalę“, - pasakojo M. Astrauskas.

Sėkmingus sezonus savo klubuose žaidžia ir kiti Lietuvos rinktinės rankininkai. Prancūzijos lygoje, kuri laikoma stipriausia pasaulyje, rungtyniauja Vilius Rašimas, Vaidotas Grosas, Skirmantas Plėta, į Prancūziją iš Vokietijos keliasi ir Gerdas Babarskas. EHF taurės turnyre sėkmingai rungtyniavo ir tarptautinės patirties įgijo Rolandas Bernatonis ir Giedrius Morkūnas. Rinktinėje taip pat laukiami Vokietijos antroje Bundeslygoje žaidžiantys Mindaugas Dumčius ir Benas Petreikis, Šveicarijoje rungtyniaujantys Ignas Grigas ir Edvinas Vorobjovas, Tadas Stankevičius iš Suomijos ir Karolis Stropus iš Islandijos bei Lietuvos klubų lyderiai Valdas Drabavičius, Mindaugas Urbonas, Gintaras Cibulskas ir jaunieji talentai.

„Net neabejoju, kad visi rinktinės rankininkai seks mūsų lyderių pavyzdžiu ir padarys viską dėl Lietuvos rinktinės. Turime šimtmečio šansą vėl rungtyniauti pasaulio čempionate ir įteikti Lietuvai dovaną jubiliejaus proga“, - tvirtino M. Astrauskas.

Paskutinį kartą pasaulio čempionate Lietuvos rankinio rinktinė žaidė 1997 metais ir tapo pirmąja Lietuvos komandinių sporto šakų atstove pasaulio čempionatuose.

Lietuvos rinktinės rungtynės su Islandija vyks birželio 8 dieną Vilniuje, atsakomasis susitikimas birželio 13 dieną Reikjavike.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS