Teisinius ginčus išsprendė balsavimu | kl.lt

TEISINIUS GINČUS IŠSPRENDĖ BALSAVIMU

  • 0

Lietuvos bokso federacijos (LBF) prezidentu naujai ketverių metų kadencijai išrinktas Darius Šaluga, šias pareigas einantis nuo 2012 m. Vilniuje vykusioje neeilinėje konferencijoje už D.Šalugą balsavo 32 konferencijos nariai iš 45.

Neeilinės LBF konferencijos prireikė dėl teisminių ginčų, į kuriuos federaciją įvėlė buvę LBF vykdomojo komiteto nariai. 2016 m. vykusi konferencija dėl smulkių procedūrinių pažeidimų buvo pripažinta negaliojančia.

"Bokso bendruomenė pademonstravo vienybę ir kartu įveikėme susidariusias kliūtis. Boksą puoselėjantys treneriai, klubų vadovai nori keistis, siekia, kad boksas vystytųsi, ir dar kartą parodė, kad netoleruos tų, kurie siekia tik savo asmeninių interesų, – sakė D.Šaluga. – Sieksiu, kad ir toliau federacijos veikla būtų skaidri, į ją būtų įtraukiama kuo daugiau boksą mylinčių žmonių. Boksas – viena iš nedaugelio sporto šakų, kurios atstovai Lietuvos garbę gynė visose olimpinėse žaidynėse po nepriklausomybės atkūrimo. Visi kartu siekiame tęsti šią tradiciją."

LBF kvietimu į konferenciją atvyko Tarptautinės bokso federacijos (AIBA) viceprezidentas ir vykdomojo komiteto narys marokietis Mohamedas Moustahsane. Konferencijoje taip pat dalyvavo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) atstovai.

"Norėdami išvengti galimų oponentų interpretacijų ir teisminių ginčų, į kuriuos federacija buvo įvelta beveik dvejus metus, stebėti konferencijos pakvietėme Tarptautinės bokso federacijos vadovus ir svarbiausių Lietuvos sporto organizacijų atstovus", – teigė D.Šaluga.

Tapti LBF prezidentu iš viso pretendavo keturi kandidatai. Andrius Danilaitis surinko trylika balsų. Kandidatūrą taip pat iškėlęs boksininkas Evaldas Petrauskas gavo du balsus, o jo treneris Vladimiras Bajevas palaikymo nesulaukė nė iš vieno konferencijos dalyvio.

Pirmuoju LBF viceprezidentu išrinktas Vilmantas Bobinas, viceprezidentu mėgėjų boksui tapo A.Danilaitis, viceprezidentu APB ir WSB boksui – Gintautas Statkevičius.

LBF generaliniu sekretoriumi išrinktas Donatas Mačianskas, trenerių tarybos vadovu perrinktas Vidas Bružas, teisėjų kolegijos pirmininku – Anatolijus Kriukovas, klubų atstovu –  Bronislovas Šimokaitis, revizoriaus pareigos patikėtos Mantui Mačiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS