10 Lietuvos krepšinio blogiukų: koją kišo alkoholis, narkotikai ir „aštrus“ būdas | kl.lt

10 LIETUVOS KREPŠINIO BLOGIUKŲ: KOJĄ KIŠO ALKOHOLIS, NARKOTIKAI IR „AŠTRUS“ BŪDAS

Kai kurių Lietuvos krepšininkų karjeros asocijuojasi labiau ne su skambiomis pergalėmis, o su užklasine veikla. Alkoholis, narkotikai ir nevaldomi kumščiai ar kojos kai kuriems iš jų tampa tamsia dėme karjeroje.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ apžvelgia dešimt liūdnai pagarsėjusių Lietuvos krepšininkų ir jų paslydimus aikštėje ar už jos ribų.

Vilmantas Dilys

Abiem Lietuvos grandams, Kauno „Žalgiriui“ ir Vilniaus „Lietuvos rytui“, praeityje atstovavusio Vilmanto Dilio tema šiomis dienomis šalyje yra itin aktuali. Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipoje šį sezoną rungtyniavęs aukštaūgis balandžio viduryje po „Tete-a-Tete Casino-LKL“ rungtynių Šiauliuose įkliuvo dėl organizme rastų draudžiamų medžiagų kokaino ir stanozololo, kuomet iš jo buvo paimtas kraujo mėginys.

Paskelbus jo rezultatą, Dilys pareiškė norą atlikti B mėginį. Kol vyksta procesas, Lietuvos krepšinio federacija nuo komentarų susilaiko. Diliui gresia diskvalifikacija iki dvejų metų.

Tą patį balandį tinklaraštininkė Možena Gorelova viešumoje atskleidė istoriją, kurioje buvo teigiama, jog 29-erių metų krepšininkas išsitempė ją iš vieno iš Vilniaus baro tualeto ir rėžė į sieną. Prie viso to, Dilys jauną moterį įžeidinėjo necenzūriniais žodžiais.

Visgi šis didelio atgarsio susilaukęs incidentas taip ir teliko tik modelio perpasakota istorija, kadangi ji nepanoro kreiptis į teisėsaugą, o Dilys nemalonumų išvengė.

Praėjusią vasarą Dilys itin liūdnai pagarsėjo, kada būdamas neblaivus išspyrė stiklines duris, įsiveržė į buvusios mylimosios Natalijos Bunkės namus ir, surinkęs sugyventinės daiktus, lauke pradėjo juos deginti.

Į policijos komisariatą tuomet pristatytas puolėjas buvo nubaustas 43 eurus siekusia bauda už nedidelį chuliganizmą.

2014 metų balandį Estijoje rungtyniavęs Dilys nepagarbiu elgesiu pasižymėjo būdamas aikštėje. Jis įsivėlė į konfliktą su varžovu, o vėliau paėjęs už nugaros spjovė jam į galvą. Tuometinis lietuvio klubas Tartu „TU/Rock“ iš karto po rungtynių išplatino atsiprašymo pranešimą ir apgailestavo dėl tokio krepšininko poelgio.

Dovydas Redikas

Kartu su jaunimo rinktinėmis net penkis aukso medalius iškovojęs Dovydas Redikas būdamas aštuoniolikos debiutavo Vilniaus „Lietuvos ryto“ gretose, tačiau kalnų nuversti klubiniame krepšinyje jam nepavyko.

Prasidėjus trečiajam sezonui sostinės klube, 2013 metų spalio pradžioje gynėjas nesusivaldė Utenoje vykusių LKL rungtynių metu su vietos „Juventus“ ir įsivėlė į muštynes su varžovu Ernestu Ežerskiu.

Tuomet jie abu bei prie jų prisijungęs buvęs „Juventus“ žaidėjas Simonas Kymantas buvo suspenduoti vienerioms rungtynės ir sulaukė 800 litų baudos.

Praėjus vos dviem savaitėms, Redikas prieš Eurolygos rungtynes Krasnodare stipriai susikivirčijo su tuometiniu „Lietuvos ryto“ strategu Dirku Bauermannu bei buvo išsiųstas namo. Tuo pačiu tai buvo ir iš Kuršėnų kilusio krepšininko karjeros pabaiga „Lietuvos ryte“.

Įsiplieskus Rediko ir 12 metų vyresnės stilistės Astos Valentaitės meilei, jaunas žaidėjas pamiršo sportinį režimą ir trankėsi po naktinius klubus. Judviejų draugystei trukus neilgai, atakuojančio gynėjo karjera pirmą kartą pakrypo į užsienį – jis iš pradžių atstovavo Rygos „Barons“, o vėliau „Jekabpils“ komandai.

Sėkmingai rungtyniavęs Redikas žibėjo Latvijos čempionate, kol galiausiai labai skaudžiai apsimelavo ir nustebino netgi visko mačiusius. 24-erių metų krepšininkas pamelavo klubo vadovams apie tėvo mirtį ir paspruko iš Jėkabpilio miesto Latvijoje.

Užuojautą išreikšti panorusi „Jekabpils“ ekipos vadovybė buvo užsakiusi skelbimą laikraštyje bei išsiuntė komandos atstovą su gedulo vainiku į Kuršėnus, kur galų gale sužinojo, jog krepšininko tėvas gyvas.

Vidmantas Redikas nesmerkė sūnaus dėl tokio poelgio, tačiau ši istorija baigėsi tragiškai – tėvas iš pradžių dingo, o vėliau buvo rastas pasikoręs.

Kol buvo vykdoma Vidmanto paieška, Dovydas turėjo rimtų reikalų su teisėsauga. Prabangiai tris naktis penkių žvaigždučių viešbutyje praleidęs atletas iš jo išvyko nesusimokėjęs. Jo skola už paslaugas siekė beveik 1,050 eurų.

Atėjus rudeniui, Redikas vėl gaivino karjerą Lietuvoje rungtyniaudamas Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) ir LKL, bet senų įpročių jam atsisakyti nepavyko. Į „Pieno žvaigždes“ sugrįžęs sportininkas nesilaikė drausmės taisyklių, o pasibaigus sezonui į viešumą iškilo dar vienas skandalas – jis buvo apkaltintas komandos taupyklėje buvusių pinigų pasisavinimu.

Galiausiai Rediko karjerą Lietuvoje, bent jau kol kas, užbaigė metų diskvalifikacija LKL pirmenybėse už dalyvavimą lažybose. Šiuo metu krepšininkas rungtyniauja antroje Graikijos lygoje.

Žydrūnas Kelys

Dar vienas krepšininkas, žaidęs Kauno „Žalgiryje“ ir Vilniaus „Lietuvos ryte“, tačiau skambios karjeros taip ir neturėjęs. Kelys neprofesionalumu išsiskyrė vos tik prisijungęs prie „Žalgirio“, kurio gretose rungtyniavo labai trumpai.

Kadaise vienu perspektyviausių šalies įžaidėjų laikytas biržietis dėl neaiškių priežasčių simuliavo ligą ir nėjo į treniruotes.

Su tokiu jauno krepšininko elgesiu nesitaikstęs tuometinis žalgiriečių strategas Antanas Sireika parodė jam duris bei šis persikėlė į Vilniaus „Sakalus“. Ten bendros kalbos su vyriausiuoju treneriu Linumi Šalkumi neradęs Kelys susikrovė daiktus ir išvyko į antrąją Rusijos lygą.

Joje pusantro sezono praleidęs Kelio poelgis vėl buvo sunkiai paaiškinimas – jis paspruko be jokios priežasties.

Šie įvykiai aiškiai signalizavo, jog pačiam krepšininkui vertėtų susimąstyti, bet, kaip parodė tolimesni įvykiai, jam to padaryti nepavyko.

Ateitį su Vilniaus „Perlo“ ekipa susiejęs Kelys 2009 metų kovą NKL rungtynėse užsipuolė Vilniaus „KK Akademijos“ krepšininką Šarūną Sliesoraitį bei smūgiavo jam į veidą. Už tai Kelys sulaukė trejų rungtynių diskvalifikacijos ir sankcijų iš „Perlo“.

2013 metų NKL finalo metu, vilkint Alytaus „Dzūkijos“ marškinėlius, iš jo buvo paimti kraujo mėginiai, kuriuose dopingo kontrolė aptiko marihuanos pėdsakų. Tuomet suspenduotas Kelys be krepšinio privalėjo praleisti tris mėnesius, o per tą laikotarpį, vasarą, krepšininkas turėjo rimtų reikalų su teisėsauga.

Jis buvo sulaikytas prie automobilio vairo, nors teisės vairuoti net neturėjo. Jo vairuojama transporto priemonė nebuvo nei apdrausta, nei atlikta valstybinė techninė apžiūra. Vilniaus miesto apylinkės teismas Kelį nubaudė 1,2 tūkstančio litų bauda.

Paskutinį sykį su Keliu susijęs incidentas žiniasklaidoje buvo pasirodęs praėjusį gruodį, kada Regionų krepšinio lygos (RKL) mače atakavo teisėją. Gimtojo Biržų miesto komandai atstovavęs krepšininkas iš pradžių stumtelėjo vieną iš teisėjų, o vėliau pakišo jam koją bei buvo išvarytas iš aikštės.

Šis sezonas Keliui „Šiaulių“ komandoje baigėsi sunkia trauma – jam trūko Achilo sausgyslė.

Martynas Linkevičius

Prienų-Birštono „Vytauto“ šį sezonui atstovavusio puolėjo karjeros nepuošia incidentas pačioje jos pradžioje.

Jis 2008 metų birželį Kauno „Laikinosios sostinės“ Supertaurės varžybose sumušė teisėją, o į šį incidentą išnagrinėjusi Lietuvos krepšinio federacija (LKF) jam skyrė dvejų metų diskvalifikaciją.

Iš pradžių kaunietis keliu trenkė arbitrui Mariui Stankevičiui į nugarą bei paskui dar smūgiavo jam parkritus ant žemės.

Atlikęs bausmę, Linkevičius atsiskleidė NKL čempionate atstovaudamas Jonavos „Triobet“ komandai ir 2013 metais buvo pripažintas geriausiu antrosios pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio lygos krepšininku.

Dabar 31-erių metų puolėjas sužaidė jau ketvirtąjį sezoną iš eilės LKL pirmenybėse ir skandalingu elgesiu nebeišsiskiria. Jis yra vienas iš nedaugelio, kuris juodą praeities dėmę užtušavo sėkmingu žaidimu aikštėje.

Tomas Nagys

Daugybę komandų per karjerą pakeitęs Tomas Nagys košės prisivirė 2011 metų spalį, kuomet sudarė sutartį su aukščiausioje Graikijos lygoje kovojančia Retimno AGOR.

Sužaidęs vos vieną mačą, krepšininkas klubo vadovams pamelavo dėl savo žmonos Irinos mirties, pareikalavo išmokėti kelių mėnesių atlyginimą į priekį ir leidimo išvykti į JAV.

Jam pasprukus, paaiškėjo, jog Anapilin iškeliavo ne sportininko žmona, o jo uošvė. Negana to, po debiutinių rungtynių Graikijoje Nagio šlapime buvo rasta dopingo.

Šį incidentą išnagrinėjusi Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) lietuviui skyrė trijų mėnesių diskvalifikaciją ir 3 tūkstančių eurų baudą bei taip pat įpareigojo jį Retimno klubui sugrąžinti visą išmokėtą atlyginimą.

Martynas Andriukaitis

Karjeros pradžioje vieną sezoną Kauno „Žalgirio“ gretose praleidęs kaunietis daugiausiai rungtyniavo užsienyje, o savo gyvenimo pamatus liejo Latvijoje.

2013 metais pakabinęs sportbačius ant vinies, Andriukaitis Latvijoje įsidarbino apsaugos darbuotoju ir net svarstė apie šios šalies pilietybę.

Buvusio krepšininko planuose buvo elitinis tatuiruočių salonų tinklas Baltijos šalyje, tačiau savo tikslų jis neįgyvendino.

Impulsyvumu ir pavydu išsiskyręs Andriukaitis 2014 metų rugsėjį prie Rygos esančiame Alderi miestelyje tapo kraupios tragedijos autoriumi.

Jis keturiolikmečio sūnaus akivaizdoje nušovė savo žmoną, o po to nusišovė pats. Paaugliui iškvietus policiją, moteris gulėjo negyva kraujo klane. Tuo metu Andriukaičio gyvybė užgeso ligoninėje.

Anapilin iškeliavęs atletas iš pirmos santuokos turėjo dar du vaikus.

Tomas Lekūnas

Biržietis paslydo 2013 metų birželį Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinės stovykloje kartu su kandidatais besiruošdamas Europos čempionatui.

Lekūnas ir jo draugas Edgaras Žinevičius pažeidė sportinį režimą bei paskutinę treniruočių stovyklos Druskininkuose dieną pažymėjo vartodami alkoholinius gėrimus.

Apie tai sužinojęs nacionalinės komandos strategas Tomas Pačėsas nieko nelaukęs šiuos krepšininkus išsiuntė namo.

Po to Lekūnas papildė „Šilutę“ ir reabilitavosi Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Praėjus beveik dviem mėnesiams, Alytaus „Dzūkija“ patikėjo sėkmingai žaidimą demonstruojančio puolėjo galimybėmis ir pasikvietė jį į savo gretas.

Penkis mėnesius dzūkų klube praleidęs Lekūnas sužaidė vos šešerias rungtynes ir Alytaus komandos vadovybė galiausiai dėl vidaus taisyklių pažeidimų „Dzūkija“ nutraukė kontraktą su puolėju.

Praėjusį rugpjūtį Lekūnas susiejo ateitį su „Šiauliais“, kuriuose praleido visą šį sezoną. Sėkmingu žaidimu Lekūnas tarsi pademonstravo, kad susitvarkęs su savo demonais, jis gali būti naudingas žaidėjas dar ne vienus metus.

Juozas Ramanauskas

Greičiausiai ne tiek blogiukas, kiek tiesiog nelaimėlis. Anksčiau LKL čempionate žaidęs vidurio puolėjas 2013 metų spalį įkliuvo galimai automobilyje rūkęs marihuaną.

Televizijos laidos „Farai“ akiratyje atsidūrusio Ramanausko transporto priemonėje buvo rasta „žolė“, kurios dalis, kaip pats pripažino, priklausė jam.

Tuomet Regionų krepšinio lygoje (RKL) rungtyniavusios Druskininkų „Citus“ atstovas kartu su draugais buvo suimtas ir pristatytas į komisariatą. Jam buvo pateikti kaltinimai dėl narkotinių medžiagų vartojimo ir turėjimo su savimi.

Tai buvo vienintelė tokia dėmė jo karjeroje. Ramaus būdo ir charakterio krepšininkas paklydimais už aikštės ribų negarsėjo.

Per savo karjerą aukštaūgis LKL yra vilkėjęs Kėdainių „Nevėžio“, Klaipėdos „Neptūno“ ir Utenos „Juventus“ marškinėlius. 2005 metais jis kartu su Europos jaunimo (iki 20 metų) rinktine laimėjo pirmenybių sidabrą.

Dabar Ramanauskas antrus metus iš eilės mėgėjiškai rungtyniauja Lietuvos mažųjų miestelių krepšinio lygoje.

Rolandas Skaisgirys

Prieš dešimtmetį apie karjeros pabaigę paskelbęs, tačiau vėliau dar Vilniaus „Sakalams“ atstovavęs televizijos laidų prodiuseris Rolandas Skaisgirys buvo tikras teisėjų siaubas.

Nuobaudas iš arbitrų tiesiog kolekcionavęs buvęs krepšininkas net buvo pramintas LKL techninių pražangų karaliumi.

Dažnai teisėjus plūdęs Skaisgirys vieną sykį buvo ne juokais prisidirbęs. Jis rungtynių metu trenkė arbitrui į galvą bei buvo suspenduotas vieneriems metams.

Vėliau jam buvo pritaikyta amnestija ir bausmės laikas sumažėjo dviem mėnesiais.

Gintaras Einikis

Kaip gi be jo. Trissyk olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojas niekaip negali atsikratyti skandalų šleifo. Gintaras Einikis dėl nuolatinio girtavimo ir konfliktų su žmona Jurgita itin dažnai turi reikalų su teisėsauga bei yra dažnas svečias policijos komisariate.

Buvęs krepšininkas praėjusį sezoną bandė sugrįžti į visavertį gyvenimą, kada antroje 2015-2016 metų sezono pusėje Rusijoje ėjo trenerio asistento pareigas Saratovo „Avtodor“ klube, ir tikino nustojęs gerti, bet, deja, žodžiai realybe nevirto.

Būdamas užsienyje, Einikis itin suaktyvėjo socialiniame tinkle „Facebook“, kurio asmeninėje paskyroje įžeidinėjo ne tik savo mylimąją, bet ir Lietuvos žmones.

Kovo mėnesį kretingiškis girtas sėdo prie savo automobilio vairo, tačiau, laimei, bet kokiems jo ketinimams kelią užkirto Klaipėdos policijos pareigūnai.

Sunkiai beprakalbėjęs Einikis koneveikė su juo gražiuoju susitarti bandžiusius pareigūnus, kuriems galop teko panaudoti jėgą ir pristatyti neblaivų 47-erių metų aukštaūgį į areštinę.

Belieka tikėtis, jog artimiausiu metu garsiam buvusiam Lietuvos krepšininkui pavyks susiimti į rankas ir sugrįžti į normalų gyvenimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

?

O laikrastis “Klaipėda” turi savo straipsniu,ar visus nuo “Delfi” kopina?

Zenonas Priekuliškis

Sovietmečiu Klaipėdoje "Vėtrungės" viešbučio restorano koridoriuje pakėlęs vieno milicininko-zampolito P.B. dukrelę, Sergėjus Jovaiša trenkė į sieną Dabar sėkmingai sėdi Seime, taip, kad vyrai nepergyvenkit, tokie žmonės tautai reikalingi, neprapulsit.

Kavenskas

Kur broliai šarkis ir putkis ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS