Airės lietuvėms neprilygo nė iš tolo | kl.lt

AIRĖS LIETUVĖMS NEPRILYGO NĖ IŠ TOLO

Trečia pergalė per tris dienas ir nugalėtojų taurė suspindo Lietuvos merginų (U16) krepšinio rinktinės rankose.

Tado Stankevičiaus treniruojamos jaunosios krepšininkės 74:30 nušlavė Airijos komandą ir tapo Baltijos taurės turnyro čempionėmis.

Paskutinis mačas lietuvėms susiklostė be rūpesčių. Jos iškart išsiveržė į priekį ir ėmė pirmauti 22:7. Antrajame ketvirtyje šeimininkės dar labiau užspaudė varžoves, tad šios sukrapštė vos 4 taškus prieš lietuvių 18-ka. Vėliau intriga net nekvepėjo. Nugalėtojoms daugiausia taškų pelnė: S.Visockaitė – 12-ka. Ji taip pat atkovojo net 15 kamuolių po krepšiais., D. Jankauskaitė pridūrė 12 taškų, B. Sinickaitė 9.Nei viena iš viešnių komandos neperžengė dviženklio rezultatyvumo ribos. Rezultatyviausiai atakavusios A. Flynn, K. Walshe ir C. White pelnė 6 taškus.

Lietuvos merginos išvakarėse 76:38 sutriuškino varžoves iš Estijos, o pirmąją dieną 66:57 įveikė Latvijos rinktinę.

„Nenoriu įžeisti varžovių, bet jos buvo silpnesnės. Žaidimas turėjo gerėti, bet po tokio finišo sunku objektyviai vertinti“, - pripažino T.Stankevičiaus.

Nepaisant to, treneris neslėpė, kad titulas jį džiugina, nes tai pirmasis šios rinktinės laimėjimas.

„Džiugu, kad merginos supranta to juodo darbo, kurį mes atlikome treniruočių stovyklose, vaisius“, - aiškino jis.

Vairininkas dar nesiryžo įvardinti žaidėjų dvyliktuko, vyksiančio į Europos čempionatą Prancūzijoje. Galutinė komandos sudėtis paaiškės iki pirmenybių likus vos kelioms dienoms, kai rinktinė grįš iš varžybų Vengrijoje.

Rinktinės žaidėja Saulė Kaupytė teigė, kad merginos titulo nusipelnė.

„Visos stengėmės ir kovojome. Tas kovingumas kompensuoja ir ūgio trūkumą, nes neturime labai aukštų žaidėjų. Noro mums netrūks ir Europos pirmenybėse“, - tikino S.Kaupytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS