Broliams Ballams – lietuviškos meistriškumo pamokos | kl.lt

BROLIAMS BALLAMS – LIETUVIŠKOS MEISTRIŠKUMO PAMOKOS

Lietuvoje viešnagę tęsianti skandalingoji Ballų šeimynėlė turi ko pasimokyti iš mūsų šalies krepšininkų. Pernai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniavę įnoringieji amerikiečiai šiomis dienomis gavo ne vieną meistriškumo pamoką iš žemesnės – NKL lygos atstovų.

LiAngelo ir LaMelo Ballai drauge su JBA lygos žaidėjų rinktine antrą sykį per savaitę pralaimėjo „Sintek-Jonava“ krepšininkams. Šįsyk ameriečiai 118:126 kapituliavo Jonavos rajono mero taurės turnyro finale. Finalinėse rungtynėse šeimininkai 126:118 (29:26, 34:23, 35:33, 28:36) įveikė iš JBA lygos žaidėjų sudarytą JAV rinktinę.

Tai jau buvo antroji jonaviečių pergalė šią savaitę prieš JBA lygos žaidėjų JAV rinktinę. Pirmajame mače trečiadienį „Sintek-Jonava“ laimėjo rezultatu 144:140.

Itin rezultatyvų mačą taškais pradėjo šeimininkai, tačiau netrukus amerikiečiai atsakė spurtu 14:0.„Sintek-Jonava“ sukruto ir vėl šovė į priekį 11:0. Apsukų šeimininkai nemažino ir antrajame ketvirtyje. Jų gynybos gniaužtuose užstrigę jaunieji amerikiečiai net 4 min. negalėjo pelnyti nė taško, o jonaviečiai ėmė tolti – 44:26.

Vis dėlto JBA lygos rinktinė atsikvošėjo ir atakų lavina sumažino atsilikimą iki vienženklio - 108:113. tačiau savo lyderio Justo Furmanavičiaus, pelniusio net 32 taškus, dėka, jonaviečiai atlaikė šturmą ir pelnytai laimėjo. Jonavos klubo atakų vadžias laikė ir Rimantas Daunys, pelnęs 20 taškų, Tadas Sebežiovas 17, Augustinas Jankaitis 14, Justas Vazalis 13, Troy’us Franklinas 11 (12 rezult. Perd.). Komandoje debiutavę buvęs LKL klubų aukšaūgis 208 cm ūgio Juozas Ramanauskas įmetė 8 taškus ir atkovojo 14 kamuolių.

JBA lygos rinktinei Jerrelas Springeris įmetė 27 taškus. Jam vos tašku nusileido vyresnysis Ballas -  LiAngelo, tiesa, atlikę net 29 metimus, o pataikę vos 9. Ne ką labiau žibėjo ir jauniausiasis Ballas – LaMelo. 16-metis įmetė 19 taškų ir atliko net 16 rezultatyvių perdavimų, bet prarado net 10 kamuolių. Skandalais pagarsėjusio krepšininkų tėvo  LaVaro treniruojama komanda jonaviečiams nusileido ir trečiadienį, bet tuomet mačo likimas paaiškėjo paskutinėmis sekundėmis (144:140).

Ballų šeimynėlės viešnagė Lietuvoje tuo nesibaigs. Pirmadienį amerikiečiai žais draugiškas rungtynes su viena LKL autsaiderių Alytaus „Dzūkija“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Zelemunčikas

Tebesitęsia Šeškaus šou-ballius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS