Dziudo patirties – į Budo universitetą | kl.lt

DZIUDO PATIRTIES – Į BUDO UNIVERSITETĄ

  • 1

Tarp dvidešimties užsieniečių, visus metus studijuosiančių tarptautiniame Budo universitete Japonijoje, bus ir du Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentai – dziudo meistrai Miglė Julija Dudėnaitė ir Rokas Nenartavičius.

Atranka – griežta

Tarptautinis Budo universitetas įkurtas 1984-aisiais. Jo specializacijos – sportas, fizinė kultūra ir tradiciniai japonų kovos menai (dziudo, kendo, kyudo, naginata, karatė, aikido, iaido, šorinji kempo).

M.J.Dudėnaitė – Lietuvos jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų dziudo čempionė, daugkartinė tarptautinių varžybų laimėtoja ir prizininkė, Baltijos šalių čempionė, R.Nenartavičius – Lietuvos jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų dziudo čempionas, Europos jaunių čempionatų sidabro ir bronzos medalių laimėtojas, daugkartinis tarptautinių varžybų laimėtojas bei prizininkas.

Miglė ir Rokas papasakojo, kad atranka į Budo universitetą buvo labai griežta. Ypatingas dėmesys skiriamas anglų kalbai, valstybiniams brandos egzaminų rezultatams ir sportiniams pasiekimams. Be juodo dziudo diržo (I dano) negalima net pretenduoti į šias studijas. Reikėjo parašyti ir motyvacinį laišką.

Mokysis japonų kalbos

LSU studentai Budo universitete kiekvieną dieną treniruosis po septynias valandas. Viena valanda skiriama bendram fiziniam pasirengimui, šešios – treniruotėms ant tatamio.

Kokios treniruočių sąlygos Budo universitete?

LSU yra viena salė, kurioje sportuoja vaikinai ir merginos. Budo universitetas turi dvi atskiras sales – vaikinams ir merginoms. Viena salė maždaug tokio dydžio, kaip LSU lengvosios atletikos maniežas. Partnerių, su kuriais galima treniruotis, labai daug, ne vien japonų – daug užsienio komandų atvyksta trumpalaikėms treniruočių stovykloms.

Tarp treniruočių vyks paskaitos. Kasdien po dvi valandas studentai mokysis japonų kalbos. Kiti dalykai – pasirenkami, paskaitos skirtos susipažinti su japonų kultūra, tradicijomis, nagrinėti japonų ir vakarų kultūrų sąsajas.

Tikisi glaudesnių ryšių

Dziudo trenerė Lolita Dudėnienė tikisi, kad pavyks artimiau bendradarbiauti su Budo universitetu. Jį ypač mėgsta sportininkai, kurie rengiasi pasaulio čempionatams ir kitiems svarbiems startams.

"Japonai prieš 2020-ųjų Tokijo vasaros olimpines žaidynes mielai pakviestų mūsų krepšininkus, jie labai vertina mūsų sporto patirtį ir pasiekimus. O mes norime pas japonus, nes jie – dziudo lyderiai, nuolat patenka tarp prizininkų visose elitinėse varžybose", – teigė L.Dudėnienė.

M.J.Dudėnaitė ir R.Nenartavičius tobulinsis pas žinomus Japonijos dziudo specialistus, o grįžę sukauptą patirtį perduos ne vien savo kolegoms, bet ir galės panaudoti žinias ateityje patys dirbdami treneriais.

 

R.Nenartavičius ir M.J.Dudėnaitė tarptautiniame Budo universitete giliau susipažins su japonų kultūra, tradicijomis

LSU ir budo-u.ac.jp nuotr.

GALERIJA

  • Budo universitetas
  • Budo universitetas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

V... s

Saunuole Lolita!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS