Savaitgalį Estijoje – paskutinės sezono BaTCC lenktynės ir kovos dėl podiumo | kl.lt

SAVAITGALĮ ESTIJOJE – PASKUTINĖS SEZONO BATCC LENKTYNĖS IR KOVOS DĖL PODIUMO

  • 0

Viso sezono Baltijos šalių lenktynių serijos stebino, kuo tik galėjo: dalyvių gausa, netikėtais lyderiais ir pergalėmis paskutinę minutę.

Tad šiais metais didieji savaitgalio finalai, įvyksiantys Estijoje, turėtų nenuvilti nei vieno lenktynių mėgėjo. Tradicijos keičiasi: anksčiau ženkliai mažesniu dalyvių skaičiumi pasižymėjusios paskutinės sezono lenktynės bene antri metai iš eilės kviečia stebėti, kaip sezono geriausieji paaiškėja su paskutiniais finišo vėliavos mostais.

BaTCC podiumą turėtų puošti moterys

Visos šių metų lenktynės sportininkus kvietė kovoti į Rygos „Bikernieki“ trasą, tad dalyviai džiūgauja finalines lenktynes turėsiantys Estijos „Auto24ring“ sporto komplekse. Būtent „BaTCC“ (Baltic Touring Car Championship) serijos lenktynių dalyvių parkas pasižymi be galo skirtinga technika ir lenktynininkai, su skirtingu žinių bagažu ir patirtimi. „BGT“ įskaitoje sezono lyderio vietą užsitikrino suomis Marko Rantanenas su „Lamborghini Gallardo”, o antroje vietoje esantį latvį Robertą Rode ir trečioje vietoje lietuvį Vytenį Gulbiną skiria kur kas mažesnis taškų skirtumas. Jam ant kulnų lipa dar vienas Suomijos sportininkas Mika Virtanenas su išskirtine „Renault Megane”.

Lyderiai iki galo nėra aiškūs ir „BTC1” klasėje: čia sportininkus skiria įveikiamas taškų skirtumas ir sezono podiumo trejetas taps aiškus tik po sekmadienį įvyksiančių lenktynių. Šioje įskaitoje įnirtingai kovai ruošiasi Estijos sportininkas Peeteris Peekas, rusai Andrejus Jušinas Andrejus Jermolovas ir vos šešiais taškais nuo trečios vietos atsilekiantis Lietuvos sportininkas Karolis Gedgaudas.

Įdomi kova laukia „BTC2/ TCR” įskaitos dalyvių: čia kol kas ramiai miegoti gali tik pirmosios vietos savininkė Ernesta Globytė su „VW Golf GTI TCR” automobiliu. Tuo tarpu antroje vietoje esantį suomį Jyrki Jonkkari ir sportininkę Indrę Senkutę- Gedgaudienę skiria vos vienuolika taškų: tai toli gražu ne neįveikiama riba.

Estijoje – gausus dalyvių parkas ir nenuspėjamas oras

Kaskart prieš lenktynes dalyviai stebi ne tik taškų suvestinę, bet ir ilgėjantį dalyvių sąrašą, dėlioja strategijas ir planus, kaip ką aplenkus galima pasiekti podiumą. Panašu, kad šį savaitgalį kovos tikrai bus įdomios ne tik dėl gausaus dalyvių parko, bet ir dėl lenktynėms prognozuojamo lietaus: paprastai oro sąlygos varžybas padaro ypatingomis.

Jau dabar į lenktynes užsiregistravo daugiau kaip pusšimtis dalyvių, besivaržysiančių BaTCC serijoje („ABC Race“, „BGT“, „BTC1“, „BTC2/ TCR Trophy“, „Lada Open“, „Super 1600“, „VAZ1300“, „VAZ1600“, Volga“ įskaitos), 16 „BMW Xtreme“ lenktynių dalyvių, siekiančių pergalės NEZ grupėje ir 19 „BEC 4H“ serijoje dalyvaujančių komandų. Kovos užvirs šeštadienį, kuomet lenktynių mėgėjai galės stebėti „BMW Xtreme“ serijos lenktynes su Suomijos ir Estijos asais. Po to laukia įnirtingos finalinės kovos „BEC 4H“ lenktynių serijoje: čia lyderiai paaiškės su paskutiniais finišo lenktynių mostais. Lenktynės prasidės 15 val., o baigsis – 19 val.

Sekmadienį kovos dėl vietos starto rikiuotėje prasidės 11.30 su „Volga“ klasės klasifikacija, po to – „VAZ“ važiavimai ir 12:00 valandą „BaTCC“ „BGT“, „BTC1“ ir „BTC2/ TCR Trophy“ su galingu Lietuvos sportininkų desantu. Pirmos šios serijos lenktynės prasideda 13:40 val., o antrasis važiavimas – 16 val. Etapo greičiausieji bus apdovanoti 18.30.

Visą lenktynių savaitgalio tvarkaraštį ir pilną dalyvių sąrašą galima rasti organizatorių interneto svetainėje www.batcc.eu.

GALERIJA

  • Savaitgalį Estijoje – paskutinės sezono BaTCC lenktynės ir kovos dėl podiumo
  • Savaitgalį Estijoje – paskutinės sezono BaTCC lenktynės ir kovos dėl podiumo
  • Savaitgalį Estijoje – paskutinės sezono BaTCC lenktynės ir kovos dėl podiumo
  • Savaitgalį Estijoje – paskutinės sezono BaTCC lenktynės ir kovos dėl podiumo
  • Savaitgalį Estijoje – paskutinės sezono BaTCC lenktynės ir kovos dėl podiumo
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS