Teniso čempionas veržiasi į pasaulio čempionatą | kl.lt

TENISO ČEMPIONAS VERŽIASI Į PASAULIO ČEMPIONATĄ

"Tai viena mano svajonių. Neaišku, kada dar tokia proga pasitaikys", – pripažino Gvidas Sabeckis. Buvęs daugkartinis Lietuvos teniso čempionas prieš keletą dienų laimėjo kitos sporto šakos – sklandymo šalies pirmenybių auksą.

Pociūnuose pasibaigusiame Lietuvos atviros klasės sklandymo čempionate 34 metų G.Sabeckis triumfavo po atkaklios kovos. Buvęs vienas geriausių Lietuvos tenisininkų per vienuolika užduočių surinko 9 402 taškus. Antrąją vietą užėmė Darius Liaugaudas (9 289 tšk.), trečiąją – Adomas Grabskis (9 245 tšk.).

Čempionatas Pociūnuose truko dvi savaites. Kiekvieną varžybų dieną sklandytojams buvo duodamas maršrutas, kuris vidutiniškai driekėsi apie 370 km. Užduotis sėkmingiausiai įvykdęs G.Sabeckis yra daugkartinis Lietuvos teniso čempionas, o 2008 m. pasaulio reitinge buvo pakilęs iki 488-osios vietos.

– Ar tai didžiausias pasiekimas jūsų sklandytojo karjeroje? –  pasiteiravome kauniečio.

– Sklandyti pradėjau tik prieš šešerius metus, tad dar nesu labai daug nuveikęs. Prieš porą metų šalies čempionate buvau antras, tiesa, kitoje klasėje. Šiemetinis pasiekimas – didžiausias.

– Ar šalies pirmenybėse buvo didelė konkurencija?

– Dalyvavo 20 lietuvių ir po vieną svečią iš Estijos ir Latvijos. Varžytis tikrai buvo su kuo. Kad ir su biržiečiu Gintaru Drevinsku, laimėjusiu penkis pastaruosius šalies čempionatus. Prieš startą apie pirmąją vietą net negalvojau, bet vėliau, kai ėmė sektis, patikėjau, kad galiu ir nugalėti.

– Čempionatas truko net dvi savaites. Kaip atlaikėte tokį maratoną?

– Šiemet mums pasisekė dėl orų. Iš keturiolikos dienų net vienuolika buvo tinkamos skrydžiams. Tačiau man tai iš tiesų virto maratonu. Iš ryto vykdavau į teniso treniruotes, tada lėkdavau į aerodromą, o vakare vėl grįždavau treniruoti savo auklėtinių teniso aikštyne. Nenuostabu, kad, pasibaigus sklandymo pirmenybėms, porą dienų skyriau atsigauti nuo tokio lėkimo.

– Gal po sėkmės Lietuvoje planuojate išmėginti jėgas ir tarptautinėje arenoje?

– Svarstau apie galimybę liepos mėnesį startuoti pasaulio čempionate Lenkijoje. Bet toks pasirodymas nemažai kainuoja, be to, nežinia, ar pavyks rasti tinkamo lygio sklandytuvą. Lietuvos čempionate skridau lietuvišku "LAK17a". Norint būti konkurencingam planetos pirmenybėse reikėtų geresnio užsieninio modelio. Vien išsinuomoti jį kainuotų apie 4 tūkst. eurų. Žiūrėsiu, kaip seksis rinkti reikiamą biudžetą. Bet proga yra unikali. Juolab kad Lenkijoje ir klimato sąlygos panašios į lietuviškas, ir žemės reljefas.

– Sklandymas – ne pati pigiausia sporto šaka. Kas prisideda prie jūsų startų?

– Rėmėjų yra ne vienas: Anglijos kompanija SAR, bendrovė "Green Group" iš Vilniaus, Kauno rajono savivaldybė. Be jų pagalbos man nebūtų pavykę pasiekti tokių rezultatų ir dalyvauti praėjusių metų Europos čempionate.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS